Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Αλλαγή ιδιοκτησίαςστην Εμπειρία Εκδοτική.
Οι μετοχές που κατείχαν οι αδελφές Χάρις και Βασιλική Κανελλοπούλου πέρασαν στα χέρια των Νίκου Χατζόπουλου, Αναστάσιου Βογιατζή και Στέλιου Κανάκη, με άλλα λόγια την Εμπειρία Εκδοτική αγόρασαν οι Εκδόσεις Οξύ! Εντελώς άλλης κατεύθυνσης οι δύο εκδοτικοί οίκοι, θα διατηρήσουν, προφανώς, την αυτονομία τους σε ό,τι αφορά τις εκδοτικές επιλογές τους. Η Εμπειρία Εκδοτική είναι δημιούργημα του Γιώργου Κανελλόπουλου, ανθρώπου με ταλέντο και ιδιαίτερο ταμπεραμέντο, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Οι κόρες του, αφού συνέχισαν κανονικά τη λειτουργία του οίκου επί διετία, αποφάσισαν εν τέλει να τον πουλήσουν. Η Εμπειρία στεγάζεται πλέον στην Θεμιστοκλέους 80.
Μεταφράστηκε στα γαλλικά από τον Μισέλ Βόλκοβιτς, και κυκλοφόρησε μόλις από τις Εκδόσεις L΄ Ηarmattan, το αφήγημαΓάντια με χέριατης Μαρίας Ευσταθιάδη (Γαβριηλίδης, 1996). Κάτι όχι παράδοξο για μια συγγραφέα με αναζητήσεις στη φόρμα και τη θεματολογία, η οποία παρακολούθησε πάντα από κοντά τα ευρωπαϊκά ρεύματα.
Συγκροτήθηκεσε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων.
Πρόεδρος, όπως αναμενόταν μετά την ψηφοφορία, αναδείχθηκε ο Αλέξης Ζήρας.
Αντιπρόεδρος θα είναι η Έλενα Χουζούρη, γενικός γραμματέας ο Γιώργος Ξενάριος, ταμίας ο Ιωσήφ Βεντούρας και μέλη οι Κώστας Κατσουλάρης, Στάθης Κουτσούνης, Πέτρος Τατσόπουλος Ένοχα Μυστικά λέγεται το νέο μυθιστόρημα της Ντόρας Γιαννακοπούλου (Καστανιώτης). Από το 1993 που έκανε τη στροφή στο γράψιμοήδη, βέβαια, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης είχε περίπου εγκαταλείψει το θέατρο και το τραγούδι- με την Πρόβα του νυφικούέχει γράψει αισίως οκτώ μυθιστορήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση