Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Κινέζικη κουζίνα

H ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS

Το τελευταίο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα Κινέζικη κουζίνα προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού Gourmand World Cookbook Awards στην κατηγορία «Best Chinese Cookbook in the World». Η πρόκριση της Κινέζικης κουζίνας στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι τιμητική τόσο για τον συγγραφέα και τις Εκδόσεις Πατάκη όσο και για τη χώρα μας, καθώς είναι το μοναδικό ελληνικό βιβλίο υποψήφιο για το βραβείο «Best in the World» στην τελική φάση των φετινών Gourmand World Cookbook Awards και στις 55 κατηγορίες βιβλίων μαγειρικής, σύμφωνα με τη shortlist ανά κατηγορία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.cookbookfair.com).
Η Κινέζικη κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα συμμετέχει στην κατηγορία «Καλύτερο Βιβλίο Κινέζικης Κουζίνας στον Κόσμο» όπου από τις δώδεκα (12) χώρες που συμμετείχαν προκρίθηκαν μόνο οι τέσσερις (4) στην τελική φάση του διαγωνισμού (Καναδάς, Μ. Βρετανία, Ελλάδα και ΗΠΑ). Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο ιστορικό θέατρο Comedie-Francaise στο Παρίσι, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009. Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau, με σκοπό να επιβραβεύσουν όσους «μαγειρεύουν και πίνουν μέσα από τις λέξεις» και να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής.

Άλλες διακρίσεις της Κινέζικης κουζίνας και του Βαγγέλη Δρίσκα:
Το 2008 η Κινέζικη κουζίνα ανακηρύχθηκε το «Καλύτερο Βιβλίο Κινέζικης Κουζίνας στην Ελλάδα». Επίσης, κέρδισε στην κατηγορία «Καλύτερη Φωτογράφιση Βιβλίου Μαγειρικής στην Ελλάδα» για τις φωτογραφίες του Ανδρέα Ευσταθίου. Οι δύο πρωτιές της Κινέζικης κουζίνας δίνουν στον Βαγγέλη Δρίσκα τη δυνατότητα να διατηρήσει το βραβείο για το Best Chinese Book in the World, που κέρδισε πέρυσι με το Αθήνα-Πεκίνο, Ημερολόγιο Μαγειρικής για το 2008. Τα βιβλία του Βαγγέλη Δρίσκα Κάθε μέρα σεφ και Αρωματική κουζίνα απέσπασαν την τιμητική διάκριση «Καλύτερου Βιβλίου από Σεφ στον Κόσμο» το 2004 και το 2005 αντίστοιχα. Επίσης, το 2007 το βιβλίο του Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα ήταν το μοναδικό που απέσπασε δύο βραβεία τη βραδιά της απονομής των Gourmand World Cookbook Awards, αυτά του «Καλύτερου Βιβλίου Τηλεοπτικών Συνταγών στον Κόσμο, Τιμητική Διάκριση» και της «Καλύτερης Φωτογράφισης Βιβλίου Μαγειρικής στον Κόσμο, Τιμητική Διάκριση» για τις φωτογραφίες του Ανδρέα Ευσταθίου. Και τα τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη. Επικοινωνήστε με το Βαγγέλη Δρίσκα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@driskas.com και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.driskas.com για αφιερώματα, για νέα από το χώρο της μαγειρικής και για τις δραστηριότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση