Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

2012 είναι το ΤΕΛΟΣ ή μια νέα ΑΡΧΗ;

2012 Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ
ΓΟΥΙΤΛΕΙ ΣΤΡΙΜΠΕΡ
εκδ Λιβάνη

Η 21η Δεκεμβρίου 2012 ίσως είναι μια από τις πιο «παρατηρημένες» ημερομηνίες της ιστορίας. Μια φορά κάθε είκοσι έξι χιλιάδες χρόνια, η Γη ευθυγραμμίζεται με το κέντρο του Γαλαξία μας. Στις 11.11 π.μ. της 21ης Δεκεμβρίου 2012 αυτό το φαινόμενο θα ξανασυμβεί και οι αρχαίοι Μάγια είχαν υπολογίσει ότι θα σηματοδοτήσει το τέλος όχι μόνο αυτής της εποχής, αλλά και της ανθρώπινης συνείδησης, όπως την ξέρουμε. Όμως τι θα συμβεί στ’ αλήθεια; Το τέλος του κόσμου; Μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα;
Την τελευταία φορά που συνέβη, ο άνθρωπος του Κρο Μανιόν άρχισε ξαφνικά να δημιουργεί ανώτερη τέχνη στις σπηλιές της νοτιοδυτικής Γαλλίας – κάτι που μέχρι σήμερα παραμένει μια από τις πλέον ανεξιχνίαστες μεταβολές στη ανθρώπινη ιστορία. Τώρα ο Ουίτλι Στρίμπερ εξερευνά το 2012 στο πλαίσιο ενός κορυφαίου έργου φαντασίας που θα εκπλήξει τον αναγνώστη με πραγματικά νέες απόψεις και μια ιστορία που καθηλώνει και συναρπάζει: μια μυστηριώδης εξωγήινη παρουσία ξεπηδά απρόσμενα από ιερές τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο για να ξεριζώσει τις ανθρώπινες ψυχές από τα σώματά τους, βυθίζοντας τον κόσμο σε ένα χάος που όμοιό του ο άνθρωπος δεν έχει ξαναγνωρίσει.
Το θάρρος συναντά τη δειλία, η αφοσίωση συναντά την προδοσία, καθώς ένας ολόκληρος κόσμος πασχίζει να επιβιώσει σε αυτόν τον απίστευτο πόλεμο εναντίον των ψυχών.Ήρωες ξεπροβάλλουν, κακοί αποκαλύπτουν την παρουσία τους και στο τέλος συμβαίνει κάτι εντελώς νέο και απρόσμενο, κάτι που αμέσως ανυψώνει τους χαρακτήρες του βιβλίου σε μια νέα ζωή στέλνοντας μια ανησυχητική προειδοποίηση για το μέλλον του πραγματικού κόσμου.
Ένα μίγμα επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ και υπερφυσικού κόσμου. Ενώ ο συγγραφέας Ουάλι Ντέιλ εργάζεται πάνω στο νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «2012», το έτος-σταθμό που σύμφωνα με κάποιες προφητείες αφορά τη συντέλεια του κόσμου, όπως τον ξέρουμε, ανακαλύπτει πως όλα αυτά που γράφει συμβαίνουν στην πραγματικότητα σε μια παράλληλη γη.
Η παράλληλη αυτή γη έχει μικρές διαφορές από τη δική μας, αλλά πρόκειται να δεχθεί μαζική εισβολή από τα ερπετοειδή όντα μιας τρίτης παράλληλης γης, που συνιστούν εξέλιξη των δεινοσαύρων, σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου αυτοί δεν εξαφανίστηκαν. Οι ερπετοειδείς σκοπεύουν να σκλαβώσουν τη ανθρωπότητα αλλά και να αρπάξουν τις ψυχές της, πασχίζοντας να βρουν μια διέξοδο από τον οικολογικά κατεστραμμένο κόσμο τους. Ενώ η παράλληλη γη σαρώνεται από τους ερπετοειδείς, ο Ουάιλι Ντέιλ προσπαθεί να φέρει τα πάνω κάτω – για να ανακαλύψει τελικά μια απρόσμενη και συγκλονιστική αλήθεια για τους ερπετόμορφους αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση