Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλιοθήκες σε ...περιοδεία

Ογδόντα βιβλιοθήκες, δημόσιες και δημοτικές, βάζουν μπροστά τη μηχανή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, για να προσφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες, συντονισμένες με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Η προσπάθεια ξεκινάει αυτό το καλοκαίρι με τη διοργάνωση μιας εκστρατείας ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο υλοποιεί η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Με εκδηλώσεις και δράσεις που απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αλλά στοχεύουν και στην εμπλοκή γονέων και ενηλίκων, θέλουμε να ζωντανέψουμε τις βιβλιοθήκες,έτσι ώστε να αποτελέσουν σημεία αναφοράς στον τόπο τους.
Η εκστρατείαμε τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη», προτείνει δράσεις και εκδηλώσεις γύρω από αυτό το θέμα, οι οποίες θα καλύπτουν διάφορους τομείς: εικαστικά, θέατρο, περιπάτους μέσα στην πόλη, εργαστήρια, αναγνώσεις και αφηγήσεις. Η καλοκαιρινή μας εκστρατεία θα διασχίσει όλη τη χώρα μέσα από μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θες/νίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Πειραιάς, Καβάλα) αλλά και μικρότερες, καθώς και νησιά (Κρήτη, Πάρος, Χίος κ.α) φιλοδοξώντας να δημιουργήσει πολιτισμικές διαδρομές, δίκτυα και δεσμούς.
Για την υλοποίηση και τον καλύτερο συντονισμό της εκστρατείαςοργανώνεται τριήμερο σεμινάριοστις 14, 15 και 16 Μαρτίου του 2012στη βραβευμένη, από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Εκατό υπάλληλοι από όλη την Ελλάδα έχουν επιλεγεί για να συμμετέχουν στο σεμινάριο. Οι συμμετέχοντες,σε συνεργασία μεέμπειρους στον τομέα τους εκπαιδευτές, θα παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήριαμε στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων πουθα οδηγήσουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σε κάθε περιοχή της εκστρατείας «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη».
 Αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος,η συντονισμένη ενεργοποίηση του δυναμικούτων βιβλιοθηκών μπορεί να βάλει τις βιβλιοθήκες στην καρδιά των τοπικών κοινωνιών σαν κέντρα πολιτισμού, γνώσης, και ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση