Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ένα καυστικό σχόλιο για το χρήμα, την εξουσία και την ανθρώπινη φύση.



Τελευταίο τραγούδι για τον Ρέμπους
Ίαν Ράνκιν
ΣΕΙΡΑ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
εκδ Μεταίχμιο


Τέλη φθινοπώρου στο Εδιμβούργο και τέλη φθινοπώρου για τη σταδιοδρομία του επιθεωρητή Τζον Ρέμπους. Ενώ πασχίζει να τακτοποιήσει ορισμένες εκκρεμότητες πριν να συνταξιοδοτηθεί, μια νέα υπόθεση δολοφονίας προκύπτει. Ένας αντικαθεστωτικός ρώσος ποιητής βρίσκεται νεκρός ύστερα από μια, κατά τα φαινόμενα, αποτυχημένη απόπειρα ληστείας στο δρόμο. Συμπτωματικά, την πόλη επισκέπτεται μια αποστολή ρώσων επιχειρηματιών που προτίθενται να κλείσουν σημαντικές συμφωνίες στη Σκοτία. Οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες που ελέγχουν το Εδιμβούργο επιθυμούν διακαώς να κλείσει η υπόθεση γρήγορα και καθαρά.
Όμως όσο πιο βαθιά σκάβουν ο Ρέμπους κι η συνάδελφός του Σίβον Κλαρκ τόσο τείνουν να πειστούν ότι δεν έχουν να κάνουν με τυχαία επίθεση – ιδίως όταν ακολουθεί και δεύτερη ειδεχθής δολοφονία. Στο μεταξύ, μια άγρια και προμελετημένη επίθεση κατά του τοπικού γκάνγκστερ και ορκισμένου εχθρού του Ρέμπους στρέφει τις υποψίες πάνω του. Μήπως ο επιθεωρητής υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του; Θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη μακρόχρονη και άδοξη σταδιοδρομία του που λήγει σε λίγες μόνο μέρες;
Δυνατό και συγκινητικό, το βιβλίο αυτό δεν σηματοδοτεί μόνο τη γλυκόπικρη κατάληξη της πορείας του επιθεωρητή Ρέμπους στο Σώμα αλλά και ένα καυστικό σχόλιο για το χρήμα, την εξουσία και την ανθρώπινη φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση