Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο δεκάχρονος Πέτρος

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Έρικας – Αγγέλικας Γαρμπή
εκδ Τετράγωνο

Ένα 10χρονο αγόρι βαριέται αφάνταστα που θα μείνει στην πόλη καλοκαιριάτικα και αποφασίζει να γράψει το πρώτο του ημερολόγιο!

«Αγαπητό ημερολόγιο, ονομάζομαι Πέτρος και δεν έχω ξαναγράψει ποτέ τις σκέψεις μου...ούτε δυο αράδες. Κοντεύω τα δέκα. Πέρυσι τα Χριστούγεννα σε έφερε η γιαγιά μου. Δεν είχαν βάλει την σύνταξή της στην τράπεζα και δεν μπορούσε να μου πάρει κάτι καλύτερο. Ήσουν τυλιγμένο με κόκκινες κορδέλες κάτω από το δέντρο. Αυτή η γιαγιά Φώφη, ημερολόγιο βρήκε να μου πάρει; Μα για κορίτσι με πέρασε;»

Ο Πέτρος συνέχισε να γράφει κάνοντας πολλές μουντζούρες. Γύριζε στα περιθώρια του χαρτιού το στυλό του σκιτσάροντας συννεφάκια. Τα μάτια του ακολουθούσαν πιστά την φορά της πρόχειρης ζωγραφικής του, σε σημείο να ξεχνά για μερικά δευτερόλεπτα πως είχε αποφασίσει να γράψει! Κατέβασε μια ρουφηξιά λεμονάδας από το κουτάκι που είχε δίπλα του. Πόσο του άρεσαν τα αναψυκτικά και πόσο είχε βαρεθεί την κατά τα άλλα τέλεια σπιτική λεμονάδα της μητέρας του.

Ο δεκάχρονος Πέτρος, απ’ ότι καταλάβατε είναι παιδί της μεγαλούπολης, περνά το καλοκαίρι του με μεγάλη βαρεμάρα, καθώς δεν προβλέπονται διακοπές! Αφού έχει κάνει τα πάντα, από παιχνίδι μέχρι ζαβολιές αποφασίζει να γράψει το πρώτο του βιβλίο κρατώντας ημερολόγιο. Μέσα από ένα αστείο ταξίδι, κάνει διάφορες ανακαλύψεις για τους φίλους του, και για τον εαυτό του, αναπολώντας τις ωραίες στιγμές που πέρασαν. Συντροφιά του η αγαπημένη του γιαγιά Φώφη και ο ασυνήθιστος κολλητός του, που μόνο μπελάδες του φέρνει...

Ποια βιβλία διαβάσε τελευταία το Diavasame.gr


ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΥΡΙΟ

Από την Αφροδίτη Δημοπούλου
Η 16άχρονη Ταμάρα, πλούσια, κακομαθημένη και σκληρή, με την αυτοκαταστροφική σκληρότητα που διαθέτουν κυρίως οι έφηβοι, βλέπει τον κόσμο της να ανατρέπεται όταν ο πατέρας της αυτοκτονεί επειδή δεν μπορεί να καλύψει τα χρέη του. Μαζί με τη μητέρα της αναγκάζονται να μετακομίσουν στην επαρχία, στο σπίτι του θείου Άρθουρ και της γυναίκας του Ρόζαλιν.


ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Από την Αγγέλα Γαβρίλη
Σε αυτό το αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ, η Ίζαμπελ και ο Μάρκους είναι το τέλειο ζευγάρι. Ώσπου η Ίζαμπελ θα
ανακαλύψει με επώδυνο τρόπο ότι μοιραζόταν τη ζωή της με έναν άγνωστο. Καθώς τα πάντα γύρω της καταρρέουν και τα πτώματα πληθαίνουν, εκείνη θα αναγκαστεί να βρει μόνη της την άκρη του νήματος που θα την οδηγήσει από τη Νέα Υόρκη στην Πράγα...


ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΝΘΙΖΕΙ

Από την Ευμορφία Ζήση
Το 1923, στην κοσμοπολίτικη Καβάλα των αρχών του 20ού αιώνα, γεννιέται η Ηλέκτρα. Είναι το πρώτο μέλος από τη νέα γενιά μιας ελληνικής οικογένειας που ξεριζώθηκε από τις Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, αλλά κατάφερε να επιζήσει και να βρει καταφύγιο στην απελευθερωμένη Μακεδονία.


ΝΕΡΟ

Από την Τούλα Ρεπαπή
Ο Κώστας Παπαγεωργίου, στο βιβλίο αυτό με ένα θέμα γνωστό αλλά με τρόπο ευφυή και ασυνήθιστο, πραγματεύεται μια πνευματική “δυσλειτουργία”, αυτή του αποκλεισμού. Το «Νερό» είναι ένα βιβλίο με κέντρο τον άνθρωπο και τρόπο γραφής ποιητικό, που θα γοητεύσει και τον πιο δύσκολο αναγνώστη.


ΑΣ' ΤΟ ΚΙ ΑΣ ΑΠΟΘΑΝΕΙ

Από την Βασιλική Χρίστη
Η ιστορία ξεκινά από ένα ορεινό χωριό των Χανίων. Ο φαντασιόπληκτος πατέρας, η σκληραγωγημένη από τις δυσκολίες της ζωής μητέρα, η μεγαλύτερη αδελφή που ίσως αισθάνεται ενοχές γιατί κάποτε άφησε τη μικρή να πέσει από την ταράτσα και να χτυπήσει. Η Αντιγόνη μεγαλώνει δίπλα στη φύση και διεκδικεί τη δική της, ξεχωριστή ύπαρξη σε έναν σκληρό κόσμο.


Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

Από τον Στέφανο Ξένο
Μια οικογένεια. Τέσσερις ιστορίες. Μισός αιώνας διαδρομή. Τα μέλη μιας οικογένειας και η διαδρομή τους στο χρόνο και το χώρο, στις σχέσεις μεταξύ τους, στις λύπες και τις χαρές, την αγάπη και το μίσος και, τέλος, ο τρόπος που καθένας βιώνει το όνειρό του.


Η ΜΑΓΙΚΗ ΦΑΣΟΛΙΑ

Από την Ελένη Σβορώνου
Ο Τζακ ετοιμάζεται να κόψει τη φασολιά αλλά ο κακός γίγαντας ξεπροβάλλει από τη φασολιά και τον παρακαλεί να του χαρίσει τη ζωή. Υπόσχεται να γίνει πια ένας καλός γίγαντας κι ο Τζακ συμφωνεί. Τα χρόνια περνούν. Στο μεταξύ η πόλη έχει γίνει μια κανονική τσιμεντούπολη. Τι θα γίνει όμως όταν η φασολιά «θυμώσει» κι αρχίσει να βρέχει γιγάντια φασόλια;


ΛΥΣΙΚΟΜΗ ΟΨΗ

Από τον Κωνσταντίνο Μπούρα
Κάπου μεταξύ Σολωμού κι Ελύτη κινείται το ευσύνοπτο αυτό πόνημα του Λ. Χαζίρογλου, τυπωμένο άψογα και με επιμέλεια των συνεργατών του εκδοτικού τυπογραφείου Ιδεόγραμμα. Η στοιχειοθεσία στο χέρι, το πολυτονικό με βαρείες δίνουν στην ποίηση ένα άλλο βάθος και πλουταίνουν το ρυθμό των πονημάτων – παλαίμαχων και νεότευκτων εραστών της Μούσας Ερατώς.


X-MEN prelude to SCHISM

Από την Λαμπρινή Καραθανάση
Μια απειλή για το μέλλον των μεταλλαγμένων πλησιάζει. Πώς θα την αντιμετωπίσουν; Στην ιστορία αυτή ξεδιπλώνονται οι πορείες των πρωταγωνιστών μέσα στο χρόνο, ο ψυχισμός τους και οι αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον τους. Στο πρώτο τεύχος, η πορεία του Κύκλωπα ( Cyclops) αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια του καθηγητή Xavier.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση