Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Τα καινούργια της μάτια

Το τραγούδι των λύκων
Κουτσοκώστα Βάντα

εκδ Εμπειρία Εκδοτική

Η Φλάβια, μια νεαρή όμορφη γυναίκα, αγωνίζεται να κερδίσει ξανά τη ζωή της που χάθηκε στη στάχτη, όταν μια καταστροφική πυρκαγιά έπληξε το χωριό της και έγινε η αιτία να χάσει το φως της.

Μετά από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση, καταφέρνει να αποκτήσει ξανά την όρασή της, όμως ένας νέος Γολγοθάς αρχίζει γι’ αυτήν. Γιατί, μόλις αντικρίζει με τα καινούργια της μάτια τα γεράνια του κήπου, διαισθάνεται πως κάποιο φοβερό μυστικό κρύβουν αυτά τα ξένα, δανεικά μάτια και δε θα ησυχάσει ποτέ αν δεν το ανακαλύψει.

Η επώδυνη αναζήτηση στη σκιά και τα χνάρια μιας άλλης γυναίκας την οδηγεί σε ένα καταστροφικό παιχνίδι ανάμεσα στον έρωτα και το προσωπικό της χρέος. Και τότε θα βρεθεί μπροστά σε μια δραματική αποκάλυψη, με τραγικές συνέπειες.

Μέχρι που θα γυρίσει πίσω στη μικρή κοιλάδα των παιδικών της χρόνων, για να αναμετρηθεί με τους λύκους που τραγουδάνε ακόμα τις νύχτες στο ποτάμι.

7 σχόλια:

  1. ΤΡΥΦΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΕΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συνδυάζει το όνειρο με το ρεαλισμό, έχει μυστήριο και πάθος, σε κάνει να βλέπεις με άλλα μάτια τον κόσμο,σου μιλάει για πολλά σύγχρονα πεοβλήματα, αναδεικνύει τη σημασία του χρέους αλλά παντού και πάντα παρών είναι ο έρωτας και η αγάπη ως υπέρτατες αξίες ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο και αν φαίνεται ότι το δράμα της ηρωίδας είναι έξω απο τον καθέναμας, ωστόσο αν αναλογιστούμε τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ορεινή πελοπόννησο θα δούμε ότι η Φλάβια είναι ένα δικό μας κορίτσι.Όλα σε αυτό το βιβλίο μας αφορούν, όλα μας αγγίζουν, όλα μας θυμίζουν τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια,αυτά που αφήνουν μια πικρόγλυκη γεύση μέσα μας,αλλά και αυτή την αγάπη μας για την ορεινή Ελλάδα που τη βλέπουμε με πόνο ψυχής να εγκαταλείπεται σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θέλουμε να καταννοήσουμε το ανθρώπινο δράμα και το έγκλημα κατά της φύσης και της ισορροπίας της ζωής,κάθε φορά που καίγεται ένα δάσος ας διαβάσουμε αυτό το βιβλίο.Μετά την πρόσφατη οικολογική καταστροφή της Αττικής γίνεται επίκαιρο για άλλη μια φορά και διαχρονικό.Τα μάτια της Φλάβιας είναι ο καθρέφτης όλων όσων αγαπούν την ανόθευτη φύση και καίγεται η ψυχή τους όταν άνομα συμφέροντα τη θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους. Θα δακρύσεις,θα μειδιάσεις,θα προβληματιστείς,θα πέσεις και θα σηκωθείς ξανά,μαζί με την ηρωίδα θα βρεις και συ το κουράγιο να αγωνιστείς για τους λύκους που ακόμα τραγουδάνε τις νύχτες στο ποτάμι και εναντίων εκείνων της ζωής που καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τουςκοντεύοντας να φτάσουν και στη δική σου πόρτα.Συμφωνώ με όλα όσα έχουν γραφεί παραπάνω,σε αυτό το βιβλίο σε αγγίζουν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί ένα βιβλίο να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο;Μπορεί.Αρκεί να μιλάει κατ ευθείαν στην ψυχή σου για πράγματα που τόσο πολύ θα ήθελες να μιλήσεις, αλλά δε μπορείς γιατί δεν ίσαι ποιητής. Αρκεί να σου λέει αλήθειες και να σου δείχνει το δρόμο που τόσο πολύ θα ήθελες να πάρεις αν ήσουν στη θέση του ήρωα ή της ηρωίδας του. Φτάνει πια με τους αντιήρωες, τους σκοτεινούς και τους υπόγειους.Η ζωή έχει ανάγκη από αληθινούς ήρωες όπως η Φλάβια που βρίσκει τη δύναμη να αντισταθεί και να προτείνει την αγάπη απέναντι στο μίσος, την ευθύνη καιτο χρέος απέναντι στην αδιαφορία,την αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Και αφού η ζωή το έχει ανάγκη γιατί όχι και η μυθιστοριογραφία;Ναι, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος αν διαβάσεις αυτό το τόσο συναρπαστικό μυθιστόρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΣΥΝΑΜΑ,ΒΑΘΙΑ ΕΡΩΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ,ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΕΠΙΣΗΣ,ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ,ΓΕΜΑΤΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΑ ΣΝΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ,ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΜΥΡΟΥΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕς ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΤΗΝ ΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ μυστηριακo. Καιρό είχα να εντοπίσω πόνημα της Βάντας Κουτσοκώστα και νομίζω είναι καλό come back

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση