Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

“Σκοτώστε τον Ρομελ” του Steven Pressfield (μέρος Β)

Απόσπασμα από το βιβλίο, σελ. 263

“ Οι άντρες αυτοί διαφέρουν από μένα. Τους θαυμάζω. Μακάρι να ήμουν σαν κι αυτούς. Είναι άντρες της δράσης, πολεμιστές και κυνηγοί. Εγώ δεν είμαι.
Και τούτη η συνειδητοποίηση, παραδόξως, είναι αυτό που με κάνει πια αληθινό αξιωματικό. Κάθε γνήσια << επιφοίτηση>> φαίνεται ότι ακολουθεί το παρακάτω μοντέλο: αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι η αποποίηση της ψευδαίσθησης. Ο αρχικός φόβος είναι ότι έχεις χάσει κάτι. Πρέπει ν' απαρνηθείς τη μεγάλη ιδέα που έχεις για το άτομό σου και να νιώθεις μειωμένος απ' αυτό. Δεν πρέπει όμως. Μόνο όταν ξεφορτωθεί κανείς αυτή την κάλπικη αποσκευή που τον βαραίνει, θα ανακαλύψει πλέον ότι έγινε δυνατότερος. Στην πραγματικότητα, έγινε περισσότερο ο <<εαυτός>> του, ευθυγραμμίζοντας την αυτοαντίληψή του πιο πιστά με την πραγματικότητα.”



Πόσες αλήθειες μπορεί να κρύβει αυτή η παράγραφος για τον καθένα μας. Πολλοί αισθάνονται κατώτεροι από τους άλλους και δεν έχουν αυτοεκτίμηση. Όταν όμως έρθουν αντιμέτωποι με μια δύσκολη στιγμή, τότε βρίσκουν το θάρρος και τη δύναμη να παλέψουν με τον “εχθρό” για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους αλλά και τους “συντρόφους” τους, και στον απολογισμό τους ανακαλύπτουν τι έχασαν με την μοιρολατρία τους τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση