Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Μία ευχάριστη επίθεση των αισθήσεων

Περί ανέμων και γατών
Πράντζιος Πασχάλης
εκδ Ωκεανίδα

Πεθερές και νύφες, κουνιάδες και συννυφάδες, κρυφές ερωτοδουλειές και κεραμιδόγατοι που παρακολουθούν με το γατήσιο τρόπο τους τα καμώματα των ανθρώπων.
Σκεφτήκατε ποτέ πως και η πιο ακραία φαντασία αδυνατεί να συλλάβει την τρέλα που κουβαλά ο κόσμος γύρω μας, πως οι άνθρωποι δρουν συχνά όπως τα ζώα, γεμάτοι πάθη, ένστικτα και άνομες ορ­μές… πως θέλουν τη γυναίκα του γείτονα, τον άντρα της φίλης ή το κακό του διπλανού τους, και τις περισσότερες φορές ποθούν όσα δεν «πρέπει»; Αν σας συνέβη, τότε σίγουρα δεν θα παραξενευτείτε που ένας παπάς κατακυριεύεται εφ’ όρου ζωής από το καταστροφικό πάθος του για μια γυναίκα… που η κυρα-Χρυσούλα –κατά κόσμον Τσιαμπάρδω – ανατρέπει τις ζωές των πάντων όσο εύκολα μαθαίνει τα πάντα για τους πάντες… που η γάτα της μηχανεύεται τρόπους ανθρώπινους για να φάει, να ερωτευθεί, να ζήσει τη δική της ζωή παράλληλα με τη δική μας, χωρίς απαραίτητα να τη ζηλεύει…
Περί ανέμων και γάτων, λοιπόν…

2 σχόλια:

  1. Χιούμορ, συναίσθημα και απόλαυση. Είναι υπέροχο αυτό το βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιβλίο γένος θηλυκού... μυρωδιά γυναίκας.... ταξίδι σε χώρο και χρόνο.. ανατρέπει τα δεδομένα σου και σε επαναπροσδιορίζει ή καλύτερα σε αφυπνίζει.. συναισθήματα αντιθέσεων.. αδειάζεις... μέχρι το τέλος.. όπου εκεί πλέον.... "σιωπή".. λυτρωτική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση