Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Γυναικεία Λογοτεχνία

by Pasxalia Travlou on Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:57 π.μ.

SOS! SOS! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ;;; ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ;; ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΟΖ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ, Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, Η ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, Ή ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΧΕΡΙ ΝΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;; ΕΜΕΝΑ Σ...ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΙ "ΦΡΟΥΤΟ" ΕΙΝΑΙ;TO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΥΡΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΙΤ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΥΝΑΚΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΑ, ΓΛΥΚΕΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΒΑΦΟΥΝ «ΡΟΖ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΟΥΞΙΑ» ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ. Ή ΔΕ ΠΙΟ ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ, ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ «ΖΩΝΤΑΝΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ». ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΘΑ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥ Η ΕΡΙΦΥΛΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!

2 σχόλια:

  1. Γυναικεία λογοτεχνία είναι κατά τη γνώμη μου, όσα εκφράζονται μέσα από την οπτική γωνία μιας γυναίκας. Σαν να λέμε, με γυναικείο μάτι. Χαρακτηρισμός είναι, όχι κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Γυναικεία λογοτεχνία" είναι εκείνη που απευθύνεται αμιγώς σε γυναικείο αναγνωστικό κοινό (άντρας δεν θα την πλησίαζε ούτε στην τουαλέτα), η θεματολογία της εξαντλείται στο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, γκόμενοι και σεξ, ενίοτε με λίγα ταρό και χαρτομαντεία, οι περιγραφές είναι επιπέδου 3ης δημοτικού και οι γυναίκες αναγνώστριες της δεν ακουμπούν κανένα άλλο είδος λογοτεχνίας γιατί είναι "βαρύ", κι αυτές θέλουν να "ξεχαστούν". Τα βιβλία γράφονται με το σωρό με σκοπό να πουλήσουν, αν και κάποια από αυτά για άγνωστους λόγους (της γυναίκας η ψυχή είναι μια άβυσσος) δεν πωλούν.
    Υ.Γ1 Λέτε να μείνει ευχαριστημένη η Εριφύλλη;
    Υ.Γ2. Ο ξανθομπούμπουράς σας ελπίζω να είναι πολύ καλά. Τί ωραία που έχουμε μωράκια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση