Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ελληνική Μυθολογία για παιδιά

Κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Σαββάλα οι τρεις πρώτοι τόμοι της σειρά Ελληνική Μυθολογία για Παιδιά της Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου.

Τόμος 1: ΗΡΩΕΣ Α'
Ηρακλής • Περσέας • Ιάσονας
Οι ξακουστοί και αγαπημένοι ήρωες των αρχαίων ελληνικών μύθων γοητεύουν γενιές και γενιές, όχι μόνο με τη φυσική τους ρώμη και την πολεμική τους δεινότητα, αλλά και με την ανθρώπινη πλευρά τους και κυρίως με το ελεύθερο πνεύμα τους.

Τόμος 2: ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ
Η ελληνική μυθολογία οφείλει το μοναδικό της πλούτο και τη ζωντάνια της όχι μόνο στους θεούς και τους ήρωές της, αλλά και σε μικρότερες θεότητες, φανταστικά όντα και τέρατα – Γίγαντες, Κύκλωπες, Κενταύρους, μάγισσες, νύμφες και τόσα άλλα. Γνωρίστε όλα αυτά τα θαυμαστά πλάσματα και ζήστε μαζί τους περιπέτειες που κόβουν την ανάσα!

Τόμος 3: ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΘΕΕΣ
Πώς απόκτησε τη λύρα του ο Απόλλωνας; Πότε κινδύνευσε να χάσει η Αφροδίτη τον τίτλο της ωραιότερης θεάς; Ποιος θεός το έσκασε μωρό ακόμα από την κούνια του για να κλέψει ένα κοππάδι βόδια; Απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα βρείτε στο βιβλίο αυτό, που ξεδιπλώνει τις πιο γοητευτικές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν και οι υπόλοιποι τόμοι της σειράς:
• Τόμος 4: ΗΡΩΕΣ Β’ (Θησέας, Αχιλλέας, Οδυσσέας)
• Τόμος 5: ΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

2 σχόλια:

  1. αχ, κάτι τέτοια μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια! κι εγώ έτσι ήρθα σε επαφή με τη μυθολογία για πρώτη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλασσική η σειρά, και η Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου μας έχει καλομάθει. Θα αναζητήσω κάποιους απο τους ήρωες που λείπουν απο τα ράφια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση