Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν!

Αναζητώντας την πραγματικότητα, Roger Penrose
Δείτε το απόσπασμα του βιβλίου, πατώντας εδώ!
«To "Αναζητώντας την πραγματικότητα" είναι το πιο σπουδαίο και μεγαλόπνοο έργο μιας ολόκληρης γενιάς. Προσφέρει μια εκτεταμένη περιγραφή του φυσικού σύμπαντος και της μαθηματικής θεωρίας που το διέπει. Τα πρώτα κεφάλαια παρέχουν το απαραίτητο μαθηματικό υπόβαθρο για τις θεωρίες της φυσικής που αναπτύσσονται στη συνέχεια του βιβλίου, και έτσι η ανάγνωσή του δεν απαιτεί κάποια ειδική γνώση εκ μέρους του αναγνώστη. Ο σκοπός του Roger Penrose είναι όχι μόνο να περιγράψει με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για το σύμπαν, αλλά και να μας μεταδώσει την αίσθηση της βαθιάς ομορφιάς του και των φιλοσοφικών προεκτάσεων. Μας μαθαίνει τους ρόλους των διαφορετικών ειδών αριθμών στη φυσική, τις ιδέες -και τη μαγεία- του λογισμού και της σύγχρονης γεωμετρίας, τις έννοιες του Απείρου, τη Θεωρία της Σχετικότητας, τα θεμέλια και τις διενέξεις της Κβαντικής Μηχανικής, το καθιερωμένο πρότυπο της Σωματιδιακής Φυσικής, την Κοσμολογία, τη Μεγάλη Έκρηξη, τις Μαύρες Οπές, τη βαθιά πρόκληση του Δεύτερου Νόμου της Θερμοδυναμικής, τη θεωρία των χορδών και τη θεωρία Μ, την κβαντική βαρύτητα βρόχων, τις μόδες στην επιστήμη, ενώ παράλληλα μας δείχνει νέες κατευθύνσεις. Σε ένα κολοσσιαίο έργο μοναδικού εύρους, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους επιστήμονες μάς δίνει έναν πλήρη και απαράμιλλο οδηγό για το μεγαλείο του.»


Ζήσε το όνειρό σου , Alastair Humphreys, Απόσπασμα Βιβλίου!
Οκτώ ημέρες και μία Κυριακή, Christy Lefteri, Απόσπασμα Βιβλίου!
Μάθε να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, Windy Dryden
Αντιδίαιτα, Mimi Spencer, Απόσπασμα Βιβλίου!
Πριν πέσει η παγωνιά, Mankell Henning, Απόσπασμα Βιβλίου!
Η ιστορία του Έντγκαρ Σωτέλ, David Wroblewski, Απόσπασμα Βιβλίου!


Η κυρά της Σμύρνης, Θάνος Κονδύλης
Δείτε το απόσπασμα του βιβλίου, πατώντας εδώ!
«Σμύρνη 1922. Μια νεαρή κοπέλα, η Ηλέκτρα Μπακιρτζή, περιπλανάται στα ερείπια της κατεστραμμένης πόλης αναζητώντας τα ορφανά παιδιά. Θα αγωνιστεί μόνη, θα επιβιώσει, και τελικά θα ιδρύσει το πρώτο ορφανοτροφείο της πόλης. Θα αγαπηθεί όσο κανείς άλλος από τους κατοίκους της πόλης που την αποκαλούν "Κυρά της Σμύρνης". Αλλά όταν ο έρωτας για πρώτη φορά θα μπει ορμητικά στη ζωή της στο πρόσωπο του νεαρού ελληνοαμερικάνου δημοσιογράφου Τζον Μάντοξ, η ζωή της θα ανατραπεί μονομιάς. Σύντομα η Ηλέκτρα θα σταθεί απέναντι στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωή της: να χαρεί τον έρωτα της ζωής της ή να υποταχθεί στο καθήκον της απέναντι στις παιδικές φωνές που την καλούν πίσω στη Σμύρνη; "Η Κυρά της Σμύρνης" είναι η ιστορία μιας γυναίκας στο πρόσωπο της οποίας συγκρούονται παθιασμένα ο έρωτας απέναντι στο καθήκον για το συνάνθρωπο.»

Εις θάνατον!, Βασίλης Ι. Τζανακάρης
Το χαστούκι, Χρήστος Τσιόλκας
Το σπασμένο τακούνι, Ντίνος Οικονόμου
Άπειρος έρωτας, Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Απόσπασμα Βιβλίου!
Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια, Ματθαίος Γιωσαφάτ

Καλό διάβασμα και μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τη νέα σελίδα του PERIZITITO.GR στο FACEBOOK για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων.

Νέα από τις Εκδόσεις Γκοβοστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση