Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η μεγαλύτερη συντροφιά του πολιτισμού

Για 28η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην ιστορική παραλία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει με ξεχωριστή επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή του αναγνωστικού κοινού, ανελλιπώς από το 1982, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Η φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 21 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από τον ερχομό του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Ελλάδα, στα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά, και στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Λογοτέχνη Παντελή Πρεβελάκη, ενώ ο ΙΘ΄ Πνευματικός Μάιος – Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένος στα 50 χρόνια από το θάνατο του γλωσσολόγου Μανώλη Τριανταφυλλίδη και στα 30 χρόνια από το θάνατο του θεατρολόγου Σωκράτη Καραντινού.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση τονίζει :

«Παρά την ανησυχητική μείωση των συμμετοχών εκδοτικών οίκων που σημειώθηκε σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις για το βιβλίο, το 28ο Φεστιβάλ Βιβλίου παρουσιάζει και φέτος τον ίδιο με πέρυσι και πάντα μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Αυτό αποδεικνύει ότι ακόμη και στις πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, οι άνθρωποι του βιβλίου και το αναγνωστικό κοινό στηρίζουν το Φεστιβάλ Βιβλίου, ως κορυφαίο και καταξιωμένο θεσμό του πολιτισμού»

Τα επίσημα εγκαίνια του 28ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουνίου 2009 στις 8.30 το βράδυ.

Συνοπτικά αναφέρουμε τα εξής:

Στα εκθετήρια, φιλοξενούνται πάνω από 300 εκδοτικοί οίκοι της χώρας που παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης .

Στα εκθετήρια του Φεστιβάλ Βιβλίου ξεναγούνται κάθε χρόνο πάνω από 600.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών.

Στο χώρο του Φεστιβάλ βιβλίου φιλοξενούνται εκδηλώσεις λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30 έως 23.00
Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση