Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Βραβεία Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Δύο βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη μοιράστηκαν το βραβείο καλύτερου Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Μέσης Ηλικίας, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Πρόκειται για τα βιβλία Ο Άλκης και ο λαβύρινθος, του Αλέξη Σταμάτη, και Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας, του Βασίλη Παπαθεοδώρου.
Ο Άλκης και ο λαβύρινθος είναι το πρώτο μυθιστόρημα για νέους του Αλέξη Σταμάτη. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μυθιστόρημα περιπέτειας και μυστηρίου με ήρωα ένα νεαρό έφηβο: ο Άλκης ζει μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και των υπολογιστών. Όταν εξαφανίζεται η αδελφή του, η ζωή του αναστατώνεται. Ένα μυστηριώδες e-mail του δίνει ελπίδες ότι θα τη βρει, αλλά μπλέκει περισσότερο σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι με παράξενους κανόνες. Τελικά, καταλαβαίνει πως η ζωή είναι πολύ περισσότερα από μια εικονική πραγματικότητα.
Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας του Βασίλη Παπαθεοδώρου είναι ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο, αγωνία, ανθρωπιά και... οικολογικές ανησυχίες το οποίο βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός: το 1992, στις φουρτουνιασμένες θάλασσες ανοιχτά της Κίνας, το φορτίο ενός εμπορικού πλοίου -28.000 μικρά, κίτρινα, πλαστικά παπάκια μπάνιου- παρασύρεται από τα κύματα και σκορπίζεται στον ωκεανό. Δεκαπέντε χρόνια μετά, τα παπάκια, ξασπρισμένα από τον ήλιο κι έχοντας γυρίσει όλη τη Γη παρασυρμένα από τα θαλάσσια ρεύματα, εμφανίστηκαν στα ανοιχτά της Αγγλίας. Το ταξίδι τους αυτό το παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια ινστιτούτα και επιστήμονες, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα μυστικά των θαλάσσιων ρευμάτων. Στο βιβλίο αυτό ανακαλύπτουμε τα μυστικά της φανταστικής πάπιας που συνόδευε τα παπάκια. Oι ήρωες και τα γεγονότα, αν και μοιάζουν φανταστικά, εντούτοις είναι επίκαιρα αληθινά, σε μια απρόβλεπτη ιστορία που απευθύνεται σε μικρούς, μεγάλους και σε... παπάκια. Βιβλία του Βασίλη Παπαθεοδώρου στις Εκδόσεις Καστανιώτη: Οι εννέα καίσαρες, Ποιος απήγαγε τον Αϊ Βασίλη, Το μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση