Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Είναι μια ιστορία παθών και παθημάτων

 Η Παναγιώτα Κουτσογεωργοπούλου διαβάζει,
 Ο Όρκος
 Φώτης Κατσιμπούρης
 εκδ Ωκεανός Ενάλιος

"Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο του συμπατριώτη μου Καλαματιανού Φώτη Κατσιμπούρη "Ο Όρκος" από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ. 
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα αυτό το βιβλίο. Ομολογώ ότι περίμενα μια αντιγραφή του δημώδους τραγουδιού "του νεκρού αδελφού" (στο οποίο βασίζεται το βιβλίο). 
Σίγουρα δεν περίμενα αυτή την πολύ ωραία ανάλυση της άγριας εποχής που διαδραματίζεται και το αληθοφανές πραγματικά ξεδίπλωμα της ιστορίας με λεπτομέρειες και ιστορικά τεκμηριωμένες αναφορές. "Ο όρκος" είναι κάτι παραπάνω από ένα γνωστό σε όλους παραμύθι. 
Είναι μια ιστορία παθών και παθημάτων, συναισθημάτων και καταστάσεων, από μια διαφορετική οπτική γωνία, ωστόσο απόλυτα συνυφασμένη με την εποχή που διαδραματίζεται και με τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων. Μέσα στον ιστό αυτής της ιστορίας μπλέκουν οι ιστορίες και οι μυθολογίες και άλλων λαών κάνοντάς την ακόμη πιο αληθοφανή.
Ένα βιβλίο που πραγματικά το ευχαριστήθηκα και κάποια στιγμή θα το ξαναδιαβάσω, όπως κάνω με όλα τα βιβλία που με έχουν εντυπωσιάσει..."

3 σχόλια:

  1. Μπράβο στο Φώτη!!!!!!!!!! Ο Όρκος είναι ένα πολύ καλό βιβλίο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φώτης Κατσιμπούρης: Ευχαριστώ θερμά τη Vivliolatreia για την προβολή και ιδιαιτέρως ευχαριστώ τη συμπατριώτισσα Παναγιώτα Κουτσογεωργοπούλου για την κριτική στον Όρκο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όρκο να δίνεις Φώτη να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος εσύ και τα βιβλία σου που χαίρομαι να ακούω καλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση