Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

η μνήμη που αγωνίζεται να δεχτεί την απώλεια

Όταν όλα καταρρέουν
Νικόλ Κράους
εκδ Μεταίχμιο

Το θαυμαστό σαγηνευτικό μυθιστόρημα της αμερικανίδας συγγραφέα Νικόλ Κράους, που ήταν στη short list για το National Book Award και το βραβείο Orange, είναι ένα βιβλίο που το στοιχειώνουν τα ερωτήματα: Τι παραδίδουμε στα παιδιά μας και πώς αφομοιώνουν τα όνειρα και τις απώλειές μας; Πώς ανταποκρινόμαστε στην εξαφάνιση, στην καταστροφή και στην αλλαγή; Η Νικόλ Κράους έχει γράψει ένα μεγαλόπνοο, δυνατό μυθιστόρημα για τη μνήμη που αγωνίζεται να αντιτάξει ένα στιβαρό νόημα στην αναπόδραστη απώλεια. Η Κράους, τα βιβλία της οποίας έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα πέντε γλώσσες, σε αυτές τις αριστοτεχνικά διαπλεγμένες ιστορίες στρέφει το βλέμμα της φαντασίας της σε μερικά από τα πλέον δυσπρόσιτα ζητήματα της εποχής μας. Λεπτοδουλεμένο δίχτυ ανθρώπινων ζωών που καλύπτει διαφορετικές ηπείρους και πολλές δεκαετίες, το μυθιστόρημα της Νικόλ Κράους αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία για την αγάπη, την απώλεια και τη δύναμη να επιβιώνεις ακόμα κι όταν όλα καταρρέουν.

Διαβάστε ΕΔΩ ένα κείμενο της ίδιας της συγγραφέα όπου μιλάει για τις αφορμές που αποτέλεσαν την πηγή της έμπνευσής της για το συγκεκριμένο βιβλίο.

«Εξαιρετικό, αξέχαστο, υπνωτιστικό».
Daily Mail

«Αριστοτεχνικό… Ένα έξοχα ενορχηστρωμένο, υπνωτιστικό σύνολο που εξερευνά τη μνήμη, τη μοναξιά και την οδυνηρή αίσθηση της απώλειας και της επιθυμίας. Προκλητικό και συγκινητικό».
NPR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση