Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Τον ορισμό της αφοσίωσης μας δίνει η νεαρή συγγραφέας Ευαγγελία Στρατή

Της Βένης Παπαδημητρίου, 
e-mail: veni_veni_veni@yahoo.gr
 
Πολυγραφότατη – παρά το νεαρό της ηλικίας- αποδεικνύεται η συγγραφέας Ευαγγελία Στρατή. Αυτή τη φορά δίνει το διαμαντάκι «Ο ορισμός της Αφοσίωσης» (φωτογραφία) που «κυκλοφόρησε» από τις εκδόσεις «Bookstage». Τι άραγε, περιγράφει η ίδια στο καινούργιο της βιβλίο;
Ο ορισμός της αφοσίωσης
«Αφοσίωση: η πλήρης και αποκλειστική προσήλωση σε κάτι / κάποιον». Ο ορισμός της έννοιας στο λεξικό.
Η ουσία και το μεγαλείο της λέξης συνίστανται στο πως αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς την έννοια της προσήλωσης. Δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός, την απλή παρουσία μας δίπλα σε κάποιον να τη βαφτίζουμε αφοσίωση. Έστω και πλασματικά άλλωστε, υποδηλώνει μια προσήλωση, ένα ενδιαφέρον. Την αφοσίωση όμως στην ιδανική της μορφή, την πλήρη και ολοκληρωμένη, τη συναντάμε σπάνια, γι’ αυτό είναι και τόσο ενδιαφέρουσα.
Αυτού του είδους την αφοσίωση πραγματεύεται αυτό το βιβλίο μέσα από τη ζωή της Βικτώριας.
Ζώντας απομονωμένη με μόνη έννοια την οικογένεια του παιδικού της φίλου, καλείται να υποδυθεί το δύσκολο ρόλο που φύλαγε για εκείνη η μοίρα, η τύχη.
Ο θάνατος της καλύτερής της φίλης τη φέρνει αντιμέτωπη με καλά κρυμμένα μυστικά της καρδιάς της και της αναθέτει την προστασία ενός μικρού παιδιού. Τα βήματά της θα μας οδηγήσουν να γνωρίσουμε την απόλυτη αφοσίωση μιας γυναίκας, που αν και δεν ευλογήθηκε με το θαύμα της γέννας, εντούτοις ένιωσε το θαύμα της μητρότητας σε όλο της το μεγαλείο.
Θα μας αποκαλύψουν ακόμη την ικανότητά της να σταθεί λυτρωτικά στο πλάι ενός άντρα γιατρεύοντας τις πληγές του και ανασταίνοντας την καρδιά του. Θα φανερωθεί πέρα από κάθε πλάνη η δεξιοτεχνία της να οδηγήσει το οικογενειακό καράβι σε ένα ασφαλές ταξίδι αποφεύγοντας κάθε ξέρα, φυσική ή τεχνητή.
«Και τώρα, στο τέλος του δρόμου ας σταθούμε γενναίοι και μεγαλόψυχοι κλείνοντας το μάτι στο θάνατο φροντίζοντας να θριαμβεύσει ο έρωτας και η ζωή!»
Θα μας διδάξει το ιδεώδες της αφοσίωσης με έμβλημα την αγάπη!»
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Ευαγγελία Στρατή γεννήθηκε το 1973 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα (διοίκηση επιχειρήσεων) για ένα διάστημα, ώσπου ασχολήθηκε μόνιμα πλέον με τη συγγραφή. Ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα.
Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις BOOKSTAGE τρία μυθιστορήματα, ένα βιβλίο με διηγήματα, τρία παιδικά βιβλία και τέσσερα θεατρικά έργα, τα οποία τη χρονική περίοδο 2010-2011 ανέβηκαν σε μικρές θεατρικές σκηνές στην Αθήνα!
©Typologos.com 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση