Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Η θέση της γυναίκας είναι γενικώς υποβαθμισμένη

Δίχως πρόσωπο
Αληθινή ιστορία
Al - Baz Rania
εκδ Κονιδάρης

Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πλέον τέτοιες συμπεριφορές, που ανήκουν σε άλλες εποχές", γράφει στο βιβλίο της η συγγραφέας. Ή μήπως όχι;
Τον Απρίλιο του 2004 η Ράνια Αλ-Μπαζ, διάσημη τηλεπαρουσιάστρια στη σαουδαραβική τηλεόραση, βρέθηκε βαριά χτυπημένη στο πεζοδρόμιο μπροστά σ' ένα νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Την είχε χτυπήσει άγρια ο άντρας της. Τέσσερις μέρες σε κώμα και δεκατρείς επεμβάσεις χρειάστηκαν για να ξαναβρεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.
Η 29χρονη γυναίκα τόλμησε να σπάσει τη σιωπή της στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, όπου η θέση της γυναίκας είναι γενικώς υποβαθμισμένη, και να μιλήσει δημοσίως για την ενδοοικογενειακή βία που υφίστατο. Το περιστατικό έκανε τον γύρο του κόσμου και έθεσε για μια ακόμη φορά το ζήτημα της θέσης της γυναίκας στον ισλαμικό κόσμο.
Η Ράνια Αλ-Μπαζ, όμως, μέσα από την προσωπική της αφήγηση με ύφος απλό και άμεσο και σε πρωτοπρόσωπη γραφή, απευθύνεται σε όλους εμάς για να καταγγείλει τη δυσμενή θέση των γυναικών ανά τον κόσμο που καθημερινά πέφτουν θύματα κακοποίησης στις "πολιτισμένες" χώρες του δυτικού κόσμου, εκεί όπου ο νόμος της σιωπής δεν βασιλεύει πίσω από την μπούργκα, αλλά πίσω από την κοινωνική προκατάληψη που βαραίνει τις κακοποιημένες γυναίκες, συγκαλύπτοντας καθημερινά οικογενειακά εγκλήματα...

2 σχόλια:

  1. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ

    Η γυναίκα στον Χριστιανισμό και στο Ισλάμ.

    Ο χαριτόβρυτος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος (προσέξτε παρακάτω την κατινοειδή χροιά της φωνής του, χαρακτηριστική των απεχόντων από τα αφροδίσια) απορεί και εξίσταται για την απαράδεκτη εμφάνιση των γυναικών, στον κόσμο του Ισλάμ, εστιαζόμενος στην μπούργκα, η οποία ελάχιστα διαφέρει από την στολή των ορθόδοξων καλογραιών.
    Επίσης τονίζει την μαυρίλα της ενδυμασίας των γυναικών του Ισλάμ όταν ο ίδιος είναι χαντακωμένος μέσα σ’ αυτή!!!
    Ισλαμιστής απολογητής τον παρατηρεί, μέσα από τις άγιες χριστιανικές γραφές, για την αχαρακτήριστη υποβάθμιση της γυναίκας από τον χριστιανικό κόσμο
    (βλ. ΓΥΝΑΙΚΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΠΩΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ http://athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=20),
    ισχυριζόμενος ότι η περιβολή των γυναικών στο Ισλάμ είναι επιλογή των ιδίων των γυναικών!!!. Αξιοθαύμαστο τυγχάνει το θράσος του ισλαμιστή απολογητή, ο οποίος παρατηρεί τον μητροπολίτη για την απαγόρευση των χριστιανών να μην επιτρέπουν στις γυναίκες τους να μιλούν μέσα στους ναούς, όταν το Ισλάμ απαγορεύει ακόμα και την είσοδό τους στα τζαμιά!!! Ουσιαστικά δηλαδή ο ισλαμιστής απολογητής ελέγχει τον Μητροπολίτη – μ’ όλο του φυσικά το δίκιο – ότι το Ισλάμ εφαρμόζει στην εντέλεια την χριστιανική διδαχή όσον αφορά στην συμπεριφορά των γυναικών, ενώ ο χριστιανισμός την αθετεί. Πάντως όσα αναφέρει από τις γραφές, για το θέμα της χριστιανικής αντιμετώπισης των γυναικών είναι εντελώς αληθινά πέρα για πέρα.
    Μια ιλαρο-τραγωδική διαπλοκή δυο ανδρών, των οποίων οι θρησκείες ενώ σακάτεψαν την αξιοπρέπεια των γυναικών τους, αποθρασύνονται σαν ανδρο-κατίνες (μην παρασύρεστε από το ντεμέκ ανδροπρεπές ύφος του ισλαμιστή) για να υποστηρίξουν τα εντελώς αντίθετα από όσα καταμαρτυρούν οι γραφές, η ιστορία και οι πράξεις τους μέχρι και σήμερα.
    Πρόκειται ασφαλώς για έναν πλήρη εξευτελισμό, όταν αυτός εκφράζεται από την συμπεριφορά δυο αναξιοπρεπών ανδρών. Όταν ο ένας παρατηρεί τον άλλον για τα ίδια περίπου χάλια που φέρει ακριβώς επάνω του! Όταν προτείνει κανείς στον άλλον να βγάλει από το μάτι του το ξυλαράκι, την στιγμή που ο ίδιος φέρει ολόκληρο παλούκι.
    Η αλήθεια είναι ότι στον χριστιανικό κόσμο η μπούρκα περιορίστηκε στην αμφίεση των καλογραιών, ενώ στον κόσμο του Ισλάμ παραμένει ως το βασικό ντύσιμο όλων σχεδόν των γυναικών. Θα ήταν όμως δίκαιο να υπολογίσουμε ότι ο Ισλαμισμός έκανε την εμφάνισή του στο προσκήνιο της ιστορίας έξι αιώνες μετά τον χριστιανισμό. Επομένως, τηρουμένων των χρονικών αναλογιών, είναι πιθανό να περιμένουμε την κατάργηση της μπούρκας στον ισλαμικό κόσμο μετά από μισή χιλιετία.
    Απολαύστε πώς «δυο γαϊδάροι μαλώνανουν σε ξένο αχυρώνα»:
    Μέρος 1ο
    http://www.youtube.com/watch?v=7xNJP81jfGM
    Μέρος 2ο
    http://www.youtube.com/watch?v=qq2-aJiTNkc&NR=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poli endiaferon to arthro sas....... ine poli omorfo na iparxoun blogs afieromena mono sti gineka !! isos exo epireasti vevea kai apo ta videakia pou ida prosfata sti facebook page tou lipton ice tea gia tin tenia pou pezi i Karidi tin Klironomo !!!! kai siniditopiisa poso eukola mpori mia gineka na analavi doulies pou kata vasi ine antrikes!!
    melina

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση