Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009

Δεν έχει σημασία που είναι λυκάνθρωπος!

ΚΑΛΙΞ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΜΙΛΑΡ ΜΑΡΤΙΝ
εκδ Κέδρος

ΒΡΑΒΕΙΟ: WORLD FANTASY AWARD

Έκανε τα πρώτα της βήματα στους σκοτεινούς διαδρόμους του οικογενειακού κάστρου στη Σκοτία. Από μικρή είχε τη φήμη του μεγάλου μπελά: ατίθαση, με εκρηκτικό χαρακτήρα και πολλή τρέλα. Όταν βρήκε την τρυφερότητα στον έρωτα, οι δικοί της αντέδρασαν. Το έσκασε. Τώρα περιπλανιέται μόνη, φοβισμένη και επαναστατημένη, στους επικίνδυνους δρόμους του Λονδίνου. Ενώ η μεγαλύτερη αδελφή της καταξιώνεται στο λαμπερό κόσμο της μόδας, εκείνη αναζητά τη δική της θέση στον κόσμο και στην αγάπη. Μοναδική της παρηγοριά το λάβδανο και η μουσική των Runaways. Μοναδική της ζεστασιά η ανάμνηση του Γκαέν. Μοναδική της προστασία το μενταγιόν που της είχε χαρίσει η αδελφή της... Ώσπου συναντά δύο ανθρώπους έτοιμους να τη βοηθήσουν και να γίνουν φίλοι της. Δεν έχει σημασία που εκείνη τους απορρίπτει και τους απομακρύνει από κοντά της. Δεν έχει σημασία που τους αδειάζει το ψυγείο και αναστατώνει τη ζωή τους. Δεν έχει σημασία που είναι λυκάνθρωπος!

Ένα σύγχρονο παραμύθι με φόντο τους δρόμους του Λονδίνου, όπου άνθρωποι και λυκάνθρωποι ένα.

"Θα θυσίαζα την ανθρώπινη υπόστασή μου, την ασφάλεια και την άνεσή μου για να μεταμορφωθώ κάτω από την πανσέληνο. Το Κάλιξ - Η γυναίκα λυκάνθρωπος ξύπνησε μέσα μου το πρωτόγονο πάθος για ελευθερία, τη λαχτάρα για περιπλάνηση. Ποτέ ξανά δε θα είμαι η ίδια. Θέλω να χαθώ μαζί με ους λύκους, θέλω να είμαι ελεύθερη". Colt

"Είμαι θαυμαστής του Μάρτιν Μίλαρ εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια". Neil Gaiman

"Είναι ο πιο διασκεδαστικός σύγχρονος Βρετανός συγγραφέας". Περιοδικό GQ

"Ο Μίλαρ είναι δεξιοτέχνης του αστικού άγχους". Περιοδικό -i-D

"Το Κάλιξ - Η γυναίκα λυκάνθρωπος είναι αναμφίβολα εξαιρετικό". The Guardian

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το βιβλίο, ακριβώς το στυλ περιπέτειας που προτιμάω. Μου είχε τραβήξει την προσοχή και μόνο από το ράφι. Ενδιαφέρουσα ήταν η "ιεραρχία" στην ζωή των λυκάνθρωπων. Αν και στο τέλος θα προτιμούσα να μπούνε λίγο περισσότερες πληροφορίες για το χάλια τέλος στον έρωτα Κάλιξ-Γκάεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση