Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις εκδόσεις Άγρα


'Ενα υποδειγματικό νουάρ μυθιστόρημα

Manchette Jean-Patrick
Τι λούκι!
εκδ Ελληνικά Γράμματα

«Είχα γίνει ντετέκτιβ, και πιστεύω ότι στην αρχή το έκανα εν μέρει για το καλό, όπως είχα διδαχτεί στο κατηχητικό και στα λυκόπουλα. Kαι να πού είχα καταλήξει! Nα κυνηγάω φτωχούς ηλίθιους, φουκαράδες, για να τους εμποδίσω να απαλλοτριώνουν απαλλοτριωτές σαν ετούτον τον κύριο Zιούντ, τη στιγμή που στο Κοινοβούλιο και αλλού εδρεύουν λαθρέμποροι ναρκωτικών. Kαι τι μπορώ να κάνω; Mε λίγα λόγια, αισθανόμουν καταρρακωμένος».

Ο Ευγένιος Ταρπόν, πρώην χωροφύλακας και νυν ιδιωτικός ντετέκτιβ στο Παρίσι, είναι μοναχικός, παίζει σκάκι, πίνει ουίσκι, διαβάζει «Λε Μοντ» και «Φρανς Σουάρ», αναλαμβάνει ευτελείς και μάλλον ακίνδυνες υποθέσεις. Και πλήττει.
Όταν, ωστόσο, του αναθέτουν να διαλευκάνει την εξαφάνιση μιας τυφλής κοπέλας, βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση με παραθρησκευτικές οργανώσεις, βρετόνους ναζί, ναρκωτικά, χαρτοπαικτικές λέσχες και ξέπλυμα χρήματος. Επιτέλους, η δουλειά γίνεται διασκεδαστική. Και μάλιστα, μέχρι θανάτου...
Το «Τι λούκι!» είναι ένα υποδειγματικό νουάρ μυθιστόρημα, από τον πρόωρα χαμένο Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ, του επιφανέστερου συγγραφέα του νέου γαλλικού αστυνομικού μυθιστορήματος.

Είναι το δεύτερο βιβλίο του Μανσέτ που κυκλοφορεί από τα «Ελληνικά Γράμματα», μετά το «Νάδα».

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας

Ξεκινά αύριο, 14.05.09, τις εργασίες του το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας με θέμα «Η συμβολή της ψυχολογικής έρευνας στη σύγχρονη κοινωνία».
Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής από 14 μέχρι 17 Mαΐου 2009.
Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει πεδίο γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου σχετικά με το ρόλο και τη συνεισφορά της ψυχολογικής έρευνας στη σύγχρονη κοινωνία. Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνονται προσκεκλημένοι ομιλητές, ελεύθερες ανακοινώσεις, συμπόσια και αναρτημένες εργασίες. Ενθαρρύνεται η υποβολή εργασιών από όλους τους κλάδους της Ψυχολογίας. Δίνεται έτσι η ευκαιρία να παρουσιαστούν οι εξελίξεις και οι τάσεις της Ψυχολογίας σε επίπεδο θεωρίας, βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Βόλο, μια πόλη φιλόξενη, με προνομιακή θέση και με πολλές φυσικές ομορφιές.

Προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου είναι οι καθηγητές πανεπιστημίου και συγγραφείς των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα» :
Κωσταρίδου-Ευκλείδη Αναστασία, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Μαλικιώση-Λοίζου Μάρω, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ναυρίδης Κλήμης, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πολεμικός Νικήτας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση Εκδοτικών Οίκων και Επιστημονικών Ινστιτούτων στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου.
Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» θα βρίσκονται εκεί με πωλητήριο βιβλίων.

Αναλυτικά πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα:
www.symvoli.gr/ELPSE2009/

Βιβλιοπαρουσιάσεις του εκδοτικού οίκου Πατάκη

Η συγγραφέας Αθηνά Μπίνιου μας προσκαλεί με την παραμυθένια αφήγησή της να ταξιδέψουμε σε λαϊκά παραδοσιακά παραμύθια της Μάνης μέσα από τα βιβλία της, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη - Τα χειρόγραφα του Πύργου - H Tαρώ κι ο Zαχαροζυµωµένος - Το κατόρθωµα του Δάκρυ την Πέμπτη 14 Μαΐου 2009, στις 7:00 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοθήκη(28ο χλμ. Λ. Μαραθώνα, Νέος Βουτζάς, τηλ.: 22940.78.007)

Το νέο Διεθνές Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούντην Πέμπτη 14 Μαΐου στις 19:30 στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του Δημήτρη Γ. Στεφανάκη - Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι. Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσει: ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΤΣΑΚΟΣ Καθηγητής D.E.A. Νεοελληνικής Φιλολογίας. Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο του βιβλιοπωλείου μας Οδός 1821, Αριθμός 10, Ηράκλειο Κρήτης

Κλείστε τα μάτια και ελάτε να βουτήξουμε στις θάλασσες της χαμένης Ατλαντίδας,να συναντήσουμε ήρωες και θεούς από τον κόσμο των μύθων και να τους ακολουθήσουμε στις περιπέτειές τους μέχρι τα βάθη της Γης. Μια διαφορετική ματιά στη μυθολογία συντροφιά με τη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου και το βιβλίο της - Οι άνθρωποι που δεν έβλεπαν όνειρα - O μύθος της χαμένης Ατλαντίδας. Το Σάββατο 16 Μαΐου 2009, στις 11:30 το πρωί στο βιβλιοπωλείο Αιγηίς Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 11, Πειραιάς, τηλ.: 210.41.00.286

Παιδιά, το καλοκαίρι πλησιάζει. Ελάτε να μετρήσουμε αστερίες και ιππόκαμπους, να συναντήσουμε γοργόνες και να διηγηθούμε τις ιστορίες του βυθού. Παρέα με τους συγγραφείς Γρηγόρη Κανελλόπουλο και Έλενα Ελένη. Θα γίνουμε μια καλή παρέα και με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο θα ξεκινήσουμε το καλοκαιρινό ταξίδι στη χώρα της γνώσης με οδηγό το βιβλίο τους - Tο πρώτο μου καλοκαιρινό βιβλίο. Το Σάββατο 16 Μαΐου 2009, στις 12:30 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens(The MALL - επίπεδο 0, Α. Παπανδρέου 35, τηλ.: 210.61.00.266)

Το Βιβλιοπωλείο ΟΙΩΝΟΣ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούντην Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 στις 21:00 στο καφέ ΑΙΣΙΟ (παραλία Ν. Μουδανιών) στην παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Ισίδωρου Ζουργού. Τον συγραφέα θα προλογίσει η κ. Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη Τηλ. επικοινωνίας 23730.25.139

To Βιβλιο-καφέ «Έναστρον» και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούντο Σάββατο 23 Μαΐου 2009, στις 20:00 στον χώρο του Βιβλιο-καφέ (Σόλωνος 101, Αθήνα) στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Πασχάλη Λαμπαρδή - Η Κοιλάδα των Σπαθιών. Τηλ. Επικοινωνίας: 210.33.00.500

Ο Πολυχώρος «Περίπου» και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούντη Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 στις 20:00 στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Πασχάλη Λαμπαρδή - Η Κοιλάδα των Σπαθιών. Πολυχώρος «Περίπου»28ης Οκτωβρίου 2572 100 Άγιος Νικόλαος Κρήτης τηλ. & fax: 28410.24876 e-mail: peripou@otenet.gr

Η Μύηση των παιδιών στον θαυμαστό κόσμο της λογοτεχνίας. Συνάντηση με τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άργους Ορεστικού καλεί τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου σε ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το σύνολο του έργου της την Τετάρτη 27 Μαΐου 2009 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Άργους Ορεστικού (τηλ.: 24670.44.100)

H «Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη» και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου ιστορικού μυθιστορήματος του Πασχάλη Λαμπαρδή - Η Κοιλάδα των Σπαθιών την Τετάρτη 27 Μαΐου 2009 και ώρα 7:30 μ.μ. στον 1ο όροφο του βιβλιοχαρτοπωλείου (Χάληδων 89, Χανιά, τηλ. 28210.92.512). Θα διαβαστούν αποσπάσματα του βιβλίου του και στη συνέχεια ο συγγραφέας, που έλκει την καταγωγή του από την Ανατολική Θράκη, θα μιλήσει για το λογοτεχνικό έργο του, θα συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

28 - 31 Μαΐου 2009, Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2009

Πέμπτη 28/5 18:00-19:00 «Ένα ψάρι στο κακάο» Για μια συνάντηση με πλάσματα παράξενα και αστείες καταστάσεις είναι πρόθυμη να «μεσολαβήσει» η συγγραφέας Ελένη Τορόση. Και αν θέλετε να μάθετε το πιο παράξενο που συνέβη τελευταία.... EΝΑ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΚΑΚΑΟ του Μάρκου!!! Ένα ψάρι τον έμαθε πώς να σφυρίζει!!!
Για παιδιά από 6 ετών Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη
Παρασκευή 29/5 10:00-11:00 «Ο καιρός της σοκολάτας». Μέσα από διηγήματα βασισμένα σε πραγματικά περιστατικά η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου εξιστορεί προσωπικά βιώματα που ίσως φαίνονται απίστευτα, όπως τα παραμύθια. Πίσω από τις λέξεις τους κρύβεται ένα κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας.
Για παιδιά από 10 ετών Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη

Παρασκευή 29/5 12:00-13:00 «Ηρακλής, ο ήρωας που έγινε αθάνατος». Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου μάς ταξιδεύει στους 12 άθλους ενός από τους πιο δοξασμένους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Μια συνάντηση που θα μας συνεπάρει σε ένα ευρηματικό παιχνίδι γνώσεων, δραστηριοτήτων και μικρών άθλων.
Για παιδιά από 10 ετών Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη

Σάββατο 30/5 10:00-11:00 Αίθουσα Γ. Ρίτσος, Περίπτερο 13. «Η προφητεία του κόκκινου κρασιού». Η Επίκ. Καθηγήτρια Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και λογοτέχνις, Σμαράγδα-Μανταδάκη Παπαδοπούλου παρουσιάζει το καινούριο μυθιστόρημα της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.Απόσπασμα θα διαβάσει η συγγραφέας και θα προβληθούν διαφάνειες από το Μελένικο.Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη

Σάββατο 30/5 12:00-13:00 «Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ!» «Παιδιά σε δράση! H ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει» Ο πλανήτης ανήκει στα παιδιά. όπως και το μέλλον! Με τους συγγραφείς Βαγγέλη Ηλιόπουλο και Βασιλική Νίκα τα παιδιά προσπαθούν να πείσουν τη θυμωμένη Μεσόγειο να μη φύγει και ζητούν πίσω τον πλανήτη για να τον σώσουν από τους μεγάλους, που τον είχαν πάρει δανεικό και τον κατέστρεψαν. Παιχνίδια ρόλων, τραγούδια, κατασκευές από τα ΟΙΚΟ-λογήματα με ΟΙΚΟ-μηνύματα με πολλούς αποδέκτες!
Για παιδιά από 5 ετών Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη

Σάββατο 30/5 18:00-19:00 «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου» Ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας μετατρέπει το βιβλίο του σε ένα εγχειρίδιο ιστορικής αναδρομής και ξενάγησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και με οδηγό το λογοτεχνικό κείμενο του βιβλίου επισκεπτόμαστε ιστορικά και σύγχρονα μνημεία της πόλης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ισίδωρος Ζουργός, δάσκαλος και συγγραφέας, Δρ. Βασιλική Νίκα, εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Για γονείς και εκπαιδευτικούς Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη

Κυριακή 31/5 12:00-13:00 «Θέλω να σας πω την αλήθεια» Η Δάφνη, η μικρή ηρωίδα του νέου βιβλίου της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, ανακαλύπτει το μεγάλο μυστικό του συμμαθητή της του Εμιγκλέ. Ένα μυστικό τόσο ευαίσθητο όσο... ένα πακέτο χαρτομάντιλα!!!
Για παιδιά από 6 ετών Οργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη

Μυθιστορήματα Φαντασίας

Μπρίσινγκρ (Η κληρονομιά - Βιβλίο 3)
Paolini Christopher
εκδ Πατάκη
Όρκοι που δόθηκαν…
Αφοσίωση που δοκιμάστηκε…
Δυνάμεις που συγκρούονται.
Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από την πρώτη φορά που ο Έραγκον ψιθύρισε «μπρίσινγκρ», τη λέξη της αρχαίας γλώσσας που σημαίνει «φωτιά».
Από τότε δεν έμαθε απλώς να κάνει μαγικά χρησιμοποιώντας λέξεις, δέχτηκε και προκλήσεις που τάραξαν τον πυρήνα της ύπαρξής του. Μετά τη φοβερή μάχη ενάντια στους πολεμιστές της Αυτοκρατορίας, στις Φλεγόμενες πεδιάδες, ο Έραγκον και ο δράκος του, η Σαφίρα, κατάφεραν να γλιτώσουν τη ζωή τους μόλις την τελευταία στιγμή. Κι όμως, κι άλλες περιπέτειες ανοίγονται για τον Δρακοκαβαλάρη και τον Δράκο του, καθώς ο Έραγκον βρίσκεται δεμένος με κάποιες υποσχέσεις που ίσως δεν καταφέρει να κρατήσει. Πρώτος είναι ο όρκος στον εξάδελφό του, τον Ρόραν: να τον βοηθήσει να σώσει την αγαπημένη του από τα δεσμά του βασιλιά Γκαλμπατόριξ. Όμως ο Έραγκον οφείλει πίστη και σε άλλους. Οι Βάρντεν έχουν απόλυτη ανάγκη τα ταλέντα και τη δύναμή του – το ίδιο τα Ξωτικά και οι Νάνοι. Όταν η ανησυχία αδράχνει τους επαναστάτες και ο κίνδυνος χτυπά από κάθε γωνιά, ο Έραγκον πρέπει να κάνει επιλογές – επιλογές που θα τον ωθήσουν να διασχίσει την Αυτοκρατορία και να φτάσει ακόμα παραπέρα, επιλογές που μπορεί να οδηγήσουν σε αφάνταστες θυσίες. Ο Έραγκον είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για να απαλλαγεί η χώρα από την τυραννία. Μπορεί αυτό το κάποτε απλό χωριατόπαιδο να ενώσει τις δυνάμεις των επαναστατών και να νικήσει τον βασιλιά;
Η απέραντη αγάπη του Κρίστοφερ Παολίνι για τη λογοτεχνία και την επιστημονική φαντασία τον ενέπνευσαν να αρχίσει να γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα, το Έραγκον, σε ηλικία μόλις δεκαπέντε ετών, έχοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή δεχτεί μόνο κατ’ οίκον εκπαίδευση από τους γονείς του. Στα δεκαεννιά του χρόνια ήταν ένας από τους συγγραφείς μπεστ σέλερ των New York Times. Ο Κρίστοφερ κατοικεί στη Μοντάνα και από το δικό της τοπίο αντλεί τα οράματά του για την Αλαγαισία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Κρίστοφερ, το Μπρίσινγκρ και τον κύκλο «Η κληρονομιά» στο www.alagaesia.com.
«Αυθεντικό έργο ενός μεγάλου ταλέντου». The New York Times
«Το πιο συναρπαστικό βιβλίο φαντασίας σήμερα». USA Today
«Ο Κρίστοφερ Παολίνι κάνει λογοτεχνικά μαγικά με το πρώιμο ντεμπούτο του». People
«Ασυνήθιστο, δυνατό… φρέσκο, με λόγο που ρέει. Ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα σε μια συγγραφική σταδιοδρομία που είναι σίγουρο ότι θα ανθίσει». Booklist, Starred
«Το νέο καλύτερο βιβλίο στην παιδική λογοτεχνία». U.S. News & World Report
«Ο Κρίστοφερ Παολίνι είναι ένα πραγματικά σπάνιο φαινόμενο». The Washington Post
«Ένα πλούσιο, σύνθετο μυθιστόρημα». The Philadelphia Inquirer
«Βιβλίο που κόβει την ανάσα με απαράμιλλη επιτυχία». USA Today
«Το βιβλίο του Ο πρωτότοκος επεκτείνει και εμπλουτίζει ιδιαίτερα την παλέτα της φαντασίας του Παολίνι». Time
«Παραμυθάς με ταλέντο, ο Παολίνι έχει ξεκινήσει κάτι σπουδαίο». Los Angeles Times

Πέντε ζωές

Το κορίτσι της Χρυσής Ακτής
Χιούαρντ Μιλς Μέριλυν

εκδ Ωκεανίδα

Ένα νεαρό κορίτσι μεταμορφώνεται σε δυναμική γυναίκα καθώς παλεύει για να κερδίσει τη θέση που της αξίζει στη ζωή του άντρα της.
Στην Αφρική, λίγο πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου καριέρες στήνονται και γκρεμίζονται, περιουσίες κερδίζονται και χάνονται, για τη δεκατετράχρονη Ματίλντα ο γάμος με τον πλούσιο μαύρο δικηγόρο σηματοδοτεί το απότομο και βίαιο τέλος τής παιδικής της ηλικίας.
Όμως η πρώτη σύζυγος και μητέρα των παιδιών του είναι αποφασισμένη να μη δεχτεί αυτή την προσβολή. Η Ματίλντα θα παλέψει για την αξιοπρέπειά της με μόνο στήριγμα το νεαρό Βρετανό αξιωματούχο και την αλκοολική γυναίκα του. Εκείνη θα της μάθει αγγλικά. Εκείνος θα την ερωτευτεί παράφορα.
Πέντε ζωές τόσο διαφορετικές, πέντε άνθρωποι από τόσο διαφορετικούς κόσμους, αγαπάνε, ερωτεύονται, πονάνε, ζούνε τη μαγεία της Αφρικής.

Διαγωνισμός από τις εκδόσεις Ψυχογιός


Η ιστορία του bar "17"

Εγώ, ο μπάρμαν
Λίλη Γιαλέσσα-Λεοντίδη,
Φώτης Κρικζώνης
εκδ Καστανιώτη

Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία του μπαρ «17», αλλά και η αυτοβιογραφία του ανθρώπου που έζησε πίσω από το θρυλικό πάγκο του. Ο Φώτης Κρικζώνης, ο διάσημος πατέρας των διακόνων της ποτοχοΐας, αφηγείται μέσω της πένας της Λίλης Γιαλέσσα-Λεοντίδη τα παιδικά του χρόνια στη Ρεντίνα των Αγράφων, τα εμφυλιακά του βιώματα, την ύστερη πραγμάτωση του αθηναϊκού ονείρου και, εντέλει, τη δημιουργία του υπόγειου θαύματος που συντελέστηκε εκ του μη όντος στην οδό Βουκουρεστίου μια βραδιά του 1957. Στις σελίδες αυτής της εξιστόρησης παρελαύνουν οι πρωταγωνιστές, αλλά και οι κομπάρσοι της μυθολογίας των αθηναϊκών μπαρ, γνωστοί και άγνωστοι δραπέτες της αστικής νύχτας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται εξέχουσες μορφές της διεθνούς και εγχώριας πολιτικής, της τέχνης, της δημοσιογραφίας.
Μια συναρπαστική αφηγηματική σύνθεση, ο βίος και η πολιτεία ενός ανθρώπου που συσπείρωσε για τρεις δεκαετίες την αθηναϊκή ιντελιγκέντσια, διατηρώντας αυστηρά σε όλη του τη διαδρομή την αυθεντικότητα του ανυπόδητου παιδιού της Κατοχής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση