Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η «μικρή λίστα» για το βραβείο Booker

Ανακοινώθηκε η μικρή λίστα –των έξι συγγραφέων- για το βραβείο Booker, με τον βρετανό συγγραφέα Julian Barnes, να θεωρείται ο επικρατέστερος νικητής.Ο βρετανός συγγραφέας Julian Barnes, είναι ένας από τους έξι που διεκδικεί το φετινό Man Booker Prize και ο επικρατέστερος για να κερδίσει το βραβείο τον Οκτώβριο.

Το βιβλίο του «The Sense of an Ending», εγκωμιάστηκε ως «τεχνικά θαυμάσιο» από το πάνελ των πέντε κριτών, του οποίου επικεφαλής είναι η Dame Stella Rimington.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Barnes είναι υποψήφιος για το βραβείο, καθώς στη «μικρή λίστα» είχαν μπει στο παρελθόν τα βιβλία του «Flaubert's Parrot» (1984), «England, England» (1998) και «Arthur and George» (2005).

Στη μικρή λίστα φιγουράρουν επίσης τα ονόματα δύο πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων -Stephen Kelman («Pigeon English») και A.D. Miller («Snowdrops»)- και δύο Καναδών -Patrick deWitt («The Sisters Brothers») και Esi Edugyan («Half Blood Blues»).

Τα έξι βιβλία ήταν τα επικρατέστερα, ανάμεσα σε 13. Το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 50.000 λιρών για το νικητή και θα συντελέσει σε μια τεράστια ώθηση στις πωλήσεις του βιβλίου που θα κερδίσει.

Εκτός λίστας έμεινε το μυθιστόρημα του Alan Hollinghurst, «The Stranger's Child», το οποίο είχε συγκεντρώσει εγκωμιαστικά σχόλια.

Ο θεσμός των λογοτεχνικών βραβείων Booker ξεκίνησε το 1968 και απονέμεται κάθε χρόνο στο καλύτερο μυθιστόρημα συγγραφέα από τη Βρετανία, την Ιρλανδία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας.

H «μικρή λίστα» με τα έξι βιβλία είναι:

Julian Barnes-The Sense of an Ending

Carol Birch-Jamrach’s Menagerie

Patrick deWitt-The Sisters Brothers

Esi Edugyan-Half Blood Blues

Stephen Kelman-Pigeon English

A.D. Miller-Snowdrops 
http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση