Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Κους κους

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Το γαλλικό Critique, έγκυρο περιοδικό της θεωρίας της λογοτεχνίας- το ίδρυσε ο Ζορζ Μπατάιγ- δημοσίευσε 15σέλιδη ανάλυση για τοΑριστερό χέρι της Αφροδίτηςτου Τάκη Θεοδωρόπουλου. Το κείμενο έγραψε ο Ιβ Ερσάν, καθηγητής στην Εcole des Ηautes Εtudes. Αξιοσημείωτο ότι και η Μελαγχολία της Δευτέρας, συλλογή των επιφυλλίδων του στο «Βιβλιοδρόμιο» των «ΝΕΩΝ», έκανε επανέκδοση έπειτα από δέκα ημέρες κυκλοφορίας.
Στις 25 Μαΐου θα παρουσιαστεί και επίσημα στο Ρublic του Συντάγματος, με ομιλητές τους Πέτρο Μάρκαρη και Πάσχο Μανδραβέλη.
-----------------
Το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πρίνστον, διευθυντής του οποίου είναι ο καθηγητής Δημήτρης Γόντικας, διοργάνωσε χθες το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητών Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Το συνέδριο που αναμένεται να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό, έρχεται ως φυσιολογική συνέχεια μιας πλούσιας δραστηριότητας τριάντα χρόνων, που έχει καταστήσει το Πρόγραμμα ένα από τα μεγαλύτερα σε ακτινοβολία κέντρα ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό. Έχει δώσει διδακτορικά σε περισσότερους από 100 μεταπτυχιακούς φοιτητές και τώρα παρακολουθείται από τουλάχιστον 250 φοιτητές.
Στο συνέδριο μετείχαν μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Κέμπριτζ, την παρισινή Εcole des Ηautes Εtudes en Sciences Sociales, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Λάιντεν, το Κολούμπια, το Νιου Γιορκ Γιουνιβέρσιτι, την Οξφόρδη.
Τίτλος βιβλίου:Το μέγα βιβλίο της τουαλέτας (Άγκυρα). Το έγραψε ο γιος του Κυριάκου Ντελόπουλου, Πέτρος. Όχι, δεν μιλάει για τις ανθρώπινες εκκρίσεις, απλώς έχει μικρές «εύπεπτες» πληροφορίες, παράδοξες και μη, που ενδεχομένως θα ήθελε κάποιος να ξέρει και που μπορεί να διαβάζονται σιγά σιγά στον συγκεκριμένο χώρο.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση