Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Το βιβλίο που διαβάζω (Ένας σκούφος από πορφύρα)

Πρώτη φορά διάβασα βιβλίο της Μάρω Δούκα, και ομολογώ πως η γραφή της (τουλάχιστον σε αυτό το βιβλίο) είναι σαγηνευτική Πρέπει βέβαια να παραδεκτώ πως με δυσκόλεψε - από ένα μικρό γκάλοπ όχι μόνο εμένα, αλλά και κάποιους φίλους που το διάβαζαν παράλληλα με μένα -και ήταν αρκετές οι φορές που πισω-γυρνούσα στις σελίδες για να ξαναβρώ τον ρυθμό μου.
Ίσως και το θέμα που παρουσιάζει, Βυζάντιο Αλέξιος Α' Κομνηνός, δεν είναι και από τα πλέον εύκολα και βατά. Πέρα όμως από αυτές τις δυσκολίες, είναι ένα βιβλίο, για τους λάτρεις των ιστορικών μυθιστορημάτων, που σε κρατά και σε βυθίζει να περιηγηθείς στην εποχή που εξιστορεί. Σε πολλά σημεία του βιβλίου η γραφή της κας Δούκα μου θύμιζε ποίηση και μου έδινε έναν ρυθμό στην ανάγνωσή μου.
Τέλος το συστήνω ανεπιφύλακτα στους βιβλιόφιλους που τους αρέσει το ιστορικό μυθιστόρημα και βέβαια η Βυζαντινή περίοδος.

2 σχόλια:

  1. Αν και πολλά έχουν γραφεί με φόντο την περίοδο του Βυζαντίου, αυτό ξεχωρίζει και κρατά τον αναγνώστη πιστό. Η δυσκολία του είναι η δυσκολία που έχουν όλα τα ιστορικά μυθιστορήματα γιατί οφείλει κανείς να δει την ιστορία, πίσω απο την υπόθεση της ιστορίας...
    η παραμυθού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ξέρω αν θα το διάβαζα, Η Μάρω Δούκα είναι αμφιλεγόμενο σημείο για μένα, όλοι λένε ότι είναι καλή αλλά εμένα δε μου αρέσει, ίσως είμαι μικρή ακόμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση