Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Ευοίωνη διαγράφεται η διεθνής πορεία του Logicomix (Εκδόσεις Ίκαρος), του γκράφικ νόβελ των Απόστολου Δοξιάδη και Χρίστου Παπαδημητρίου που εξιστορεί, υπό μορφή κόμικς, την ιστορία της λογικής με πρωταγωνιστή τον φιλόσοφο Μπέρτραντ Ράσελ. Ενώ αναμένεται η αγγλική έκδοσή του, στις 7 Σεπτεμβρίου, ήδη μαθαίνουμε ότι το Logicomix θα βρίσκεται στη λίστα των 10 τοπ βιβλίων που προτείνει η Ένωση Βιβλιοπωλών των ΗΠΑ στα μέλη της για τη χειμερινή σεζόν. Την ίδια στιγμή, η ολλανδική έκδοση διατίθεται μέχρι τις 31 Αυγούστου αποκλειστικά από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Volkskrant και είναι σταθερά πρώτη στη σχετική λίστα των πωλήσεων του βιβλιοπωλείου!

Το δεύτερο μυθιστόρημα του Νικ Κέιβ πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και περίπου ταυτόχρονα σε τριάντα χώρες- στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Τόπος.

Λέγεται Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό και είναι μυθιστόρημα δρόμου με ντραγκς, σεξ και αλκοόλ. Απ΄ ό,τι διαβάζουμε, ο Μπάνι Μανρό είναι ένας πλασιέ του οποίου η γυναίκα αυτοκτόνησε. Οπότε εκείνος παίρνει τους δρόμους, μαζί με τον γιο του, στις ακτές της Νότιας Αγγλίας. Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι το βιβλίο θα κυκλοφορήσει και σε audiobook, όπου το κείμενο θα διαβάζει ο ίδιος ο Νικ Κέιβ. Έκδοση που θα συνοδεύεται από σάουντρακ με πρωτότυπη μουσική του, που έγραψε μαζί με τον συνεργάτη του και μέλος των Βad Seeds, Γουόρεν Έλις.

Γι΄ αυτούς που ακόμα πιστεύουν ότι το βιβλίο είναι ένα αντικείμενο αποκλειστικά για «κουλτουριάρηδες»: μία σειρά των Εκδόσεων Τερζόπουλος τιτλοφορείται Μπλα μπλα. Και αυτοδιαφημίζεται ως σειρά βιβλίων που «θα σας μάθουν πράγματα τα οποία στα αλήθεια δεν τα χρειάζεστε καθόλου». Παράδειγμα: Μπλα μπλα, 500 απίστευτα άχρηστες πληροφορίες για το σεξ ή Μπλα μπλα, 644 άχρηστες πληροφορίες για διάσημους Έλληνες και ξένους.

(πηγή: http://www.tanea.gr)

2 σχόλια:

  1. Πάντα διεθνής ο Απόστολος Δοξιάδης, το αποδεικνύει για μια ακόμη φορά με το Logicomix. Πάντα τέτοια.

    Οσο για αυτούς που πιστεύουν οτι βιβλίο είναι προϊόν για κουλτουριάρηδες, ας το δούμε πάλι. Μήπως είναι; Μήπως οι προσπάθειες να γίνει προϊόν ''ευρείας'' κατα΄νάλωσης σκοντάφτουν στις παγίδες των ''σοβαροφανών''; Μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση