Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Κάθε καλό κορίτσι που κρύβει μέσα του ένα κακό

ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ... ΤΑΞΗ
ΠΟΛΙ ΟΥΙΛΙΑΜΣ
εκδ Ψυχογιός


Τα πάντα στη ζωή της Άνι λειτουργούν ρολόι. Έχει μια σούπερ δουλειά σ' ένα γυναικείο περιοδικό, δικό της σπίτι, γονείς που την καμαρώνουν και ένα γοητευτικό φίλο με τον οποίο συζούν. Η Άνι δούλεψε πολύ σκληρά για να πετύχει. Αν κάποιος της ζητά κάτι, το δίνει. Αν κάποιος τη χρειάζεται, είναι πάντα εκεί. Αν υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά; Ε, τότε αδιαφορεί…
Τα πράγματα, όμως, παίρνουν την κατιούσα. Ο φίλος της εγκαταλείπει τη δουλειά του και αφήνει την Άνι να πληρώνει τους λογαριασμούς. Στο περιοδικό ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος και οι τρικλοποδιές συνεχείς. Ένα καινούργιο διευθυντικό στέλεχος κάνει την εμφάνισή του στο γραφείο, ένας αγενής, αυταρχικός αλλά ελκυστικός άντρας που αμφισβητεί κάθε της κίνηση. Καθώς ο έρωτας χτυπά την Άνι κατακούτελα, η άψογα οργανωμένη ζωή της παίρνει άλλη κατεύθυνση… Ένα βιβλίο για κάθε καλό κορίτσι που κρύβει μέσα του ένα κακό κορίτσι το οποίο προσπαθεί να βγει έξω…

Μια επικίνδυνη γυναίκα


Πεδινές πολιτείες
Κόρμακ ΜακΚάρθυ
εκδ Καστανιώτη

Το φθινόπωρο του 1952 ο Τζων Γκρέιντυ Κόουλ και ο Μπίλυ Πάρχαμ βρίσκονται στο ράντσο τους στο Νιού Μέξικο βλέποντας τους νόμους και τις νέες συνθήκες να αλλάζουν τη ζωή τους κι εκείνους τους «ανόμοιους αλλά εύθραυστους κόσμους» που τόσο αγάπησαν να πεθαίνουν. Γύρω τους μια πινακοθήκη από αριστουργηματικούς λογοτεχνικούς χαρακτήρες -ένας τυφλός μουσικός, μια επικίνδυνη γυναίκα που προσφέρει τον έρωτά της, κάποιοι καταστηματάρχες που πουλάνε περίεργα αντικείμενα, μια σειρά από καουμπόηδες που κουράστηκαν να είναι καουμπόηδες, μια αγέλη άγρια σκυλιά- και μια σειρά από τοπία που χάνονται στον ορίζοντα βοηθούν τον ΜακΚάρθυ να κτίσει αυτές τις υπέροχες Πεδινές πολιτείες, τον τρίτο τόμο της περίφημης «Τριλογίας των συνόρων».

Με μια αριστοτεχνική γραφή, με μια επική διάθεση και με ένα άλλοτε υποδόριο και άλλοτε άμεσο χιούμορ, ο ΜακΚάρθυ χαιρετίζει το θάνατο του παλιού κόσμου και τον ερχομό της νέας χιλιετίας με ένα από τα πιο δυνατά έργα του.

Το όνομά του εξακολουθεί να είναι διάσημο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ
ΡΟΥΘ ΣΕΠΑΡΝΤ
εκδ Ψυχογιός

Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας από τους πλέον πολυθρύλητους στρατηγούς της Ιστορίας και μια προσωπικότητα που γοητεύει και συναρπάζει μέχρι σήμερα. Όταν έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας, ήταν μόλις είκοσι ετών, αλλά είχε ήδη δώσει δείγματα της στρατιωτικής του ιδιοφυΐας, η οποία θα του χάριζε πολλές νίκες έναντι της πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας. Στη διάρκεια της εκστρατείας του, η οποία διήρκεσε έντεκα χρόνια, ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα, διασχίζοντας ερήμους, κοιλάδες και δάση, έδωσε επικές μάχες και πολιόρκησε εκατοντάδες πόλεις για να γίνει ο κυρίαρχος μιας αχανούς αυτοκρατορίας, η οποία εκτεινόταν από την Ελλάδα μέχρι την Ινδία. Πέθανε όμως σε νεανική ηλικία, και κανένας δεν μπόρεσε να κρατήσει ενωμένη την αυτοκρατορία που δημιούργησε. Όσο ήταν στη ζωή, λατρεύτηκε σαν θεός και το όνομά του εξακολουθεί να είναι διάσημο στα πέρατα του κόσμου, χιλιετίες μετά το θάνατό του. Συνοδευόμενα από χάρτες, εικονογράφηση και αναπαράσταση μαχών, τα κείμενα του παρόντος βιβλίου εξετάζουν λεπτομερώς τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και τις τακτικές που οδήγησαν στη νικηφόρα προέλαση του σπουδαιότερου ίσως στρατηλάτη στην παγκόσμια Ιστορία.
Απόσπασμα από το βιβλίο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση