Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

“Σκοτώστε τον Ρομελ” του Steven Pressfield

Το βιβλίο που διαβάζω αυτές τις μέρες λέγετε, “Σκοτώστε τον Ρόμελ” του Steven Pressfield (έγινε γνωστός με το βιβλίο του “Οι πύλες της φωτιάς”), εκδόσεις Πατάκης.
Είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στο 1942 και στις μάχες που γινότανε στη Βόρεια Αφρική μεταξύ Γερμανών και Συμμάχων.
Όπως πάντα ο Pressfield αφηγείται τα γεγονότα με μοναδικό και άμεσο τρόπο. Η μόνη δυσκολία που αντιμετωπίζω είναι η πλήρης περιγραφή των όπλων που χρησιμοποιούνται, τα είδη των τεθωρακισμένων οχημάτων και ο διαχωρισμός των στρατιωτικών μονάδων (π.χ. Μεραρχία, επιλαρχία κ.α ), γιατί δεν είμαι γνωστής του αντικειμένου.
Πέρα από την παραπάνω δυσκολία το βιβλίο είναι πολύ καλό και επίσης τα κινηματογραφικά δικαιώματα εξασφάλισε η Walt Disney Pictures, - βέβαια αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό γιατί το παρελθόν δεν μας έχει δώσει καλά δείγματα στις μεταφορές βιβλίων στην μεγάλη οθόνη.

2 σχόλια:

  1. Καλή αρχή, είναι μέσα και στους δικούς μου στόχους να το διαβάσω για χαλάρωση, καθώς τώρα έχουμε τον "τρομοκράτη" του Άπνταϊκ, πραγματικά ενδιαφέρον βιβλίο, αν η οπτική του "εκφυλισμένου" Εβραίου και του Φανατισμένου Μουσουλμάνου για τη ζωή στις ΗΠΑ σε ενδιαφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς αν θέλεις να μας δώσεις περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο που διαβάζεις και να το αναρτήσουμε στις ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση