Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Απογραφή του 2011

Ωρα για κουβεντούλα!
Ποια βιβλία διαβάσατε το 2011? 

ΤΙΤΛΟ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ - ΕΚΔΟΤΗ και την άποψή σας (μη δω μονολεκτικές απαντήσεις!!! χαχαχαχαχα)

6 σχόλια:

  1. Το πολλά και το άπειρα μιάνετε ως απάντηση;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο απολογισμός του 2011 ειναι μικρός λόγο έλλειψης χρόνου, αλλά φέτος θα βάλω τα δυνατά μου!!!

    1.Κρατάς μυστικό; Γιάννης Φιλιππίδης, εκδ Ανεμος (ειναι ενα μυθιστόρημα που με άγγιξε και με συγκίνησε)
    2. Tο τελευταίο καλοκαίρι. Νίκος Μουρατίδης εκδ Τετράγωνο (μου άρεσε, είναι μια ρομαντική ιστορία που πολλοί θα κοιτάξουμε το παρελθόν μας....)
    3. Η αδελφότητα των στεναγμών, Νίκος Ντακάκης, εκδ Λιβάνη (ειναι μια ιστορία που σε κρατά εκεί να περιμένεις την συνέχεια, να περιμένεις τις επόμενες συμπτώσεις.πολύ καλή γραφή.)
    4. Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες..., Κωνσταντοπούλου Φωτεινή (ένα ταξίδι, γεμάτο χρώματα, τοπία, αγάπη)
    5. Αγγελος απο ζάχαρη, Ειρήνη Χαραλαμπη-Βογιατζη, εκδ Αγκυρα (με συγκίνησε η ιστορία, η πλοκή και οι εξελίξεις με κάνανε κομμάτι της ιστορίας)

    (δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο άλλο... για φέτος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγάπησα...:

    Εν λευκώ-Οδυσσέας Ελύτης, εκδόσεις Ίκαρος
    (πάντα σύγχρονος , επίκαιρος στοχαστικός και ο προσωπικά αγαπημένος μου λογοτέχνης)

    2 x 7 Ε -Οδυσσέας Ελύτης

    Επίσης διάβασα :
    Η πικρή γεύση των πορτοκαλιών της Κατερίνας Παπουτσή από εκδόσεις Ανατολικός. Γρήγορο, λιτό και με μία ιστορία που μας αφήνει μία γλυκόπικρή γεύση και μας βοηθά να δούμε και την άλλη πλευρά των πραγμάτων(αυτήν των μεταναστών)

    Ξέθαψα :
    Το αγαπημένο μου βιβλίο ως παιδί, Τ' αυγουστιάτικο φεγγάρι, της Βούλας Μάστορη. Ξαναδιαβάζοντάς το κατάλαβα γιατί ολόκληρη την έκτη δημοτικού την πέρασα διαβάζοντάς το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. Ευα Λουνα, Ιζαμπελ Αλιεντε, εκδ. Ωκεανιδα. Ενα ρομαντικο και κοινωνικο μυθιστορημα με πολλα ιστορικα στοιχεια της Λατινικης Αμερικης.
    2. Αναγγελια εγκλήματος, Ανν Ζουρουδη, εκδ. Κεδρος. Μια πρωτοεμφανιζομενη συγγραφεας σε ενα καταπληκτικο αστυνομικο μυθιστορημα με φοντο ελληνικο νησι.
    3. 1984 (ο μεγαλος αδερφος),Τζωρτζ Οργουελ, εκδ. Κακτος. Ενα μυθιστορημα-σταθμος στην παγκοσμια λογοτεχνια. Γραφτηκε τη δεκατια του 60 και ομως τοσο προφητικο!
    4. Αρχαιοι Ολυμπιονικες, Σοφια Σουλη, εκδ. Κονιδαρη. Μια μελετη για ολους (σχεδον) τους Ολυμπιονικες της αρχαιοτητας μαζι με στοιχεια αγνωστα στο ευρυ κοινο για τους Ολυμπιακους Αγωνες.
    5. Δεν γλιτωνεις παντα. Πιτερ Τσενεβ. Ενα αστυνομικο μυθιστορημα με μετρια πλοκη.
    6. Εξιλαστηρια θυματα, Τζεσικα Φλετσερ. Ενα δικαστικο θριλερ με γρηγορες ανατροπες.
    7. Dune: Η αρχη του επους
    8. Dune: Ο μεσσιας του Ντιουν,Φρανκ Χερμπερτ, εκδ. Anubis.
    Μια σειρα μυθιστορηματων επιστημονικης φαντασιας με εντονες οικολογικες παρρεμβασεις που αναφερεται στο μελλον της ανθρωποτητας.
    9. Γραμματα στην Αννα, Αγγελος Σικελιανος. Ολη η ζωη του μεγαλου Ελληνα μεσα απο τα γραμματα που εστειλε στη γυναικα της ζωης του.
    10. Ποιηματα, Πωλ Ελυαρ, εκδ. Σπηλιωτη.
    11. Ποιηματα, Λορκα.
    12. Το μυστικο, Rhonda Byrne.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .. ΞΕΚΙΝΑΩ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ. ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΑΝΙΑΤΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΑΧΝΕΙΟ ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟ..ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΡΑΛΙ ΤΗΣ ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ ΖΑΙΡΗ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ..Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ. ΥΠΕΡΣΥΝΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΝ ΧΩΜΕΝΙΔΗ ΕΝΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ. Η ΑΓΡΕΛΙΑ ΖΟΕΛ ΛΟΠΙΝΟ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥΣ. ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ ΜΑΝΤΑ, ΜΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΤΡΥΦΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΑΝΙ ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΙΟΣ, ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΚΟΣΜΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟΥΣ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΤΟ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ. ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ..ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση