Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ένα ζωντανό μωσαϊκό που διαρκώς μεταβάλλεται και σπαράσσεται

Τα πορφυρά σανδάλια
εκδ Λιβάνης

Η άνοδος στο θρόνο του Βασίλειου του Μακεδόνα. Η συγκλονιστική ιστορία ενός αμόρφωτου χωρικού από την Αδριανούπολη, του Βασίλειου, ο οποίος χάρη στην εύνοια της τύχης κατόρθωσε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλοπάτι της ιεραρχίας, στο θρόνο του Βυζαντίου. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο η τύχη που τον εκτίναξε τόσο ψηλά, αλλά και οι ικανότητές του, η χαλύβδινη θέληση, το πείσμα, η αρχομανία, οι άμετρες φιλοδοξίες του. Μέσα από μια αιματηρή και σκοτεινή πορεία, σημαδεμένη από ατέλειωτες συνωμοσίες, στυγερές δολοφονίες και αχαλίνωτους έρωτες, μίση και πάθη, δουλεύοντας μεθοδικά και έξυπνα, πετυχαίνει έναν έναν τους στόχους του και δεν αργεί να φτάσει στην κορυφή. Απέναντί του, ο μέθυσος αυτοκράτορας Μιχαήλ Γ΄, ο ευεργέτης του, με τον οποίο αναπτύσσει μια παράξενη φιλία με μοιραία κατάληξη. Ανάμεσά τους, η ωραία και αδίστακτη Ευδοκία Ιγγερίνα, σύζυγος του Βασίλειου και ερωμένη του Μιχαήλ. Γύρω τους οι άλλοι ήρωες του δράματος, ψηφίδες που συνθέτουν ένα ζωντανό μωσαϊκό που διαρκώς μεταβάλλεται και σπαράσσεται από κάθε είδους ανθρώπινη αδυναμία. Η ιστορία, δοσμένη με ιδιαίτερα γλαφυρό ύφος και καταιγιστικό ρυθμό, καταγράφει απίθανα γεγονότα, ακραίες καταστάσεις, πράγματα που φωνάζουν στα μάτια μας εξωπραγματικά. Και όμως, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ιστορικές πηγές, όλα αυτά φαίνεται ότι συνέβησαν...

"Ο ουρανός είναι ακόµα βαρύς, όµως κάποια στιγµή ξεχύνεται µέσα από τα σύννεφα, απότοµα σαν καταρράκτης, µια δέσµη ηλιαχτίδων. Εκείνο το απροσδόκητο φως το νιώθει σαν µια αποκάλυψη, σαν υπόσχεση από τον Θεό πως τα βάσανά του τελειώνουν, πως ό,τι κακό έχει σηµαδέψει τη ζωή του µέχρι τώρα χάνεται οριστικά. Τα σκοτάδια που σκεπάζουν την καρδιά του αρχίζουν να διαλύονται, οι πόνοι που ξεσκίζουν το κορµί του να βουβαίνονται. Η γη της επαγγελίας, το χωριό όπου γεννήθηκε, κάπου στα περίχωρα της Αδριανούπολης, δεν πρέπει να είναι µακριά..."

χαρακτηριστικό δείγμα ρωσικής επικής φαντασίας


Κυνηγός σκιών 
εκδ Λιβάνης

Ο Χάρολντ Σάντοου είναι ένας φημισμένος αριστοτέχνης κλέφτης, κυρίαρχος της νύχτας, πασίγνωστος στην τρανή πολιτεία της Άβεντουμ, στον κόσμο της Σιάλα, έναν κόσμο που μοιράζονται άνθρωποι, ορκ, ογκρ, γκόμπλιν, ξωτικά και άλλα, ακόμα πιο παράξενα πλάσματα. Όμως, χωρίς να το θέλει ο ίδιος, το ταλέντο του θα τον μπλέξει σε μια απίστευτη και επικίνδυνη περιπέτεια αναζήτησης ενός τεχνουργήματος που θα σώσει την ανθρωπότητα από την απειλή του Ακατονόμαστου, ενός μαύρου μάγου που ζει εκτοπισμένος στις αρκτικές περιοχές. Στην αναζήτησή του θα τον συντροφεύει η Μιραλίσα, η γυναίκα-ξωτικό με την αλλόκοτη σαγήνη, ο Κλι-Κλι, το γκόμπλιν-γελωτοποιός του βασιλιά, και δέκα Ατίθασες Καρδιές, οι πλέον έμπειροι και μπαρουτοκαπνισμένοι πολεμιστές του κόσμου της Σιάλα. Η ετερόκλητη ομάδα ξεκινά την αποστολή της και αντιμετωπίζει πολυάριθμους κινδύνους, αφού άνθρωποι και άλλα πλάσματα φαίνονται αποφασισμένοι να τους εμποδίσουν να φτάσουν στον προορισμό τους: 
να ανακτήσουν το Κέρατο του Ουράνιου Τόξου, το οποίο μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από τον όλεθρο.

Ο Κυνηγός Σκιών, το πρώτο μέρος της τριλογίας Τα Χρονικά της Σιάλα, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα ρωσικής επικής φαντασίας, αρκετά "σκοτεινό", αλλά διανθισμένο με χιούμορ. Η γλαφυρή αφήγηση, η ατμόσφαιρα και το ιδιαίτερο ύφος κάνουν το έργο να ξεχωρίζει, αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του είδους.

To Books2u σας προτείνει

Αγγελική Νικολούλη 
εκδ Καστανιώτη

Μια νεαρή και όμορφη κοπέλα εξαφανίζεται μες στη νύχτα. Στη μικρή επαρχιακή πόλη, αστυνομία και ντόπιοι λένε ότι χάθηκε στο δρόμο του εύκολου χρήματος. Μια δημοσιογράφος-ερευνήτρια αναχωρεί αμέσως για το ταξίδι της αναζήτησης. Με οδηγό τη διαίσθηση, ξεκινά από ένα παράξενο όνειρο για να φτάσει αργότερα σε μιαν απίστευτη αποκάλυψη. Μπαίνει σ' ένα παρασκήνιο με υπόπτους, όπου ο ένας οδηγεί στον άλλο και όλοι μαζί συμμετέχουν σε μια τρελή ιστορία με γρίφους και αινίγματα. Αναζητά τον ένοχο απ’ τα σημάδια του. Παίζει μαζί του "τη γάτα με το ποντίκι". Μια αλλόκοτη σχέση την δένει με το δράστη. Η παράσταση δείχνει να μην έχει τέλος. Μια πόλη-μυστήριο, με ανθρώπους που λένε λίγα αλλά ξέρουν πολλά. Ένα κρυμμένο ημερολόγιο, με αμαρτίες από το παρελθόν και προφητείες για το μέλλον. Ίντριγκες, έρωτες και πάθη, σε έντονους, κινηματογραφικούς ρυθμούς, με την αγωνία να μην εγκαταλείπει ποτέ τον αναγνώστη. Μια συναρπαστική περιπέτεια, ένα σενάριο από εκείνα που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει.






Φιλικά Books2u - eBooks2u.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση