Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ελληνική Μυθολογία για παιδιά

Κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Σαββάλα οι τρεις πρώτοι τόμοι της σειρά Ελληνική Μυθολογία για Παιδιά της Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου.

Τόμος 1: ΗΡΩΕΣ Α'
Ηρακλής • Περσέας • Ιάσονας
Οι ξακουστοί και αγαπημένοι ήρωες των αρχαίων ελληνικών μύθων γοητεύουν γενιές και γενιές, όχι μόνο με τη φυσική τους ρώμη και την πολεμική τους δεινότητα, αλλά και με την ανθρώπινη πλευρά τους και κυρίως με το ελεύθερο πνεύμα τους.

Τόμος 2: ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ
Η ελληνική μυθολογία οφείλει το μοναδικό της πλούτο και τη ζωντάνια της όχι μόνο στους θεούς και τους ήρωές της, αλλά και σε μικρότερες θεότητες, φανταστικά όντα και τέρατα – Γίγαντες, Κύκλωπες, Κενταύρους, μάγισσες, νύμφες και τόσα άλλα. Γνωρίστε όλα αυτά τα θαυμαστά πλάσματα και ζήστε μαζί τους περιπέτειες που κόβουν την ανάσα!

Τόμος 3: ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΘΕΕΣ
Πώς απόκτησε τη λύρα του ο Απόλλωνας; Πότε κινδύνευσε να χάσει η Αφροδίτη τον τίτλο της ωραιότερης θεάς; Ποιος θεός το έσκασε μωρό ακόμα από την κούνια του για να κλέψει ένα κοππάδι βόδια; Απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα βρείτε στο βιβλίο αυτό, που ξεδιπλώνει τις πιο γοητευτικές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν και οι υπόλοιποι τόμοι της σειράς:
• Τόμος 4: ΗΡΩΕΣ Β’ (Θησέας, Αχιλλέας, Οδυσσέας)
• Τόμος 5: ΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Αρχίζει η διαβούλευση για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό Ιδεών “Ψηφιακός Αναγνώστης Βιβλίων”

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (EEΛ/ΛΑΚ), προκηρύσσουν Ανοιχτό Διαγωνισμό Ιδεών Ψηφιακού Αναγνώστη Βιβλίων (e-book reader), υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού.

Ο Διαγωνισμός αποτελεί μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης του χώρου της εκπαίδευσης και βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω των Νέων Τεχνολογιών, οι οποίες κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος ανάμεσα στους νέους, στους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούν, ενημερώνονται και αλληλεπιδρούν. Επιπλέον, ενσωματώνει στοιχεία ανοικτής καινοτομίας και επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων.
Το μοντέλο ανοικτής καινοτομίας στηρίζεται στην παραδοχή ότι η γνώση είναι κατανεμημένη, και κανένας οργανισμός δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε κλειστές/εσωτερικές διαδικασίες ανάπτυξης.
Στόχος του Διαγωνισμού είναι να κατατεθούν εμπνευσμένες ιδέες και προτάσεις για τη δημιουργία ενός πρότυπου Ψηφιακού Αναγνώστη Βιβλίων που θα απευθύνεται σε μαθητές φοιτητές και εκπαιδευτικούς (e-book reader), καθώς και για τη δημιουργία του περιβάλλοντος υποστήριξης του, εστιασμένου στις ανάγκες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Απώτερος στόχος είναι η δημιουργική ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εργαλείων σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής εκπαίδευσης και η αξιοποίησή τους από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.
Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει μετά τη σύνθεση του κειμένου της Προκήρυξης και θα διεξαχθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια.
Το τελικό κείμενο θα προκύψει μέσα από τη διαδικτυακή διαδικασία Διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου 2009, και στην οποία καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τα δικά τους σχόλια και προτάσεις.
Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ο δικτυακός τόπος http://b.ook.gr/ που θα φιλοξενήσει όλη τη διαγωνιστική διαδικασία.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα, χωρίς κανέναν περιορισμό. Ενθαρρύνεται η συμμετοχή ομάδων επιστημόνων και ειδικών που θα καταθέσουν εμπνευσμένες προτάσεις. Μηχανικοί, παιδαγωγοί, προγραμματιστές (developers), σχεδιαστές (designers), και ειδικοί σε ζητήματα εκδόσεων μπορούν να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, με τη σύνθεση που θεωρούν ότι θα αποδώσει την καλύτερη δυνατή πρόταση.
Αποτέλεσμα του Διαγωνισμού θα είναι η βράβευση τριών προτάσεων με αντίστοιχα βραβεία στην κλίμακα αξιολόγησής τους.
Η πρόταση που θα πάρει το πρώτο βραβείο θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση, προκειμένου να δημιουργήσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο της συσκευής και του διαδικτυακού πλαισίου υποστήριξης λειτουργίας της.
Τα βραβεία ανέρχονται σε 30.000 ευρώ συνολικά με την ακόλουθη κατανομή:
1ο βραβείο: 15.000 ευρώ
2ο βραβείο: 10.000 ευρώ
3ο βραβείο: 5.000 ευρώ

Πληροφορίες και νέα για τη διαδικασία της Διαβούλευσης και την εξέλιξη του Διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στο: http://b.ook.gr/
Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους παρακάτω: book(παπάκι)ook(τελεία)gr, Αναστασία Καψάλη, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Βικτωρία Δασκάλου, daskalou(παπάκι)upatras(τελεία)gr και στους συνεργάτες της ΕΕΛ/ΛΑΚ Νίκο Ρούσσο & Νίκη Βουγιουκλίδη, email: info(παπάκι)ellak(τελεία)gr
(πηγή: http://entertainment.in.gr/html/ent/438/ent.68438.asp)

Διεθνές ποιητικό βραβείο στο δημοσιογράφο Πέτρο Κασιμάτη

Το πρώτο διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας απονέμει η Ένωση Συγγραφέων της Αργεντινής στην Ελλάδα καθώς και στον Πέτρο Κασιμάτη, για το ποιητικό του έργο. Ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός με τίτλο "Ο Ελληνισμός και ο Μέγας Αλέξανδρος" πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ελληνική πολιτιστική οργάνωση "Νόστος".
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 200 έργα (διηγήματα και ποίηση) στην ελληνική και την ισπανική γλώσσα δημιουργών από την Ελλάδα, την Αργεντινή, την Κολομβία, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, την Κύπρο, την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Μεξικό και την Ισπανία.
Ο διεθνής διαγωνισμός, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των εκδόσεων "Λιβάνη", πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και της πρεσβείας της χώρας μας στην Αργεντινή. Στην κριτική επιτροπή μετείχαν συγγραφείς από το Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Αργεντινής, όπως ο δρ. Αντόνιο Λας Έρας και η πρόεδρος της πολιτιστικής οργάνωσης "Νόστος" δρ. Χριστίνα Τσαρδίκος.
Ο Πέτρος Κασιμάτης, έργα του οποίου εκδίδει ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, πήρε το Α΄ Βραβείο Ποίησης με το έργο του "Σαμαρκάνδη , στο Αρχαίο Αστεροσκοπείο" και τιμήθηκε με έπαινο για το έργο του "Κι αυτός που προσκύνησες Αλέξανδρος είναι". Τα δύο έργα μελοποιήθηκαν από το μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή στο Μπουένος Άιρες και στην Αθήνα. Έργα του Πέτρου Κασιμάτη από το βιβλίο του Ποτάμι στο Χρώμα της Τίγρης (εκδόσεις Λιβάνη) έχει προσεγγίσει μουσικά ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος (Ο Ιερός αριθμός 7 ).
Η απονομή του βραβείου του διεθνούς διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο Μπουένος Άιρες και στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής η απονομή θα λάβει χώρα στην αίθουσα τελετών της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπου επί πολλές δεκαετίες ήταν διευθυντής ο κορυφαίος Αργεντινός συγγραφέας Χόρχε Λουίς Μπόρχες.
Ο Πέτρος Κασιμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Πολιτικών Επιστημών, η δε διδακτορική του διατριβή έχει θέμα "Το απόρρητο στην ελληνική κοινωνία".
Δημοσιογράφος - ερευνητής σε θέματα αιχμής στον "Ελεύθερο Τύπο" και τη "Βραδυνή" διετέλεσε βασικός αρθρογράφος στην "Απογευματινή" ενώ σήμερα είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής των Ελλήνων. Αποστολές και αποκλειστικότητές του από όλο τον κόσμο έχουν απασχολήσει τη Le Monde, το BBC, το CNN και όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Έχει καλύψει έξι πολεμικές αναμετρήσεις και ανατροπές καθεστώτων (Αφγανιστάν, Λατινική Αμερική, Κουρδιστάν, Βοσνία, Ρουμανία, Λίβανος). Ταξίδεψε πολύ, με όλα τα μέσα, στις πέντε ηπείρους, τις περισσότερες φορές ως ειδικός απεσταλμένος αθηναϊκών εφημερίδων. Οι δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές του σε όλο τον κόσμο τον καθιέρωσαν, ώστε να διδάξει σε σχολές δημοσιογραφίας το μάθημα "Διεθνείς Αποστολές και Αποκλειστικά Θέματα". Έχει εκδώσει τέσσερα δημοσιογραφικά βιβλία, τρία λογοτεχνικά- έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, τα γαλλικά, τα ρωσικά και τα ρουμανικά - κι ένα βιβλίο ταξιδιωτικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί με το Πρώτο Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση για την πολύχρονη έρευνά του σχετικά με τους επιζώντες αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας. Του έχει απονεμηθεί το Μετάλλιο Τιμής της Ακαδημίας Επιστημών της Μολδαβίας. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κόμρατ. Επίσης, επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα Νεοελληνικής Κοινωνίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
(πηγή: http://www.ert.gr/book/)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση