Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Πάνω από εβδομήντα συγγραφείς και ποιητές παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου Floral, στην πλατεία Εξαρχείων. Με guest DJs τους Γιώργο Μουχταρίδη, Γιάννη Λώλο, Αντώνη Πανούτσο και Γρηγόρη Ψαριανό. Τα βιβλία μπορεί να μη βοηθούν τους περισσότερους που ασκούν την τέχνη της γραφής να γίνουν αισθητά πλουσιότεροι, τους βοηθούν όμως να ζουν καλύτερα. Η πρώτη ανταπόκριση δείχνει πάντως ότι το νέο καφε-βιβλιοπωλείο έχει τα φόντα να γίνει στέκι. Σε λίγο θα ξέρουμε.

Την Τετάρτη στις 12.00 θα παρουσιαστεί, στο Εντευκτήριο του Μεγάρου της Βουλής, η έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής με τίτλο: «Πρόεδροι της Βουλής (Εθνοσυνελεύσεων και Γερουσίας) 1821-2008». Θα μιλήσουν ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Σιούφας και δύο πρώην: η Άννα Μπενάκη και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Την έκδοση θα παρουσιάσει ο επιστημονικός υπεύθυνος, καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης. Τώρα οι επόμενοι πρόεδροι, που προφανώς δεν περιλαμβάνονται στην έκδοση, θα αισθάνονται λίγο άβολα απέναντι στο βιβλίο. Μπορούν όμως να μιμηθούν τα κόλπα ορισμένων εκδοτών: «Νέα έκδοση, αναθεωρημένη και βελτιωμένη».

Τα 10.000 αντίτυπα έπιασε το μυθιστόρημα Ιμαρέτ, στη σκιά του ρολογιού του Γιάννη Καλπούζου (Μεταίχμιο) που έχει φόντο την Ιστορία της περιοχής της Άρτας και τις σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων επί Τουρκοκρατίας. Να του ευχηθούμε- τι άλλο;να τα εκατοστίσει.

Μεταστέγαση για τις Εκδόσεις Scripta. Η νέα διεύθυνση είναι Αραχώβης 15. Το τηλέφωνο παραμένει σταθερό.

Βιβλία τεσσάρων συγγραφέων παιδικών και νεανικών βιβλίων (Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Αγαθή Δημητρούκα, Ζωρζ Σαρή, Πέτρος Χατζόπουλος) μεταφράστηκαν σε χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Ισπανία, Κορέα, Τουρκία) μέσα στο 2009, ανακοίνωσαν οι Εκδόσεις Πατάκη. Επίσης στην Τουρκία κυκλοφόρησε και το Εργοστάσιο των μολυβιών της Σώτης Τριανταφύλλου.

(πηγή ΤΑ ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση