Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Μια νέα περιπέτεια του Θέμελη

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
ΘΕΜΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
Εκδ Κέδρος

Η περιπέτεια μιας οικογένειας, ενός χειρογράφου και μιας αποκάλυψης που κρύβει. Οι αλήθειες του καθένα μας απέναντι στις αλήθειες των άλλων. Άλλοτε η δύναμη και άλλοτε η αδυναμία μας να τις πλησιάσουμε ή να τις ανεχτούμε. Οι αντοχές μας απέναντι στον άλλον, στον διαφορετικό και σε ό,τι πιστεύει. Η διαδρομή από την κατανόηση στη δύσκολη ανοχή, μέχρι την εύκολη βία. Οι αντικατοπτρισμοί από τον μεγάλο κόσμο στον μικρόκοσμο των ηρώων.
Όνειρα και επιδιώξεις που πότε ευδοκιμούν και πότε ανατρέπονται από τη συγκυρία ή τη διαδρομή της Ιστορίας. Ιδεολογήματα, πάθη, ευαισθησίες, τραύματα που κουβαλιούνται επώδυνα αλλά και καθοδηγούν σε δύσκολους καιρούς. Η προσπάθεια και η παραίτηση, η νίκη και η ήττα, η διάψευση και ο συμβιβασμός.
Λονδίνο, Αϊβαλί, Μυτιλήνη, Κομοτηνή, Αθήνα από δεκαετία σε δεκαετία στην καρδιά του 20ού αιώνα.

5 σχόλια:

  1. Στο βιβλιοπωλείο που "συχνάζω" ακούγεται πως αυτό το βιβλίο του Θέμελη είναι αντάξιο της τριλογίας που είχε γράψει πριν κάποια χρόνια. Το ελπίζω, γιατί είναι στην λίστα μου προς αγορά.
    Αν κάποιος το έχει διαβάσει θα θέλαμε την αποψή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα το διαβάζω, έχω ακόμη 100 σελίδες. Δεν ξετρελάθηκα αλλά είναι από τα βιβλία που διαβάζονται ευχάριστα, δεν είναι απο αυτά που στο τέλος θεωρείς ότι έχασες το χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως ο Θέμελης εξάντλησε τον συγγραφικό του οίστρο στην τριλογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η τριλογια του ηταν πραγματι υπεροχη...μετα διαβασα το Για μια συντροφια αναμεσα μας,που δε μου αρεσε,και δεν αγορασα τιποτα απο τα επομενα...αυτο ομως το εχω κι εγω στη λιστα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βλέπω πως είμαστε πολλοί που κυκλοφορούμε με λίστες στα βιβλιοπολεία!!! χαχαχχα μου αρέσει αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση