Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Όσοι αρέσκονται να διαβάζουν για φαντάσματα


Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ
Μάικλ Σκοτ
Εκδ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Μετάφραση Τατιάνα Σταυρουλάκη


Ο Μάικλ Σκοτ γεννήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όπου ζει και εργάζεται. Ξεκίνησε τη συγγραφική καριέρα του πριν από περίπου είκοσι πέντε χρόνια και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους και πολυγραφότατους συγγραφείς. Του έχει απονεμηθεί ο τίτλος «Βασιλιάς της φαντασίας».

Ο Νίκολας Φλαμέλ ήταν ένας από τους πιο ξακουστούς αλχημιστές της εποχής του. Η αλχημεία είναι ένας αλλόκοτος συνδυασμός χημείας, βοτανολογίας, ιατρικής, αστρονομίας και αστρολογίας. Ήταν αντικείμενο μελέτης στην αρχαία Ελλάδα και την Κίνα. Όλα τα στοιχεία για τη ζωή του στο βιβλίο αυτό είναι αληθινά, βασισμένα όχι μόνο στα δικά του σωζόμενα έργα αλλά και σε όσα γράφτηκαν για εκείνον. Ο Νίκολας Φλαμέλ γεννήθηκε το 1330 και εξασκούσε το επάγγελμα του βιβλιοπώλη και αντιγραφέα. Ήρθε στα χέρια του το βιβλίο του Μάγου Αβραάμ το οποίο είχε γραφτεί πάνω σε φλούδα από κορμό δέντρου. Μαζί με τη γυναίκα του Περενέλ, ο Φλαμέλ ταξίδευε είκοσι χρόνια στην Ευρώπη προσπαθώντας να το μεταφράσει. Επιστρέφοντας στο Παρίσι στα τέλη του 14ου αιώνα ήταν αφάνταστα πλούσιος. Οργίασαν οι φήμες ότι είχε ανακαλύψει στο βιβλίο του Αβραάμ τα δύο μεγάλα μυστικά της Αλχημείας: τη δημιουργία της φιλοσοφικής λίθου, που μετέτρεπε τα κοινά μέταλλα σε χρυσό, και την κατάκτηση της αθανασίας. Κανείς δεν έμαθε τον τρόπο που πλούτισαν. Η Περενέλ πέθανε πρώτη. Το 1418 καταγράφηκε ο θάνατος του Ν. Φλαμέλ. Το σπίτι του πουλήθηκε και οι αγοραστές το έψαξαν αναζητώντας τα πλούτη του. Όμως δεν βρήκαν τίποτα. Αργότερα, κάποιοι παραβίασαν τους τάφους και ανακάλυψαν ότι ήταν άδειοι. Το Παρίσι συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη. Έτσι, γεννήθηκε ο θρύλος των αθάνατων Φλαμέλ.

Στην ιστορία του Μάικλ Σκοτ, ο Φλαμέλ γίνεται μέντορας των Αμερικανών εφήβων Josh και Sophie Newman έπειτα από μια έντονη διαμάχη που περιγράφεται στην αρχή του βιβλίου. Ο Φλαμέλ ζει χάρη στο ελιξίριο που παρασκευάζει εδώ και αιώνες. Ο Dr John Dee προσπαθεί να κλέψει το βιβλίο του Αβραάμ του Μάγου, το πιο ισχυρό βιβλίο που υπήρξε ποτέ, ικανό να καταστρέψει τον κόσμο, καθώς μέσα του κρύβει το μυστικό της αιωνιότητας. Σκοπός του είναι να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Η Sophie και ο Josh Newman είναι οι μοναδικοί που έχουν τη δύναμη να σώσουν τον κόσμο.

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει πρόσωπα υπαρκτά στην ιστορία αλλά και μυθολογικούς χαρακτήρες, όπως η Hekate and Bastet από την αιγυπτιακή μυθολογία, Morrigan από την Ιρλανδία, και άλλους γνωστούς ως “The Elder Race” και αναφορές από τη Βίβλο. Είναι γεμάτο από δράση και μαγεία. Όσοι αρέσκονται να διαβάζουν για φαντάσματα, βαμπίρ και μυθολογικές φιγούρες που είναι μισοί άνθρωποι και μισοί ζώα, θα βρουν ότι αυτό το βιβλίο είναι κατάλληλο γι΄ αυτούς. Για τους ήρωες υπάρχουν είσοδοι σε μαγικούς κόσμους, τρόποι να μεταφερθούν από τη μια χώρα στην άλλη και γενικά περιπέτεια και έντονη δράση.

Ευμορφία Ζήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση