Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΘΑΝΟΥ ΚΟΣΥΒΑ «Σ’ ελλειπτική τροχιά»


Η ποιητική συλλογή του συμπολίτη μας Θάνου Κόσυβα από τις εκδόσεις «μάτι» είναι μια ανθολογία ποιημάτων των τελευταίων 17 χρόνων μέσα από τα οποία παρακολουθείς την πορεία του δημιουργού τους στο χώρο και χρόνο. Παρακολουθείς  την εξέλιξη, τα βιώματά του, τις προσωπικές του στιγμές αλλά και εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα που μοιράζεται μαζί σας. Πρόκειται για ποιήματα που πραγματεύονται τη φύση και τη μετα-φυσική, τον άνθρωπο και την ψυχή του, τις υπαρξιακές αλλά και τις εσωτερικές του αναζητήσεις,  και ακόμη τα «γιατί» και τα «πρέπει», τον έρωτα, τις χαρές και τις λύπες.
Ένα ταξίδι «σ’ ελλειπτική τροχιά» καθώς είναι η ζωή μας, ένα ταξίδι συνεχές στης φαντασίας το άπειρο. Ένα ταξίδι με το νου και τη φαντασία που σου επιτρέπει να γνωρίσεις νέους πλανήτες, νέα αστέρια, νέες πτυχές της ψυχής σου. Είναι μια κατάθεση ψυχής.
«..Πάνω σ’ ελλειπτική τροχιά  
περνούμε τις ώρες μας, τις στιγμές μας
μια στη Σελήνη και μια στην Αφροδίτη
μας σαγηνεύουν κι ερωτοτροπούμε..»
Ο Θάνος Κόσυβας γεννήθηκε το 1972 στην Καρίτσα Πιερίας, όπου και διαμένει. Έχει σπουδάσει Προγραμματισμό Η/Υ και Γραφιστική. Για την ποιητική του δημιουργία έχει τιμηθεί από το Α’ Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποιήσεως Θεσσαλονίκης, την Ένωση Λογοτεχνών Ευρώπης (2000) και έχει αποσπάσει τον Α΄ Έπαινο στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης από τη Χορωδία & Ορχήστρα Νέων (2001). Συμμετείχε με ποιήματα στην «Πανελλήνια Ανθολογία Νέων Λογοτεχνών» (2005) της Πανελλήνιας Ένωσης Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών. Επίσης συμμετείχε με ποιήματα στο Δ΄ Τόμο της Ανθολογίας Νεοελληνικής Ποίησης και Διηγήματος του περιοδικού «Νέα Αριάδνη» (2007). Τέλος, συμμετείχε  με δύο μελοποιημένα ποιήματα του, από τον βραβευμένο Κατερινιώτη συνθέτη Χαράλαμπο Ναβροζίδη, στην εκδήλωση «Βραδιά Μουσικής & Ποίησης» στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιουργοί της Πόλης» (2010). Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας. Η έκδοση της πρώτης του ποιητικής συλλογής ανοίγει νέα μονοπάτια  στον ίδιο και κάνει πλουσιότερη την πνευματική ζωή του τόπου μας. 

http://imerisiatispierias.blogspot.com/2011/07/blog-post_7401.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση