Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Βιβλιοπαρουσιάσεις Ελληνικά Γράμματα

Συνάντηση με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αργυρώ Κοκορέλη
Η Λέσχη Μικρών Αναγνωστών του βιβλιοπωλείου Επιλογές καλεί τους φίλους και τα μέλη της τη Δευτέρα 4 Μαΐου, στις 7:00 το απόγευμα, στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Δημοκρατίας 95 & Πλάτωνος, Χανιά Κρήτης τηλ.: 28210 44443), σε μια συνάντηση αφιερωμένη στη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Αργυρώ Κοκορέλη.
Η Αργυρώ και οι ήρωες των βιβλίων της, θα είναι εκεί για να υποδεχθούν, να μιλήσουν και να παίξουν με τους μικρούς αναγνώστες.
Σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».
------
Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιώργου Σκαμπαρδώνη "Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας"
Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», ο «Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ροδόπης» και η «Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας»
την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009, στις 9:30 μ.μ., στο Στέκι Πολιτιστικής Κίνησης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής).
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Ροδόπης, Δώρα Κάσσα-Παπαδοπούλου και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός, Μαρία Παπαδοπούλου.
Ακολουθεί μικρό αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη από τη ρεμπέτικη κομπανία της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης.
------
Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Κονδύλη "Αραβικός Πολιτισμός"
Το «Εθνολογικό Μουσείο Θράκης» και οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Κονδύλη
Αραβικός Πολιτισμός το Σάββατο 9 Μαϊου, στις 8:00 μ.μ., στο αίθριο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης (14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη).
Ομιλία της Βασιλικής Κοντογιάννη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων με θέμα «Όταν ο ελληνικός πολιτισμός συναντά τον αραβικό: ο Γιώργος Σεφέρης διαβάζει Χίλιες και μια νύχτες»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χασάν Μπαντάουι, Αραβολόγος Επ. Καθηγητής Α.Π.Θ,
Ελένη Κονδύλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αραβικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
------
Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» και το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens (επίπεδο 0) σας προσκαλούν το Σάββατο 23 Μαΐου 2009, στις 12:00, να ακολουθήσετε τους αγαπημένους σας ήρωες της Disney στις περιπέτειές τους στα διάφορα μέρη του κόσμου, να παίξετε και να διασκεδάσετε με ευχάριστες, εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες.
Στις ψυχαγωγικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν, τα παιδία θα πρέπει να βρουν το εισαγωγικό γρίφο-μήνυμα των αποστολών που θα τους αναθέτει ένας εμψυχωτής. Η αποστολή έχει στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεων και την εμπέδωση της σχολικής ύλης. Στο τέλος της εκδήλωσης κάθε παιδί θα μπορεί να διαπιστώνει σε πιο βαθμό κατάφερε να φέρει την αποστολή του εις πέρας ελέγχοντας την ορθότητα των απαντήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση