Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Λάρισα - Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών το 2011, με τη στήριξη της Νομαρχίας

Εκατοντάδες ποιητές από όλο τον κόσμο αναμένεται να προσελκύσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών του 2011, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα, υπό την αιγίδα νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρού. Πρόκειται για μια διεθνή επιτυχία για την πόλη και το νομό, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στον Λαρισαίο γιατρό και ποιητή κ. Δημήτρη Κρανιώτη ο οποίος εξελέγη πρόσφατα Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας Λάρισας.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών διεξάγεται αδιάλειπτα από το 1969, σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από την Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International), που είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου, και συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετοχές ποιητών και άλλων ανθρώπων του πνεύματος από δεκάδες χώρες όλου του κόσμου. Το φετινό, 21ο Συνέδριο, διεξάγεται από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, την πόλη Μανάγκουα.

Η ιστορία της ανάθεσης του Συνεδρίου στην Ελλάδα, ξεκίνησε στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών που πραγματοποιήθηκε 13-17 Ιουνίου 2007 στην πόλη Μοντγκόμερι, πρωτεύουσα της πολιτείας Αλαμπάμα των Η.Π.Α., με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου. Στο Συνέδριο αυτό, ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών, αφού προηγουμένως βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της UPLI κ. Benjamin R. Yuzon με το Μετάλλιο Τιμής For Excellence in Poetry για το ποιητικό βιβλίο του «Νοητή Γραμμή» και από την Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Mary Halliburton για το ποίημά του «Στον Νεκρό Ποιητή Της Αφάνειας».

Ο κ. Κρανιώτης επισκέφθηκε τη Νομαρχία και επέδωσε στο Νομάρχη κ. Λ. Κατσαρό την απόφαση της Ένωσης για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Αποδεχόμενος τη διοργάνωση και ευχαριστώντας τον κ. Κρανιώτη, ο νομάρχης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η διοργάνωση αποτελεί μια ευκαιρία προβολής του νομού, του Ολύμπου, της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση