Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Κωδικός 520 για ελληνικά προϊόντα

Να δείξουν οι Ελληνες καταναλωτές την προτιμήσή τους στα εγχώρια προϊόντα με κωδικό (barcode) που ξεκινάει με τον αριθμό 520, «τα οποία εκτός από την σταθερά υψηλή ποιότητα που διαθέτουν, θα αποκτήσουν, με τον τρόπο αυτό, περισσότερο ελκυστική τιμή» ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».
Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, στην παρούσα φάση, οφείλουμε για πρώτη φορά να μεριμνήσουμε σοβαρά για τα του «οίκου» μας.
«Πρέπει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο να στηριχθεί, σε σημαντικό βαθμό, στην ελληνική παραγωγική βάση και να καλλιεργηθεί μέσα σε ένα εύφορο και προσοδοφόρο επιχειρηματικό έδαφος. Πρέπει να κοιτάξουμε τις αδυναμίες της ελληνικής αγοράς και να δούμε με ποιους τρόπους θα αλληλοτροφοδοτήσουμε ο ένας κλάδος την ανάπτυξη του άλλου. Η εποχή της καταναλωτικής έξαρσης παρήλθε. Πρέπει να εμποτίσουμε τη δράση μας με ένα σύνθημα: «Καταναλώνω, όσα και όσο παράγω». Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται η έννοια του «πατριωτισμού» που προαναφέραμε σε μία κατεύθυνση ενίσχυσης του ελληνικού παραγωγικού ιστού και της ελληνικής αγοράς»
Σε δύο παραδοσιακούς κλάδους της ελληνικής ελαφριάς βιομηχανίας, την υπόδηση και τα τρόφιμα, το αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών ολοένα και μεγαλώνει. Στο κλάδο της υπόδησης το 70% των προϊόντων είναι εισαγόμενο και μόλις το 30% παράγεται εγχώρια, ενώ στα τρόφιμα, 2.000 κωδικοί αντιστοιχούν σε προϊόντα ασιατικής προέλευσης, ένας αριθμός που βρίσκεται σε μία διαρκώς αύξουσα τάση.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ http://exypno.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι όλοι να ακολουθήσουμε ώστε να ενισχυθούν περισσότερο τα εγχώρια προϊόντα, οι ελληνικές επιχειρήσεις, να νιώθουν ασφαλέστεροι όσοι εργάζονται στην ελληνική βιομηχανία και να μένουν τα χρήματα στη χώρα μας.

    Σήμερα ανακάλυψα το ιστολόγιο, πρώτο μου σχόλιο, συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Θα σας "έρχομαι" συχνά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση