Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι



Το μαγικό ταξίδι
Αλεξάνδρου ΓιάννηςΑλεξάνδρου Μαρίνα

εκδ Λιβάνης


Ο έρωτας, η μητρότητα, το Αιγαίο, οι μακρινές Ινδίες – τέσσερις κρίκοι σφιχτοδεμένοι. Στην οικογένεια του Σταύρου Λέοντος, καθένας έχει διαφορετικούς στόχους. Ζούμε μαζί τους απλές, μικρές χαρές, αλλά και δυνατά πάθη, αφού οι ήρωές μας δίνουν καθημερινά τις δικές τους μάχες. Πρωταγωνιστούν ο έρωτας και η μητρότητα. Περίγυρός μας είναι η Σύρος, με το καταγάλανο Αιγαίο που της ψιθυρίζει τρυφερόλογα, τα υπέροχα αρχοντικά και τους κήπους που λάμπουν στο φως, τα γραφικά δρομάκια της Ερμούπολης που κρύβουν δροσερές γωνιές. Η Μάρα, ασταθής κι επιπόλαια, προσγειώνεται από τη ζωή και εξελίσσεται σε αγωνίστρια και τρυφερή μητέρα, ενώ παραμένει μια γυναίκα με πάθος. Η Δάφνη, η μικρή της οικογένειας, βλέπει τα πράγματα ρεαλιστικά. Άραγε θα βρει το δρόμο για τον έρωτα; Όσο για τη Λυδία, την τραγική ηρωίδα, δραπετεύει από τον κλοιό, καταφεύγοντας στις Ινδίες. Ο Ορέστης την αγαπά και τη στηρίζει. Εκείνη, όμως, θα ανταποκριθεί; Ποια μυστικά θα οδηγήσουν τα βήματά της στη μακρινή Ανατολή; Τότε θα σκιστούν τα πέπλα και θα ξεκαθαρίσει η ομίχλη στην ψυχή της. Θα συναντηθεί με το πεπρωμένο της, γνωρίζοντας αναπάντεχα τη μητρότητα. Στις Ινδίες διασταυρωνόμαστε με την ιστορία. Εκεί, πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος με τις στρατιές του. Θαμπωνόμαστε από το βάρος των ιστορικών στιγμών. Στη σημερινή εποχή, γοητευόμαστε από τον Ρεζά, επιβλητικό μαχαραγιά, αλλά και απόγονο των Μακεδόνων. Πάνω απ’ όλα, όμως, πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι – στο χρόνο, στο Αιγαίο, στις Ινδίες. Σταθμοί που μας συναρπάζουν…

Τις μακρινές εκείνες ώρες, αλλάζουν οριστικά την εικόνα που έχει για τη μητέρα της και για τον εαυτό της.

Μακρινές ώρες
Μετάφραση: Καλλιφατίδη Έφη 
εκδ Ωκεανίδα

Το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της συγγραφέα Κέιτ Μόρτον αρχίζει με ένα χαμένο γράμμα.

Το περιεχόμενό του αναγκάζει τη νεαρή Έντι Μπέρτσιλ να ταξιδέψει στο μυστηριώδες βασίλειο του κάστρου Μάιλντερχορστ, όπου η μητέρα της, δεκατριών χρονών τότε, περίμενε το βομβαρδισμό του Λονδίνου.

Η Έντι Μπέρτσιλ και η μητέρα της ποτέ δεν ήταν πολύ κοντά η μία στην άλλη, αλλά όταν φτάνει ένα γράμμα, χαμένο από καιρό, η Έντι αρχίζει να υποψιάζεται ότι η συναισθηματική απομόνωση της μητέρας της κρύβει ένα παλιό μυστικό.

Φεύγοντας δεκατριάχρονο κορίτσι από το Λονδίνο, για να γλιτώσει από τις βόμβες του πολέμου, η μητέρα της Έντι βρίσκει καταφύγιο στο Κάστρο Μάιλντερχερστ, κοντά στην οικογένειαΜπλάιθ. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο των βιβλίων και της φαντασίας – έναν κόσμο συναρπαστικό, αλλά και επικίνδυνο.

Πενήντα χρόνια αργότερα, ενώ η Έντι κυνηγάει τις απαντήσεις στο αίνιγμα της μητέρας της, καταλήγει κι αυτή στο Κάστρο Μάιλντερχερστ και στις εκκεντρικές αδελφές Μπλάιθ. Μέσα στο ερειπωμένο κάστρο, η Έντι αρχίζει να ξετυλίγει το παρελθόν της μητέρας της. Υπάρχουν όμως κι άλλα μυστικά κρυμμένα στις πέτρες του κάστρου και η Έντι πρόκειται να μάθει περισσότερα απ’ όσα περιμένει.

Αυτά που μαθαίνει η Έντι για τις μακρινές εκείνες ώρες, αλλάζουν οριστικά την εικόνα που έχει για τη μητέρα της και για τον εαυτό της.

Ένα μυθιστόρημα στημένο με μαεστρία για έναν τόπο, για το παρελθόν, για τον απόηχο του χρόνου.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


Παζάρι βιβλίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση