Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2011

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ – ΔΟΚΙΜΙΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Μάκης Καραγιάννης, Ο Οδυσσέας στη Θεσσαλονίκη (μυθιστόρημα): Η ηθική χρεοκοπία της γενιάς της μεταπολίτευσης, που διαλύθηκε σε μια μπελ-επόκ της κατανάλωσης, η Ελλάδα της παρακμής και της διαφθοράς. (Σεπτέμβριος)
Ηλίας Παπαμόσχος, Ο μυς της καρδιάς (διηγήματα) (Σεπτέμβριος)
Γιώργος Συμπάρδης, Ο άχρηστος Δημήτρης (μυθιστόρημα): Η ιστορία μιας μακρόχρονης φιλίας ανάμεσα σε δύο άνδρες. Ένα μυθιστόρημα, το οποίο όταν πρωτοεκδόθηκε το 1998, γνώρισε μεγάλη απήχηση και διθυραμβικές κριτικές. (Σεπτέμβριος)
Χρήστος Αγγελάκος, Το δάσος των παιδιών (μυθιστόρημα): Ένα βιβλίο για την ερωτική επιθυμία: προς το ίδιο και προς το άλλο φύλο. (Οκτώβριος)
Γιώργος Λίλλης, Φαντάσματα (μυθιστόρημα): Η μοίρα των ανθρώπων που έζησαν την εποχή του Εμφυλίου, με ιστορικό πλαίσιο μια Ελλάδα που σπαρασσόταν από μίση και διχόνοιες. (Οκτώβριος)
Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τα παιδιά του Κάιν (μυθιστόρημα): Οι έφηβοι του ’77 μεγάλωσαν. Σήμερα έχουν πατήσει τα πενήντα. Η ευδαιμονία των χρόνων που μεσολάβησαν δεν ήταν παρά στάχτη στα μάτια. (Οκτώβριος)
Βασίλης Τσιαμπούσης, Σάλτο μορτάλε (διηγήματα) (Οκτώβριος)
Κοσμάς Χαρπαντίδης, Κρυφές αντοχές (διηγήματα) (Οκτώβριος)
Αλέξης Πανσέληνος, Σκοτεινές επιγραφές (μυθιστόρημα): Μια μυστήρια επιγραφή στο κέντρο της πόλης. Μια κοινωνία σε παράκρουση. Οι εφιάλτες ενός ερασιτέχνη ζωγράφου που ψάχνει μέσα από το νόημα της επιγραφής να ανακτήσει τη χαμένη του αγάπη. (Νοέμβριος)

ΠΟΙΗΣΗ
Ντίνος Σιώτης, Μαύρο χρήμα (Σεπτέμβριος)
Αργύρης Παλούκας, Θέλω το σώμα μου πίσω (Σεπτέμβριος)
Γιάννης Η. Παππάς, Το ανεκτίμητο τίποτα (Νοέμβριος)
Μίμης Σουλιώτης, Κύπρον, ιν ντηντ (Νοέμβριος)
Γιάννης Η. Παππάς (επιμέλεια), Μόνο γιατί μ’ αγάπησες, Τα ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη (ανθολογία) (Σεπτέμβριος)

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Έρικ Λάρσον, Στον κήπο με τα θηρία, Ένα συναρπαστικό χρονικό της ανόδου του Τρίτου Ράιχ: Μια συναρπαστική ανασύσταση των ιστορικών γεγονότων και του πολιτικού παρασκηνίου που οδήγησαν στη δημιουργία του φρικιαστικού καθεστώτος της ναζιστικής Γερμανίας. (Οκτώβριος)
Στίβεν Κέλμαν, Pigeon English (μυθιστόρημα): Μια ιστορία αθωότητας, ελπίδας και σκληρής πραγματικότητας, και ταυτόχρονα το μαγευτικό πορτρέτο ενός αγοριού που ισορροπεί στο χείλος της ενηλικίωσης και των δυνάμεων που τον κατευθύνουν στο μοιραίο του τέλος. (Οκτώβριος)
Λοράν Γκοντέ, Στο έλεος του κυκλώνα (μυθιστόρημα): Στην καρδιά του κυκλώνα που πλήττει τη Νέα Ορλεάνη, κάποιοι άνθρωποι που δρουν στο περιθώριο της κοινωνίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη φρίκη των στοιχείων της φύσης και την οργή του ουρανού, αλλά και με τους δικούς τους δαίμονες. (Σεπτέμβριος)
Μίρα Μπάρτοκ, Το παλάτι των αναμνήσεων: Αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα για τον ακατάλυτο δεσμό μάνας και κόρης, την πολυπλοκότητα της αγάπης, την αλήθεια και την ανάγκη για συγχώρεση. (Οκτώβριος)
Ισμαήλ Κανταρέ, Το μοιραίο δείπνο (μυθιστόρημα): Ένα ασυνήθιστο δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου κρίνεται η τύχη πολλών αιχμαλώτων του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. (Νοέμβριος)
Ρέιμοντ Κάρβερ, Ο καθεδρικός ναός (διηγήματα) (Οκτώβριος)

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Camilla Lackberg, Πανικός στη Φιελμπάκα: Το δεύτερο της επιτυχημένης σειράς βιβλίων της Lackberg μετά την Παγωμένη πριγκίπισσα, με πρωταγωνιστές τον ντετέκτιβ Πάτρικ Χέντστρεμ και τη συγγραφέα Ερίκα, το alter ego της Camilla. (Σεπτέμβριος)
Asa Larsson, Ηλιακή καταιγίδα: Το πρώτο μιας σειράς τεσσάρων βιβλίων στα οποία πρωταγωνιστεί μια νεαρή δικηγόρος, η Ρεμπέκα Μάρτινσον. (Νοέμβριος)
Jo Nesbo, Το αστέρι του διαβόλου: Το δεύτερο μετά το Νέμεσις αστυνομικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον καλτ ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. (Οκτώβριος)
Stuart Neville, Συνωμοσία της φωτιάς: Ένα δυναμικό θρίλερ για το καθήκον και την εκδίκηση από έναν πολλά υποσχόμενο συγγραφέα που απέδειξε την αξία του με το πρώτο του αστυνομικό Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ. (Οκτώβριος)

Φαντασία
Φ. Κ. Καστ, Κριστίν Καστ, Ατίθαση (μυθιστόρημα): Το τέταρτο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς Ο Οίκος της Νύχτας με πρωταγωνιστές βαμπίρ. (Οκτώβριος)

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Κρίστοφερ Χίτσενς, Hitch – 22, Αμφισβητίας εκ πεποιθήσεως: Η αφήγηση της αντιφατικής ζωής ενός από τους διασημότερους αμφισβητίες στον κόσμο. (Νοέμβριος)
Ρίσαρντ Καπισίνσκι, Ο Άλλος: Ένα στοχαστικό, εύστοχο και συνάμα πυκνό βιβλίο στο οποίο ο Καπισίνσκι ασχολείται με την έννοια του «Άλλου». (Σεπτέμβριος)
Jeff Jarvis, Τι θα έκανε η Google; Ο συγγραφέας αποδομεί τον μηχανισμό του Google για να ανακαλύψει σαράντα σαφείς και εφαρμόσιμους κανόνες διοίκησης και ζωής μέσα σ’ αυτό. (Οκτώβριος)
Νίκος Κουνενής, Περί δημοκρατίας, Σάτιρα ηθών και θεσμών: Άρθρα που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον Τύπο που θίγουν τις παθογένειες της σύγχρονης πολιτικής μας πραγματικότητας. (Οκτώβριος)
Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Ζωγραφική: Οδηγίες χρήσεως ή συμβουλές για τη διαδρομή του εικαστικού έργου από το εργαστήριο στον κόσμο (Σεπτέμβριος)
Αντώνης Μπιτσιάνης, Η στρατηγική της μάθησης και της επιτυχίας και η διαχείριση του σχολικού άγχους (Οκτώβριος)
Θωμάς Κοροβίνης (επιμέλεια), Ημερολόγιο 2012: Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος)

ΔΟΚΙΜΙΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ
Τζούλια Κρίστεβα, Αυτή η απίστευτη ανάγκη για πίστη: Ένα ξεχωριστό βιβλίο που γεννά πλήθος ερωτημάτων και προσφέρει πλούσιο υλικό για τους πολιτικούς, κοινωνικούς και θρησκευτικούς διαξιφισμούς που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, συγκλονίζουν την κοινωνία. (Οκτώβριος)
Jean-Claude Kaufmann, Η γυναικεία τσάντα, Ένας μικρός ερωτικός κόσμος: Γιατί η τσάντα αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο δημιουργίας και αναδημιουργίας της γυναικείας ταυτότητας. (Οκτώβριος)
Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, Ψυχολογία της διατροφής, Πώς οι διατροφικές συνήθειες αντανακλούν τον συναισθηματικό μας κόσμο (Σεπτέμβριος)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση