Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Έρωτες και κατασκοπία την εποχή της Περεστρόικα

Μην πας ποτέ μόνος στο Ταχυδρομείο
εκδ Ωκεανίδα

Έρωτες και κατασκοπία την εποχή της Περεστρόικα. Η ανατρεπτική δύναμη του έρωτα πρωταγωνιστεί σ' αυτό το συναρπαστικό ερωτικό θρίλερ – τη μεγαλύτερη εκδοτική επιτυχία του 2002-2003.
 
Πολιτικό παρασκήνιο, η διαφθορά και η παρακμή της σοβιετικής αυτοκρατορίας, πράκτορες της K.G.B., της Στάζι και του F.B.Ι., ένας ανήσυχος δημοσιογράφος που προσπαθεί να ανακαλύψει τον απαγωγέα ενός μικρού αγοριού, και πάνω απ' όλα η ανατρεπτική δύναμη του έρωτα πρωταγωνιστούν σ' αυτό το συναρπαστικό ερωτικό κατασκοπικό θρίλερ που εξελίσσεται στη Μόσχα, έναν περίπου μήνα μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.
Tα μεγάλα ιστορικά γεγονότα δεν είναι ποτέ απρόσωπα. Παρασύρουν στη δίνη τους τη μοίρα όποιου βρεθεί στον δρόμο τους. Αυτό θα συνειδητοποιήσει και ο δημοσιογράφος-ήρωας αυτής της ιστορίας που εκείνο το πρωί στήθηκε στην ουρά, σε κάποιο ταχυδρομικό γραφείο της Μόσχας για να στείλει ένα φαξ στην εφημερίδα του. Ερωτεύθηκε την ωραία Ανατολικογερμανίδα που στεκόταν μπροστά του, χωρίς να ξέρει ότι αυτός ήταν ο τρόπος που είχε διαλέξει η μοίρα του για να τον ρίξει στη σκηνή της Ιστορίας, στα τέλη της δεκαετίας του '80, στις ανατροπές της Περεστρόικα, στο δράμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης και της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.
O Στέλιος Κούλογλου αυτήν τη φορά δεν διασταυρώνει τις πληροφορίες για να ελέγξει την εγκυρότητά τους. Διασταυρώνει, με τη ματιά του συγγραφέα, τις μοίρες των χαρακτήρων του, για να μας ξεναγήσει στην εντελώς ανθρώπινη πλευρά της μεγάλης Ιστορίας.

1 σχόλιο:

  1. Σπουδαίο βιβλίο για να πάρει κανείς μια γεύση από την ΕΣΣΔ... Δεν θα σας κουράσει μετά από τις πρώτες σελίδες και θα το απολαύσετε! Τιμήστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση