Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ

Απονομή Δικαιοσύνης
Γεράσιμος Θεοδόσης
εκδ Λιβάνη
Ο Δημοσθένης Καλένδης, ένας δικηγόρος του περιθωρίου, καλείται να υπερασπισθεί το δράστη μιας αποτρόπαιας δολοφονίας: Ο Φώτης Χατζής, Αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πυροβολεί «εν ψυχρώ και δημοσίως» τον Πρόεδρο του κόμματος του, Θεμιστοκλή Πανάγο, σκοτώνοντάς τον.
Πέρα από τα πρόσωπα του θύτη και θύματος, ο λόγος που η δολοφονία απασχολεί ιδιαίτερα την ελληνική κοινή γνώμη είναι ο χρόνος τέλεσης της: Διαπράττεται λίγους μόλις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις προδιαγράφονται νικηφόρες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έπρεπε να πεθάνει», είναι η μοναδική δήλωση που κάνει ο δράστης στους αστυνομικούς όταν συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω στον τόπο του εγκλήματος.
Η Απονομή Δικαιοσύνης είναι ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ με συναρπαστική πλοκή που διαποτίζεται από μια σκοτεινή ιστορία αγάπης. Οι πρωταγωνιστές της κινούνται πέρα και πάνω από τα όρια του καλού και του κακού, του δικαίου και του αδίκου. Επινοούν και επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες συμβίωσης, μετεωριζόμενοι στα άκρα ενός απόκρημνου ιψενικού τριγώνου.
Η Απονομή Δικαιοσύνης του Γεράσιμου Θεοδόση διαβάζεται απνευστί. Κουρδίζει ξανά τα σταματημένα, από την εποχή του Γιάννη Μαρή, ρολόγια της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, αποτίνοντας συγχρόνως φόρο τιμής στο έργο του Ελβετού δαίμονα, Φρίντριχ Ντίρενματ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση