Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

38 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου θα πραγματοποιήσει το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου, το διάστημα 11-27 Σεπτεμβρίου 2009, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών.

Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου αφιερώνεται κι εφέτος στον Διαπολιτισμικό Διάλογο και έχει τον τίτλο: ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ (GREENING THE FUTURE).

Επικεντρώνεται, στο κύριο θέμα της παγκόσμιας ατζέντας, την Υπερθέρμανση του Πλανήτη, και αποκτά μία νέα διεθνική, διαπολιτισμική διάσταση. Έτσι, λοιπόν, από μία, κυρίως, έκθεση των νέων εκδόσεων για το αθηναϊκό κοινό, φιλοδοξεί τώρα να ευθυγραμμίσει το αφιέρωμά του με τις παγκόσμιες ανησυχίες και το περιεχόμενό του με τον εκάστοτε αφιερωματικό τίτλο. Αφορμή η καταλυτική δύναμη του βιβλίου και ιδιαίτερα της λογοτεχνίας.

5 σχόλια:

  1. Επικεντρώνεται στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης σημαίνει δράσεις και εκδηλώσεις για ενημέρωση γύρω απο αυτό το θέμα. Υπάρχουν τέτοια στο πρόγραμμα; Καλή ευκαιρία για βόλτες με παιδιά λοιπόν, μπάς ΄και μάθουν και τίποτε με την ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαίρη Σάββα, το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με την πρεσβεία της Δανίας, λόγω και της διάσκεψης για το κλίμα που θα γίνει στην Κοπεγχάγη. Απ΄όσο γνωρίζω θα έχει και παιδική βιβλιοθήκη και διαδραστικά παιγνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φύγαμε λοιπόν για διαδραστικά παιχνίδια !!! (σαν παιδιά κι εμείς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ πάντως έχω βαρεθεί όλα αυτά που γίνονται με την επίφαση της οικολογίας και προστασίας του πλανήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκεί βασίζονται κάποιοι. Στο ότι θα βαρεθούν κάποιοι άλλοι και θα εγκαταλείψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση