Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

6η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος


Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), γενέθλια ημέρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της UNICEF και τη Νομαρχία Αθηνών, οργανώνουν ένα απολαυστικό τετραήμερο για μικρούς βιβλιοφάγους, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Συντάγματος.

Έτσι, λοιπόν, στις 31 Μαρτίου, όπου 12:00 το μεσημέρι θα τελεστούν και τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, 1, 2 και 3 Απριλίου, γονείς και λιλιπούτειοι αναγνώστες προσκαλούνται σ’ ένα μαγικό ταξίδι στις πολύχρωμες σελίδες χιλιάδων βιβλίων, στην 6η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου, απολαμβάνοντας τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή.

Συγχρόνως, έχουν οργανωθεί ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες από τους εκδότες και τους συγγραφείς Παιδικών Βιβλίων.

Έτσι, περνώντας από το Σταθμό του Συντάγματος, σταματήστε για λίγο κι απολαύστε ένα μαγικό ταξίδι στις πολύχρωμες σελίδες χιλιάδων βιβλίων...
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Τρίτη 31 Μαρτίου 2009
11:00-12:00 Εγκαίνια της έκθεσης.

18:00-19:00 Συναυλία του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες, με ένα πρόγραμμα που θα αφορά κομμάτια κλασικής μουσικής, προσιτά σε νεαρές ηλικίες και που θα αποτελείται από έργα για πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κιθάρα, φλάουτο, κλαρινέτο, τραγούδι, κ. ά.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009
10:00-11:00 Εκδήλωση των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Η συγγραφέας Χρυσούλα Μπουκουβάλα, παρουσιάζει το βιβλίο “Οι πειρατές των Κυκλάδων”, (για παιδιά 11+).

11:00-12:00 ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ “ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ…ΜΕ ΖΩΗ”
Θεατρικό μιούζικαλ “Μια τρελή...ποντικοοικογένεια” που έγραψαν η Ζωή Σκαλίδη και η Φωτεινή Τσάμπρα.
Μια παράξενη οικογένεια ζει σ’ έναν ξεχασμένο σκουπιδότοπο. Δεκαοκτώ τρελούτσικα ποντίκια, με διαφορετικό χαρακτήρα, ξεφυτρώνουν από παντού, παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν, ερωτεύονται και ονειρεύονται. Τα όνειρα των ποντικιών τα φωτίζει η πανσέληνος, τα πλαισιώνουν τα πανέμορφα σκηνικά της Ίριδος Σαμαρτζή, τα συνοδεύει η υπέροχη μουσική του Μάνου Τάκα και κάνουν μικρούς και μεγάλους να ονειρεύονται...(για παιδιά ...κάθε ηλικίας!).

12:00-13:00 ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ!
Η κουκλοπαίκτρια-συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ζωή Σκαλίδη μυεί μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στη μαγεία που εκπέμπει η κίνηση μιας κούκλας. Έτσι, οι μαριονέτες μπορούν να περπατήσουν, να κλάψουν, να τρέξουν, να χασμουρηθούν... ή να μας ταξιδέψουν σε κόσμους φανταστικούς και παραμυθένιους.

17:00-18:00 ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ “ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ…ΜΕ ΖΩΗ”
Θεατρικό μιούζικαλ από τις πολλές ιστορίες “Μιας τρελής...ποντικοοικογένειας” που έγραψαν η Ζωή Σκαλίδη και η Φωτεινή Τσάμπρα
Το κουκλοθέατρο είναι ένα είδος θεάτρου, στο οποίο οι κούκλες ζωντανεύουν και γίνονται ήρωες! Οι κουκλοπαίκτες, απλά τις κινούν, ενώ είναι άλλοτε ορατοί και άλλοτε κρυμμένοι από τους θεατές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρώτο, ίσως, θέατρο του παιδιού, είναι το κουκλοθέατρο. Στην κουκλοθεατρική σκηνή, ο μικρός θεατής ζει τον φανταστικό, αλλά και τον πραγματικό του κόσμο. Κατά τη διάρκεια της παράστασης όχι μόνο ψυχαγωγείται, αλλά και παίρνει γνώσεις για την κοινωνία στην οποία ζει. Το σενάριο της παράστασης του κουκλοθέατρου δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να οξύνει την κρίση, τη μνήμη, τη φαντασία, την παρατηρητικότητα αλλά και την αισθητική του... (για παιδιά ...κάθε ηλικίας!).

18:00-19:00 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!
Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φωτεινή Τσάμπρα αποκαλύπτει τα μυστικά για να φτιάξετε το δικό σας παραμύθι!
Φέρτε μαζί σας το κέφι και την φαντασία σας και όλα θα μοιάζουν εύκολα...σαν ένα παραμύθι.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009
10:00-11:00 Εκδήλωση των εκδόσεων ΑΓΚΥΡΑ. Ο συγγραφέας Γιώργος Κωνσταντινίδης, παρουσιάζει το βιβλίο “Σιρεφα και οι χαμένες νότες”.

11:00-12:00 ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ “ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ...ΜΕ ΖΩΗ”
“Μια τρελή...ποντικοοικογένεια” Θεατρικό μιούζικαλ
Τους ήρωες της παράστασης εμψυχώνουν μαριονέτες. Μαριονέτα ονομάζουμε την κούκλα που έχει αρθρώσεις, είναι κρεμασμένη από νήματα και τη χειριζόμαστε με ένα σύστημα ελέγχου, μέσω αυτών των νημάτων. Συνήθως οι μαριονέτες κατασκευάζονται από ξύλο, ξυλοπολτό, χαρτοπολτό, υφάσματα, κ.λπ., ενώ παράλληλα χρειάζονται ανθεκτικά νήματα, για να κινούνται. Οι κινήσεις της μαριονέτας πλησιάζουν τη φυσική κίνηση ενός ανθρώπινου σώματος... (για παιδιά ...κάθε ηλικίας!).

12:00-13:00 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!
Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ζωή Σκαλίδη παρουσιάζει πρωτότυπα κινητικά και καθιστικά παιχνίδια με μπαλόνια, σχοινιά, μαντήλια, τσουβάλια, καπέλα και άλλα παράξενα υλικά....

17:00-18:00 ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ “ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ...ΜΕ ΖΩΗ”
Θεατρικό μιούζικαλ από τις πολλές ιστορίες “Μιας τρελής...ποντικοοικογένειας” που έγραψαν η Ζωή Σκαλίδη και η Φωτεινή Τσάμπρα

18:00-19:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΕΣ!
Η ζωγράφος αλλά και εικονογράφος παιδικών βιβλίων Ίρις Σαμαρτζή θα στήσει ένα μοναδικό εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά με πρωτότυπες εικαστικές δραστηριότητες και πλούσιο εποπτικό υλικό.
Ετοιμαστείτε να εικονογραφήσετε με τέχνη και μεράκι, τη δική σας ιστορία...
Παρασκευή 3 Απριλίου 2009
10:00-11:00 Εκδήλωση των εκδόσεων ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΛΙΒΑΝΗ. Η συγγραφέας Μαίρη Σάββα - Ρουμπάτη, παρουσιάζει το βιβλίο “Ο κόσμος ζεστάθηκε”.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009
11:00-12:00 ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ “ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ...ΜΕ ΖΩΗ”
Στο έργο αυτό θίγονται θέματα όπως οι σχέσεις των μελών μιας οικογένειας, η διαφορετικότητα, η πραγματοποίηση ονείρων και η δύναμη της αγάπης.. (για παιδιά ...κάθε ηλικίας!).

12:00-13:00 ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!
Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ζωή Σκαλίδη παρουσιάζει πρωτότυπα (παιχνίδια προσανατολισμού, αφής, μνήμης, δύναμης, ακοής, κ.ά.) για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

17:00-18:00 ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ “ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ...ΜΕ ΖΩΗ”
Θεατρικό μιούζικαλ “Μια τρελή...ποντικοοικογένεια” που έγραψαν η Ζωή Σκαλίδη και η Φωτεινή Τσάμπρα (για παιδιά ...κάθε ηλικίας!) Κατασκευές 18 χειροποίητων μαριονέτων, σκηνικών, αντικειμένων
Κουκλοπαίκτριες: Έφη Δρακάκη, Νατάσσα Δίπλα, Αθηνά Φωτίου.

18:00-19:00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ο μουσικός Μάνος Τάκας, που ειδικεύεται στη σύνθεση παιδικών τραγουδιών, θα οργανώσει μουσικές δραστηριότητες (karaoke, μουσικοκινητικά παιχνίδια, κ.λπ.) για παιδιά όλων των ηλικιών! Αν θέλετε, φέρτε μαζί σας το δικό σας μουσικό όργανο και με τη βοήθεια ενός επαγγελματία μουσικού… αφεθείτε στη μαγεία της δημιουργίας!

19:00-20:00 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟΕκδήλωση των εκδόσεων ΖΑΧΑΡΑΚΗ, με θέμα “Το συναχωμένο αεροπλανάκι”. Ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι...για μικρούς και μεγάλους.
Πληροφορίες για την έκθεση
Η 6η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου, 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Πληροφορίες: Σ.ΕΚ.Β., κ.κ. Βασίλης Γραμέλης, τηλ. 210-3303942, 210-3302523 και Νίκος Χατζηγεωργίου, τηλ. 6932630024, e-mail:
info@sekb.gr, http://www.sekb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση