Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Νέοι τίτλοι από το Μεταίχμιο
Το ημερολόγιο της Κρίσης του Παύλου Τσίμα
Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2008-Αθήνα, Οκτώβριος 2011
Ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας κρατά το ημερολόγιο και σημειώνει τα ορόσημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ξεκινά με την κατάρρευση της Lehman Brothers στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2008, και συνεχίζει: Αθήνα, Οκτώβριος 2008 - Ρέικιαβικ, Σεπτέμβριος 2010 - Βουδαπέστη, Οκτώβριος 2008 - Δουβλίνο, Δεκέμβριος 2009 - Κωνσταντινούπολη, Μπουένος Άιρες 2001 - Ντουμπάι, Δεκέμβριος 2009 - Αθήνα, Οκτώβριος 2011.
Ο γύρος του κόσμου της Kρίσης μέσα σε τρία χρόνια. Το οδοιπορικό ενός αδαούς ρεπόρτερ στον γαλαξία της Κρίσης, σε αναζήτηση μιας εξήγησης σε όλα αυτά. Και μιας πρόβλεψης για το μέλλον. Οι ταξιδιωτικές αυτές σημειώσεις από τον Σεπτέμβριο του 2008 ως τον Οκτώβριο του 2011, από την πτώση της Lehman Brothers ως το ελληνικό «κούρεμα», θα μπορούσε να είναι η πρώτη ύλη για την προϊστορία της καταστροφής που δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε.


Καπιταλισμός εκτός νόμου του Marc Roche
Η οικονομία του παρασκηνίου
Το νέο βιβλίο του γάλλου δημοσιογράφου Marc Roche αποτελεί ένα είδος συνέχειας του μπεστ σέλερ Η Τράπεζα, Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο. Ο Roche διεισδύει στα άδυτα του καπιταλισμού και πραγματοποιεί μια εκπληκτική έρευνα, από το Παρίσι μέχρι το Χονγκ Κονγκ και από τη Γενεύη μέχρι την Ουάσινγκτον, τα συμπεράσματα της οποίας είναι ανησυχητικά. Γιατί μπορεί μεν το σύστημα να παραμένει συνολικά αποτελεσματικό, αλλά οι κίνδυνοι έχουν πολλαπλασιαστεί. Για όλους μας.

Αυτό το βιβλίο είναι ένα είδος οδηγού για όλες εκείνες τις οντότητες και τους ενδιάμεσους που, έξω από παραδοσιακά κυκλώματα, επιτρέπουν την παράκαμψη των αυστηρών κανόνων των φορολογικών αρχών και της ηθικής.
L’Express

Ο Marc Roche ξεδιπλώνει εδώ όλο το δημοσιογραφικό ταλέντο του δίνοντάς μας τα πορτρέτα σημαντικών προσώπων ώστε να κατανοήσουμε, σε έναν βαθμό, τον ρόλο των Νησιών Κέιμαν, των κερδοσκόπων, τις αιμομικτικές σχέσεις ανάμεσα στο χρηματιστικό κεφάλαιο και την πολιτική κ.ά. Ο αναγνώστης κλείνει το βιβλίο με την επιθυμία να βουτήξει ακόμα βαθύτερα στη θάλασσα των χρηματοοικονομικών.
Alternatives Economiques

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε συνεντεύξεις που έδωσε ο Marc Roche σε ελληνικές εφημερίδες, καθώς και κριτικές για το προηγούμενο βιβλίο του Η Τράπεζα, Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο.


Hope, Τα παιδιά του κόσμου της Σιμόνης Ζαφειροπούλου
Στόχος του λευκώματος είναι να παρουσιάσει παιδιά από όλο τον κόσμο. Παιδιά διάφορων εθνικοτήτων, φυλών, ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία. Η Σιμόνη Ζαφειροπούλου ταξίδεψε σε πολλές χώρες, χώρες φτωχές, χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση, χώρες με εσωτερικές εντάσεις, με δυσεπίλυτα κοινωνικά προβλήματα, χώρες με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, με βαθιές ανισότητες αλλά και με ελπίδα και προσπάθεια για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, για να φωτογραφίσει παιδιά πιστεύοντας ότι είναι πάντα πιο αληθινά. Σε όλες τις χώρες, ακόμα και στις πιο «δύσκολες» διέκρινε τη λάμψη της ελπίδας στο βλέμμα τους.


Ημερολόγιο 2012: Θεσσαλονίκη σε επιμέλεια του Θωμά Κοροβίνη
Σαλονίκη, Salonico, Selânik, Salonica, Salonique, Solun
Μέσα από πλούσιο υλικό αποτυπώνονται η ζωή και οι δραστηριότητες των κατοίκων της Νύμφης του Θερμαϊκού, που για αιώνες αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών (Έλληνες, Εβραίοι, Τούρκοι κ.ά.). Στο ημερολόγιο περιλαμβάνονται:
• Σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό
• Πληροφορίες για τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία των κατοίκων της, το πλήθος των μνημείων της, καθώς και κείμενα για σημαντικές προσωπικότητες που γεννήθηκαν και έζησαν στη Θεσσαλονίκη
• Συνταγές
• Κείμενα περιηγητών και επισκεπτών
• Ποιήματα και τραγούδια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση