Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Συνωμοσία θανάτου

Επιχείρηση Βαλκυρία
ΦΙΛΙΠ ΦΟΝ ΜΠΟΕΖΛΑΓΚΕΡ

εκδ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Χρονολογία Εκδοσης: 2009

Ο Φίλιπ φον Μπόεζλάγκερ είναι ο τελευταίος επιζών μάρτυρας από την ομάδα συνωμοτών της "Βαλκυρίας". Ήταν ο έμπιστος φίλος του "εγκέφαλου" της συνωμοσίας, του Χέννιγκ φον Τρέσκοφ. Προμήθευσε με εκρηκτικά τον Κλάους φον Στάουφενμπεργκ.

Την 20η Ιουλίου 1944 κινήθηκε με το Σύνταγμα Ιππικού που διοικούσε για την κατάληψη νευραλγικών θέσεων του Βερολίνου. Μετά την αποτυχία, κατόρθωσε να σβήσει τα ίχνη της συνωμοτικής του δράσης μέσα στο χάος του Ανατολικού Μετώπου και να επιζήσει από τον τρομερό διωγμό.

Σήμερα μας αποκαλύπτει κρίσιμες πληροφορίες για την συνωμοσία που εξυφάνθηκε από την ομάδα Τρέσκοφ. Καταθέτει μαρτυρία για άγνωστες απόπειρες δολοφονίας του Χίτλερ κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του Μετώπου στο Σμολένσκ, το Μάρτιο του 1943.

Αποκαλύπτει περιεχόμενο συζητήσεων των συνωμοτών που σχεδίαζαν όχι μια απλή δολοφονία, αλλά μια δομική ανατροπή του ναζιστικού καθεστώτος-κόμματος με πολιτική πλατφόρμα και διαπραγματεύσεις με τους Δυτικούς Συμμάχους για "χωριστή" ειρήνη.

Περιγράφει ταυτόχρονα τους δυο πολέμους που έζησε. Τον εξωτερικό πόλεμο, στο φοβερό Ανατολικό Μέτωπο και τον άλλο, φοβερότερο, τον εσωτερικό πόλεμο με τις τύψεις, την απογοήτευση, τον φόβο και το δίλημμα αν η αγάπη στην πατρίδα εκφράζεται με την τυφλή πειθαρχία σε παράλογες διαταγές ή με ανυπακοή αντίσταση και τελικά συνωμοσία...

Σ'αυτή τη συνωμοσία προσπαθεί επαγωγικά να μυήσει τον αναγνώστη.

Στο τελευταίο κεφάλαιο της ζωής ο Φίλιπ Μποεζλάγκερ ξαναζωντανεύει τους νεκρούς συμπολεμιστές, εκπληρώνει τον όρκο της συνωμοτικής ομάδας και παραδέχεται πως για τούτο οι Βαλκυρίες του χάρισαν τη ζωή στα ματωμένα χρόνια...

Αποφάσεις κρίσιμες


Μοιραίες επιλογές
Ian Kershaw
εκδ
Πατάκη

Στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο ο Ian Kershaw αφηγείται πως ελήφθησαν δέκα αποφάσεις, κρίσιμες για την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου αλλά και με ευρύτερες συνέπειες για τον μεταπολεμικό κόσμο, ανάμεσα στον Μάιο του 1940, όταν η Βρετανία επέλεξε να πολεμήσει αντί να παραδοθεί, και στο φθινόπωρο του 1941, όταν ο Χίτλερ έλαβε την απόφαση να εξολοθρεύσει τους Εβραίους.
Στο Λονδίνο, στο Τόκιο, στη Ρώμη, στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον μια σειρά από πολιτικούς και στρατηγούς, συχνά με ελλιπή πληροφόρηση και αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες σε οικονομικό, λογιστικό και στρατιωτικό επίπεδο, έπρεπε να αποφασίσουν πώς θα αξιοποιούσαν ή θα επιχειρούσαν να αναχαιτίσουν τη συνεχώς διογκούμενη κρίση. Αυτές οι αποφάσεις όντως άλλαξαν τον κόσμο.
Το βιβλίο προσφέρει στον αναγνώστη μια ρεαλιστική εικόνα των περιορισμών που είχαν να αντιμετωπίσουν αυτοί οι ηγέτες, αλλά και του ρόλου της προσωπικότητας: ο Τσώρτσιλ συνεχίζει τον αγώνα παρά την καταστροφή στη Γαλλία, ο Χίτλερ διατάζει εισβολή στην ΕΣΣΔ παρά την αποτυχία της Γερμανίας να νικήσει τους Βρετανούς, ο Στάλιν εμπιστεύεται τον Χίτλερ και αφήνει τη χώρα του ανυπεράσπιστη, οι Ιάπωνες στρατηγοί αποφασίζουν να πλήξουν τις ΗΠΑ παρά τις ενδείξεις ότι θα οδηγούνταν σε ήττα.Οι επιλογές τις οποίες αφηγείται και σχολιάζει ο συγγραφέας, είναι οι εξής:
- Λονδίνο, άνοιξη του 1940 - Η Μεγάλη Βρετανία αποφασίζει να συνεχίσει τον αγώνα
- Βερολίνο, καλοκαίρι και φθινόπωρο του 1940 - Ο Χίτλερ αποφασίζει να επιτεθεί στη Σοβιετική Ένωση
- Τόκιο, καλοκαίρι και φθινόπωρο του 1940 - Η Ιαπωνία αποφασίζει να αδράξει τη "χρυσή ευκαιρία"
- Ρώμη, καλοκαίρι και φθινόπωρο του 1940 - Ο Μουσολίνι αποφασίζει να αρπάξει το μερίδιό του
- Ουάσιγκτον, καλοκαίρι του 1940-άνοιξη του 1941 - Ο Ρούζβελτ αποφασίζει να βάλει ένα χεράκι
- Μόσχα, άνοιξη-καλοκαίρι του 1941 - Ο Στάλιν αποφασίζει ότι αυτός ξέρει καλύτερα
- Ουάσιγκτον, καλοκαίρι-φθινόπωρο του 1941 - Ο Ρούζβελτ αποφασίζει να διεξαγάγει ακήρυχτο πόλεμο
- Τόκιο, φθινόπωρο του 1941 - Η Ιαπωνία αποφασίζει να πάει σε πόλεμο
- Βερολίνο, φθινόπωρο του 1941 - Ο Χίτλερ αποφασίζει να κηρύξει πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες
- Βερολίνο/ Ανατολική Πρωσία, καλοκαίρι-φθινόπωρο του 1941 - Ο Χίτλερ αποφασίζει να σκοτώσει τους Εβραίους

Για όσους αγαπούν τους αριθμούς





Ο άνθρωπος που αγαπούσε τους αριθμούς
Χόφμαν Πολ
εκδ Λιβάνη

Η ιστορία του Πολ Έρντος και της αναζήτησης για τη μαθηματική αλήθεια. Για να ανακαλύψει κανείς στον αιώνα μας κάποιον άλλο άνθρωπο που να έχει αφιερώσει τόσο απόλυτα τη ζωή του στην αφηρημένη σκέψη, θα έπρεπε να ανατρέξει στο Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν (1889-1951), που απογύμνωσε τη ζωή του για χάρη της φιλοσοφίας.
Ενώ όμως ο Βίτγκενσταϊν σκόρπισε την οικογενειακή του περιουσία ως ένα είδος αυτοτιμωρίας, ο Έρντος σκόρπιζε τα περισσότερα από τα χρήματα που κέρδιζε απλώς επειδή δεν τα χρειαζόταν… Και ενώ ο Βίτγκενσταϊν πορευόταν με σχεδόν αυτοκτονικές παρορμήσεις, ο Έρντος οικοδόμησε τη ζωή του έτσι ώστε να της αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερη ευτυχία.

Το πάθος είναι η ζωή


Xαμένο χτες
Καλλιοντζή Αναστασία
εκδ Λιβάνη
Η ιδιαίτερα αγαπημένη συγγραφέας του κοινού, που κάθε της βιβλίο δημιουργεί αίσθηση και προκαλεί, έρχεται με το νέο της έργο να μας συγκλονίσει και να υποστηρίξει «ότι το πάθος είναι η ζωή και δυστυχώς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή μας».
Χαμένοι στην ανωνυμία της μεγαλούπολης, σαν σε χωνευτήρι ψυχών και σωμάτων, ζουν δύο άνθρωποι.
Εκείνος, στη δύση της ζωής του - εξήντα δύο χρόνια που κύλησαν σε ένα απομονωμένο σπίτι στην Κηφισιά, με συντροφιά τις μνήμες από ένα παρελθόν γεμάτο ένοχα μυστικά, μια υπέργηρη, δεσποτική μητέρα, και μόνη του παρηγοριά την Εκκλησία.
Εκείνη, στην άνοιξη της νιότης της - μοναχοκόρη πάμπλουτου επιχειρηματία, ετοιμάζεται να παντρευτεί ένα διάσημο γιατρό και φέρελπι πολιτικό, προορισμένη να ζήσει μια αξιοζήλευτη ζωή, βγαλμένη κατευθείαν από παραμύθι…
Μόνο που εκείνη είναι δυστυχισμένη, διότι κατά βάθος σιχαίνεται το μέλλον που άλλοι της ετοίμασαν και τη συμβιβασμένη ζωή που την περιμένει.
Ώσπου… οι δρόμοι αυτών των δύο άγνωστων αλλά και τόσο αταίριαστων ανθρώπων ανταμώνουν για πρώτη φορά μια νύχτα της Μεγάλης Εβδομάδας.
Όταν η μοίρα προστάζει, η ζωή εκτελεί. Μεγάλη Παρασκευή γεννιέται εκείνος ο παράφορος, μοιραίος έρωτας, τόσο ισχυρός, ώστε να βάλει φωτιά στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, έτσι που, στο τέλος, τίποτα πια να μην είναι όπως πριν. Ούτε καν η Ανάσταση.

Ψυχολογικά πειράματα


ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Τα 10 σπουδαιότερα ψυχολογικά πειράματα του 20ου αιώνα (Οpenning Skinner's Box)
Lauren Slater
ΟΞΥ ΑΝΤΙ-ΥΛΗ
εκδ Οξύ



Η Lauren Slater, διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, δημοσιογράφος και συγγραφέας του μπεστ σέλερ Prozac Diaries, παρουσιάζει και εξηγεί τα 10 πειράματα που άλλαξαν την Ψυχολογία, την Ψυχιατρική και την αντίληψή μας για το νου και την ψυχή του ανθρώπου στον 20ό αιώνα.
Ανοίξτε μαζί της το Κουτί της Ψυχής – θα σας συναρπάσει!


Μπ. Φ. Σκίνερ – Εξαρτημένη μάθηση και ελεύθερη βούληση
Στάνλεϊ Μίλγκραμ – Υπακοή στην εξουσία
Ντέιβιντ Ρόζενχαν – Εχέφρονες σε μέρη για παράφρονες
Ντάρλεϊ & Λατανέ – Συμπεριφορά αυτοπτών μαρτύρων
Λίον Φέστινγκερ – Γνωστική ασυμφωνία
Χάρι Χάρλοου – Συρμάτινες μαϊμούδες
Μπρους Αλεξάντερ – Η φύση της εξάρτησης
Ελίζαμπεθ Λόφτους – Ψευδείς αναμνήσεις
Έρικ Κάντελ – Θαλάσσια σαλιγκάρια και ανθρώπινη ψυχή
Αντόνιο Έγκαζ-Μονίζ - Λοβοτομή


Το Κουτί της Ψυχής της Lauren Slater εγκαινιάζει τη νέα σειρά εκλαϊκευμένης επιστήμης
ΑΝΤΙ-ΥΛΗ των εκδόσεων ΟΞΥ.


Η σειρά ΑΝΤΙ-ΥΛΗ απευθύνεται σε αναγνώστες με ερευνητικό πνεύμα και αγάπη για τις επιστήμες και την τεχνολογία, σε αναγνώστες που θέλουν να καταλάβουν πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας αλλά και το πιο υπέροχο και πολυσύνθετο δημιούργημα της φύσης, ο άνθρωπος.

55 σύντομα δοκίμια που πραγματεύονται τις βασικές αξίες της ζωής


ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ
ALEXANDRA STODDARD
εκδ Φυτράκη
"Η μητέρα μου μ' έβαζε να πίνω γάλα, εγώ προσπάθησα να δώσω στις κόρες μου γάλα με μέλι.Το γάλα είναι μια βασική μας ανάγκη, το μέλι είναι διασκέδαση, η ευτυχία, η χαρά. Σ' αυτό το Βιβλίο, καταθέτω όλα τα πράγματα που θέλω να είμαι σίγουρη ότι θα ξέρουν για το ασφαλές και Ευτυχισμένο ταξίδι τους στη ζωή".
" Να προσέχετε από τι παραιτείστε.
" Σε δύσκολους καιρούς, να κάνατε συχνά διαλείμματα.
" Μη φυλάτε τα καλύτερα για το τέλος.
" Μην αλλάζετε τα πλάνα σας.
" Όταν ανακαλύπτετε κάτι που αγαπάτε, πολλαπλασιάστε το.
" Αγαπήστε την συντροφιά του εαυτού σας.…και πολλά άλλα.
Αυτό το βιβλίο μας προσφέρει ένα "μπουκέτο" από απλές και σημαντικές αλήθειες για μιαΧαρούμενη ζωή. Η Alexandra Stoddard, μητέρα, γιαγιά και διάσημη φιλόσοφος ενός υγιούς"lifestyle", μας βοήθα να φτάσουμε στην ουσία των πραγματικά σημαντικών πραγμάτων με 55 σύντομα δοκίμια που πραγματεύονται τις βασικές αξίες της ζωής.
Οι εμπνευσμένες συμβουλέςτης θίγουν τις βασικότερες πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης: είναι τα δώρα μιας γυναίκας που έχει πραγματικά ζήσει και μάθει - και έχει ανακαλύψει την ευτυχία.

Αλλάξτε τη ζωή σας με τη μέθοδο Καϊζέν


Καϊζέν: Μικρά βήματα για τα σπουδαία πράγματα
Αλλάξτε τη ζωή σας με τη μέθοδο Καϊζέν
Maurer Robert
εκδ
Φυτράκη

"Πραγματοποιήστε το μεγάλο κατόρθωμά σου με μια σειρά μικρών πράξεων". (Τάο Τε Κινγκ, κλασικό βιβλίο της κινεζικής φιλοσοφίας του Ταοϊσμού)
Όλοι ξέρουμε τι θέλουμε: Πώς θ' αγγίξουμε την πραγματική ευτυχία, πώς θ' αποκτήσουμε περισσότερα χρήματα, επιτυχημένη καριέρα, καλύτερη υγεία, ομορφιά και ό,τι άλλο ονειρευόμαστε. Η φιλοσοφία είναι απλή: Όλα τα σπουδαία πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα. Η μέθοδος Καϊζέν θα μας δείξει το δρόμο!
Οι στρατηγικές είναι εύκολες και μπορούν να εφαρμοστούν δίχως κόπο: κάντε μικρές ερωτήσεις και σκέψεις, λάβετε μικρές αποφάσεις, επιλύστε μικρά προβλήματα, προσφέρετε μικρές ανταμοιβές στον εαυτό σας και στους άλλους, ξεχωρίστε τις μικρές αλλά κρίσιμες στιγμές - δε χρειάζονται ριζοσπαστικές και ραγδαίες αλλαγές!
Το αποτέλεσμα; Θεαματικό!
Αλλάξτε ριζικά τη ζωή σας με τη μέθοδο Καϊζέν. Είτε επιθυμείτε να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα, είτε σκοπεύετε να χάσετε τα περιττά σας κιλά, η απάντηση βρίσκεται στα χέρια σας! Η αρχαία κινεζική φιλοσοφία μας διδάσκει ότι κάθε μακρύ ταξίδι ξεκινά από το πρώτο βήμα. Ο συγγραφέας Robert Maurer συμπληρώνει ότι η επιτυχημένη έκβαση αυτού του ταξιδιού εξαρτάται από τη συνέχισή του με ένα βήμα την κάθε φορά. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο!
Καλώς ήρθατε λοιπόν στη μέθοδο Καϊζέν! Ο δρόμος προς τη νέα σας ζωή μόλις άνοιξε...

Η ψυχανάλυση εξακολουθεί να είναι ηθικά επίκαιρη


Λακάν
Zizek Slavoj
εκδ
Πατάκη
Σειρά: Θεωρητικές Επιστήμες


Η ψυχανάλυση έχει πλέον πεθάνει, ή μήπως πρέπει να ερμηνεύσουμε τις συχνές επιθέσεις που δέχεται για τα θεωρητικά της "σφάλματα" και τις κλινικές της "απάτες" ως ενδείξεις για την ανθεκτικότητά της;
Σε αυτό το δοκίμιο ο Slavoj Zizek υπερασπίζεται με πάθος τον Λακάν και αποδεικνύει ότι η ψυχανάλυση εξακολουθεί να είναι ηθικά επίκαιρη. Παραδοσιακά, η ψυχανάλυση υποτίθεται ότι έδινε στον ασθενή τη δυνατότητα να υπερβεί τα εμπόδια που περιόριζαν την πρόσβαση στη "φυσιολογική" σεξουαλική απόλαυση. Σήμερα, όμως, βομβαρδιζόμαστε συνεχώς και από παντού με διαφορετικές εκδοχές της ίδιας επιταγής: "Απολαύστε!". Ο Λακάν μάς υπενθυμίζει ότι ο λόγος της ψυχανάλυσης είναι ο μοναδικός που δε θέτει στο επίκεντρο της οικονομίας του την προστακτική της απόλαυσης.
Εφόσον και για τον ίδιο τον Λακάν η ψυχανάλυση αποτελεί μια διαδικασία ανάγνωσης, κάθε κεφάλαιο του βιβλίου χρησιμοποιεί ένα παράθεμα από τον Λακάν ως εργαλείο για να ερμηνεύσει ένα άλλο κείμενο από τη φιλοσοφία, την τέχνη ή τη μαζική ιδεολογία. Ο Λακάν διαβάζεται εδώ παράλληλα με τον Hegel και τον Hitchcock, με τον Σαίξπηρ και τον Ντοστογέφσκι.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί, λάθος ή έγκλημα;


Μια τέλεια μέρα
Mazzucco Melania G.
εκδ
Modern Times

Ρώμη, μια νύχτα του Μαΐου. Η αστυνομία εισβάλλει σε ένα διαμέρισμα της βία Κάρλο Αλμπέρτο έπειτα από καταγγελία των γειτόνων για πυροβολισμούς και εκκλήσεις για βοήθεια. Πρόκειται για λάθος ή μήπως έχει διαπραχθεί κάποιο έγκλημα;
Οι δείκτες του ρολογιού γυρίζουν είκοσι τέσσερις ώρες πίσω· μία ολόκληρη μέρα που δε μοιάζει διαφορετική από πολλές άλλες. Η Καμίλα γίνεται επτά ετών, ο Τζέρο ρίχνει την πρώτη του βόμβα, η Έμα χάνει τη δουλειά της, ο Έλιο διαβάζει λαθεμένη ομιλία στους ψηφοφόρους του, η Βαλεντίνα κάνει πίρσινγκ στον αφαλό της, η Μάγια βρίσκει το σπίτι των ονείρων της, ο Κέβιν μια αναπάντεχη νύφη, ο Σάσα γιορτάζει την επέτειο των δέκα χρόνων με τον εραστή του, ο Αντόνιο συναντά για τελευταία φορά τη σύζυγό του και κάποιος γεμίζει με επτά συν μία σφαίρες το πιστόλι του.
Πρωταγωνιστούν όλοι στην πιο απροσδόκητη παράσταση, με σκηνικό την Αιώνια Πόλη. Μια τέλεια μέρα, όμως, είναι πάνω απ' όλα η ανατομία μιας οικογένειας: κορίτσια κι αγόρια, άντρες και γυναίκες, γονείς, γιοι και κόρες -σκηνές από ένα γάμο στις οποίες όλοι εμείς, στο καλό και στο κακό, μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας.

Σεβασμός στα παιδιά μας


Καλλιεργώντας στα παιδιά μας την αυτοπεποίθηση...
τα εφοδιάζουμε με θάρρος για τη ζωή
Zimmer Katharina
εκδ
Θυμάρι


"Αυτό που έχει σημασία είναι ν' αναζητάμε, μαζί με το παιδί μας, τους κρυμμένους θησαυρούς του. Και οδηγός μας σ' αυτή την αναζήτηση δεν πρέπει να είναι η προσωπική μας φιλοδοξία, αλλά ο σεβασμός μας στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού μας". (Katharina Zimmer)
Ποιος γονιός δεν θα ήθελε να έχει θαραλλέα παιδιά; Που να βγαίνουν αλώβητα από τις αναπόφευκτες "συγκρούσεις" των πρώτων παιδικών τους χρόνων. Παιδιά που ν' αντιμετωπίζουν τη ζωή με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση; Αυτό, σε μεγάλο βαθμό, είναι ζήτημα ανατροφής, υποστηρίζει η Katharina Zimmer, που ασχολείται σ' αυτό το βιβλίο με τις τελευταίες ανακαλύψεις της αναπτυξιακής ψυχολογίας.
Το άτομο που μπορεί από μικρό να χτίσει το δικό του τρόπο δράσης πάνω σε μια πρωταρχική γονεϊκή εμπιστοσύνη, θα έχει αργότερα τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για ν' αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις. Η ικανότητα των γονιών να κατανοούν το παιδί τους είναι -σύμφωνα με τη συγγραφέα- απαραίτητη προϋπόθεση για μια ανατροφή σύμφωνα με το μοντέλο θάρρους και αυτοπεποίθησης.
Αυτό το μοντέλο δεν εστιάζει την προσοχή του στις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες του παιδιού, αλλά κινητοποιεί και καλλιεργεί τις εσωτερικές του δυνάμεις.

Από τις κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από Βρετανούς συγγραφείς, (μέρος Δ)

Οι μάγισσες
Dahl Roald
εκδ
Ψυχογιός
Σειρά: Λωτός
Ηλικία: +9

Σήμερα οι μάγισσες δε μοιάζουν καθόλου με μάγισσες! Δε φοράνε μακριούς μανδύες και ψηλά καπέλα, ούτε πετάνε καβάλα στα σκουπόξυλα. Κρύβουν τον παλιοχαρακτήρα τους και τις μηχανορραφίες τους πίσω από το ευχάριστο πρόσωπο μιας συνηθισμένης γυναίκας και κυκλοφορούνε άνετα ανάμεσά μας. Μπρρρρ!!!
Αστείο, υπέροχο, απολαυστικά αηδιαστικό, περιπετειώδες, με ρυθμούς έντονους, να ένα βιβλίο που όλα τα παιδιά θα αγαπήσουν.


Πού έμπλεξες πάλι, Κλάρις Μπιν;
Child Lauren
εκδ
Πατάκη
Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά και Νέους
Ηλικία: +9

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορώ να τα εξηγήσω. Πες τε μου, ας πούμε, γιατί το εγώ γράφεται με ω. Πες τε μου επίσης, πώς γίνεται να μπλέκω συνεχώς σε φασαρίες και να βρίσκω το μπελά μου. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχω καταντήσει σαν τον Καρλ Ρένμπουρι, που είναι ο πιο άτακτος μαθητής στο σχολείο μας. Κάποιος που σπάνια βρίσκει τον μπελά του είναι η Ρούμπι Ρέντφορτ. Η Ρούμπι Ρέντφορτ είναι αυτό το κορίτσι που
είναι και μυστικός πράκτορας και το βλέπουμε στην τηλεόραση. Εγώ θα ήθελα πολύ να παίζω στην τηλεόραση και να είμαι διάσημη, οπότε θα γλίτωνα κι από αυτούς τους χαζοαγώνες ορθογραφίας που είχε οργανώσει η δασκάλα μου, η κυρία Γουίλμπερτον.
Βλέπετε, δεν είμαι καθόλου καλή στην ορθογραφία, κι αυτό με κάνει να μπλέκω σε απίθανες ιστορίες και να βρίσκω τον μπελά μου...

Από τις κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από Βρετανούς συγγραφείς, (μέρος Γ)

Αν δράκοι πολλοί υπήρχαν στη γη
Gliori Debi
εκδ
Πατάκη
Σειρά: Λογοτεχνικά Βιβλία με Πολύχρωμη Εικονογράφηση
Ηλικία +4

Έλα να φανταστούμε τι θα γινόταν ΑΝ δράκοι κατέκλυζαν τη Γη, αν οι πόλεις και τα χωριά τους δεν άφηναν χώρο στα ζώα για να ζήσουν και στα δέντρα για να μεγαλώσουν. Έλα να φανταστούμε τι θα γινόταν ΑΝ δράκοι κατέκλυζαν τη Γη και την κατέστρεφαν σιγά σιγά.
Μια επίκαιρη ιστορία από την πολυβραβευμένη Ντέμπι Λιόρι, συγγραφέα και εικονογράφο του Θα σ' αγαπώ ότι κι αν γίνει, που μιλάει για την ανάγκη να προστατέψουμε όλοι μαζί τον πλανήτη μας.

Από τις κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από Βρετανούς συγγραφείς, (μέρος Β)

Κορίτσια στην πρίζα
Jacqueline Wilson
εκδ
Ψυχογιός
Σειρά: Μικρή Πυξίδα
Έτος έκδοσης: 2008
Ηλικία +13


Αρχίζω δίαιτα, είμαι τόσο τρομερά, φριχτά Χ-Ο-Ν-Τ-Ρ-Η! Αυτή τη φορά θα την τηρήσω ο κόσμος να χαλάσει, γιατί σε λίγο θα είμαι στ' αλήθεια η Έλλη το Βαρέλι. Οι φίλες μου, η Μάγδα και η Νάντια, με θεωρούν τρελή. Αλλά τι τα θες, αυτές καλά την έχουν. Η Νάντια μοιάζει με μοντέλο -άσε που υπάρχει και η πιθανότητα να γίνει εξώφυλλο σε περιοδικό! Η Μάγδα, πάλι, είναι απλά πα-νέ-μορ-φη- αν και πολλές φορές τα αγόρια σχηματίζουν λάθος γνώμη γι' αυτήν...
Κάτι τα κιλά, κάτι τ' αγόρια, κάτι η εμφάνισή τους... ησυχία δε βρίσκουν οι τρεις φιλενάδες!

Από τις κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από Βρετανούς συγγραφείς, (μέρος Α)

Οι ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου
J. K. Rowling
εκδ Ψυχογιός
Σειρά: Μικρή Πυξίδα
Έτος έκδοσης: 2008
Ηλικία: +11

Στο βιβλίο "Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου" περιλαμβάνονται πέντε παραμύθια, το καθένα με τους δικούς του ήρωες, που θα σας κάνουν να γελάσετε, να ονειρευτείτε, να διασκεδάσετε αλλά και να... τρομάξετε.
Τόσο οι Μαγκλ όσο και οι μάγοι θα απολαύσουν ιδιαίτερα τα σχόλια του καθηγητή Ντάμπλντορ, που φωτίζουν το ηθικό δίδαγμα κάθε ιστορίας, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, μυστικές πτυχές της ζωής στο "Χόγκουαρτς".
Ένα αναμφίβολα μαγευτικό βιβλίο, εικονογραφημένο από την ίδια την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που θα αγαπήσουν όλοι οι αναγνώστες του Χάρι Πότερ.

Ένα βιβλίο γεμάτο μυστήρια

Ο πίνακας της Φλάνδρας
Perez - Reverte Arturo
εκδ
Πατάκη


Στα τέλη του δέκατου πέμπτου αιώνα, ένας γέρος Φλαμανδός δάσκαλος κρύβει περίτεχνα μέσα σ' έναν απ' τους πίνακές του, με τη μορφή μιας σκακιστικής παρτίδας, το κλειδί ενός μυστικού που θα μπορούσε ν' αλλάξει την ιστορία της Ευρώπης.
Πέντε αιώνες αργότερα, μια νεαρή συντηρήτρια έργων τέχνης, ένας γνωστός αντικέρ κι ένας εκκεντρικός σκακιστής ενώνουν τις δυνάμεις τους αποφασισμένοι να λύσουν αυτό το αίνιγμα. Έτσι, μπλέκονται σε μια συναρπαστική περιπέτεια, όπου όλα καθορίζονται από συνεχόμενες σκακιστικές κινήσεις, οι οποίες ανοίγουν μία μία τις πόρτες ενός μυστηρίου που δε θ' αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν από τους πρωταγωνιστές του.
Στον "Πίνακα της Φλάνδρας" ζωγραφική, μουσική, λογοτεχνία, ιστορία, λογική και μαθηματικά συνυφαίνονται σ' ένα συναρπαστικό παιχνίδι, το οποίο ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε "διευθύνει" με διαβολική μαεστρία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση