Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009

Ένας χρόνος πέρασε από το τελευταίο βιβλίο

Δράκος στο χιόνι
Οικονόμου Καίτη
Πρώτη έκδοση: 05/05/2009
εκδ Ωκεανίδα

Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέως των επιτυχιών
Ο κήπος με τις μουριές, Το σκουλαρίκι της τύχης και Μου το είπε ένας άγγελος.

Πέρα ψηλά στα βουνά της Ηπείρου υπάρχει μια αλπική λίμνη που λέγεται Δρακολίμνη γιατί ζει εκεί ένας δράκος, προστάτης του βουνού και όλων των αγαθών πλασμάτων. Λίγο πιο χαμηλά, στο Πάπιγκο, γεννήθηκε κάποτε ένα νόθο παιδί, ο Χρήστος, που είχε στην ψυχή του όλα τα χαρίσματα του δράκου: περηφάνια, δύναμη, ευγένεια, μαχητικότητα.


Ο Χρήστος μεγάλωσε στα Γιάννενα κουβαλώντας στους παιδικούς ώμους του το στίγμα του νόθου. Έβλεπε μόνο από μακριά τον πλούσιο πατέρα του και στα δεκατρία του, όταν πέθανε η μάνα του κι έμεινε ορφανός στους πέντε δρόμους, ξύπνησε μέσα του η ψυχή του δράκου για να μπορέσει να επιβιώσει.

Ο Χρήστος πάλεψε μόνος του στη ζωή αλλά όταν ήρθε η επιτυχία και η καταξίωση, μια άδικη κατηγορία τον σημάδεψε μ’ ένα νέο ατιμωτικό στίγμα. Απογοητευμένος από τους ανθρώπους, αποσύρθηκε στο Πάπιγκο να γλείψει τις πληγές του. Κι εκεί, στο άντρο του, εμφανίστηκε μια άγνωστη γυναίκα μες στη χιονοθύελλα κι έκλεψε την καρδιά του δράκου…

2 σχόλια:

  1. δεν εχω διαβασει κανενα βιβλιο της...παρ'όλο που η υποθεση ειναι ελκυστικη φοβαμαι μηπως αγορασω ενα βιπερ σε συσκευασια λογοτεχνιας....το εχεις διαβασει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι ακόμα δεν κυκλοφόρισε. Δεν έχω διβάσει ούτε εγώ κανένα από τα βιβλία της, γιατί με έχουν συμβουλέψει πως δεν είναι για τα "γούστα" μου, και απ' ότι καταλαβαίνω ούτε για τα δικα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση