Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μόλις κυκλοφόρησαν

www.metaixmio.gr


Ο Άλλος του Ρίσαρντ Καπισίνσκι

Στις τέσσερις διαλέξεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο ο Καπισίνσκι ασχολείται με την έννοια του «Άλλου». Όπως παρατηρεί, «μια συνάντηση με τους Άλλους δεν είναι μια απλή, αυτόματη διαδικασία, αλλά απαιτεί θέληση και προσπάθεια που δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να καταβάλουν». Οι όροι «ο Άλλος» ή «οι Άλλοι» μπορεί να γίνουν αντιληπτοί με πολλούς τρόπους και να χρησιμοποιηθούν για τον διαχωρισμό του γένους, της γενιάς, της εθνικότητας, της θρησκείας. Ο Καπισίνσκι διαχωρίζει τους Ευρωπαίους, τους ανθρώπους της Δύσης, τους λευκούς, από εκείνους που αποκαλεί «οι Άλλοι» – δηλαδή τους μη Ευρωπαίους ή τους μη λευκούς, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι για τους δεύτερους οι πρώτοι είναι εξίσου «Άλλοι». Η θεώρηση του συγγραφέα για τον κόσμο είναι ιδεαλιστική και συνάμα πραγματιστική.
 
Ένα ευσύνοπτο, απλό και εξαιρετικά ευφυές βιβλίο.
Guardian



Η γυναικεία τσάντα του Jean-Claude Kaufmann
Ένας μικρός ερωτικός κόσμος

Μια συναρπαστική εξερεύνηση του μικρόκοσμου τρυφερότητας και πάθους που περικλείει μια γυναικεία τσάντα. Ο πολυμεταφρασμένος Jean-Claude Kaufmann εξηγεί γιατί η τσάντα αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο δημιουργίας και αναδημιουργίας της γυναικείας ταυτότητας. Ένα βιβλίο που συνδυάζει την κοινωνιολογική έρευνα με την καθημερινότητα των γυναικών, γνώρισε μεγάλη απήχηση στη Γαλλία και μεταφράζεται ήδη σε αρκετές γλώσσες.

Ένα βιβλίο ευχάριστο και συχνά συναρπαστικό, που συμβάλλει παράλληλα στην ανάλυση της θέσης της γυναίκας στις σύγχρονες κοινωνίες.
Académie de Paris










Στον κήπο με τα θηρία του Έρικ Λάρσον
Ένα συναρπαστικό χρονικό της ανόδου του Τρίτου Ράιχ
Μια συγκλονιστική ανασύσταση των ιστορικών γεγονότων και του πολιτικού παρασκηνίου που οδήγησαν στη δημιουργία του φρικιαστικού καθεστώτος της ναζιστικής Γερμανίας. Ένα δυνατό, άμεσο, καθηλωτικό χρονικό, μια ενδιαφέρουσα ματιά στη ναζιστική Γερμανία, μια προσπάθεια διερεύνησης της σαγήνης που άσκησε στα πρώτα χρόνια του ο ναζισμός και μια απάντηση στο ερώτημα γιατί ο κόσμος στο σύνολό του δεν διέβλεψε εγκαίρως την εγκληματική υφή του χιτλερικού καθεστώτος.
Το βιβλίο σκαρφάλωσε στην κορυφή των μπεστ σέλερ στη λίστα των New York Times ήδη από την τρίτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και τα δικαιώματα μετάφρασης έχουν πουληθεί σε πολλές χώρες (Αυστραλία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σουηδία).

Το πλέον γοητευτικό έργο του Λάρσον… Δεν υπάρχει ανάλογο της ιστορίας που στήνει ο συγγραφέας… Πλούσια σε γεγονότα, πολυπρόσωπη, δυνατή και δηκτική… μια αληθινή ιστορία που σε ταξιδεύει.
New York Times

Μια συναρπαστική αποτύπωση της πορείας μιας ολόκληρης κοινωνίας προς την τρέλα.
Chicago Sun-Times

Άγρια παιδιά του Στίβεν Κέλμαν
Μυθιστόρημα αθωότητας, ελπίδας και σκληρής πραγματικότητας, το Άγρια παιδιά σκιαγραφεί συναρπαστικά το πορτρέτο ενός αγοριού που ισορροπεί στο χείλος της ενηλικίωσης και ταυτόχρονα αποτυπώνει τολμηρά και απροκατάληπτα το φαινόμενο της μετανάστευσης, της εφηβικής βίας, του ρατσισμού και του φόβου.
Το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 20 χώρες, έχει αναγνωριστεί από τα πιο έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα μυθιστορήματα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και ήταν υποψήφιο (τελική εξάδα) για το Βραβείο Man Booker 2011.

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στη λογοτεχνία είναι να γράψεις με τη φωνή ενός παιδιού, ο Κέλμαν τα καταφέρνει περίφημα.
Guardian

Η ερωτική επιστολή αυτού του αγοριού προς τον κόσμο με έκανε να γελάσω αλλά και να συγκινηθώ ως τα τρίσβαθα της ψυχής μου.
Έμα Ντόναχιου, συγγραφέας

Μια έξοχη αποτύπωση του εσωτερικού κόσμου ενός παιδιού.
Times

Το παλάτι των αναμνήσεων της Μίρα Μπάρτοκ
Όμορφη, χαρισματική και ταλαντούχα, η Νόρμα Χερ στα δεκαεννιά της θα διαγνωσθεί σχιζοφρενής. Η ψυχική της ασθένεια δεν θα την εμποδίσει να μεγαλώσει τις δυο της κόρες, τις οποίες λατρεύει. Καθώς όμως η πνευματική της κατάσταση επιδεινώνεται, η σχέση τους θα δοκιμαστεί. Η Μίρα και η Νατάλια για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια κόβουν κάθε επαφή μαζί της, κρύβονται για να μην μπορεί να τις εντοπίσει. Όταν ειδοποιούνται πως η άστεγη και «ανισόρροπη» μητέρα τους βρίσκεται στα τελευταία στάδια ενός επιθετικού καρκίνου, ταξιδεύουν στο Κλίβελαντ για να συμφιλιωθούν μαζί της.
Μια αποκαλυπτική κατάδυση στον κόσμο της σχιζοφρένειας αλλά κυρίως μια συγκινητική ανθρώπινη ιστορία για τον αγώνα μιας γυναίκας και τη σχέση της με τις κόρες της.

Θα το ερωτευτείτε.
Library Journal

Μια υπνωτιστική αφήγηση για το πώς είναι να μεγαλώνεις με μια ευφυή αλλά σχιζοφρενή μητέρα… Σύνθετο, τρυφερό, και σπαρακτικό.
Kirkus Reviews

Ατίθαση της Φ. Κ. Καστ και Κριστίν Καστ
Οι περιπέτειες της Ζόι στο σχολείο για αρχάριους βρικόλακες παίρνουν άγρια και επικίνδυνη τροπή. Φιλίες δοκιμάζονται, οι πραγματικές προθέσεις των πρωταγωνιστών βγαίνουν στο φως και σοκάρουν, κι ένα αρχαίο κακό ξυπνάει, στο συναρπαστικό τέταρτο βιβλίο της σειράς Ο Οίκος της Νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση