Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Η μοίρα όμως αλλάζει το παιχνίδι

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
εκδ Άγκυρα

Εκείνος από ένα χωριό της Δράμας κι εκείνη από χωριό του Πόντου. Η μοίρα τούς οδηγεί στη Γερμανία για σπουδές κι ο έρωτας-Θεός -«ανίκατε μάχαν και υπερπόντιος»- xτυπά με τα φλογερά του βέλη τις καρδιές του Κώστα και της Εμινέ.
Οι δύο νέοι αποφασίζουν να παντρευτούν, αλλά ο πατέρας του Κώστα, ο Σταύρος, αρνείται να δώσει την ευχή του. Οι δύο ερωτευμένοι καταφεύγουν τότε στον Πόντο, όπου θα 'ρθουν αντιμέτωποι με την οργή των συγγενών της Εμινέ, που δεν θέλουν για γαμπρό τον... γκιαούρη. Στο χωριό καταφτάνει και ο Σταύρος για να πάρει πίσω το γιο του.
Η μοίρα όμως αλλάζει το παιχνίδι, όταν στην πλατεία του χωριού που γεννήθηκε, ένας Τούρκος τον οδηγεί στα ίχνη της αδελφής του, που θεωρούσε νεκρή! Κι ενώ ο θάνατος, που συμμάχησε με τον Γκρίζο Λύκο αδελφό παραμονεύει για να κόψει το νήμα της ζωής της Εμινέ και του παιδιού που κυοφορεί, μεσολαβούν συγκλονιστικά γεγονότα που κόβουν την ανάσα...
Στο τέλος, ο από μηχανής Θεός θα φέρει τη λύτρωση κι ο έρωτας θα ξαναπάρει στα φτερά του τους δυο ερωτευμένους!...

1 σχόλιο:

  1. Τον Τάσο Κοντογιαννίδη τον είχαμε συνηθίσει σε ιστορικά πονήματα. Βεβαίως και εδώ η γεύση της ιστορίας και της ανθρωπογεωγραφίας είναι παρούσα. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το μυθιστόρημά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση