Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Την Δευτέρα 15η Ιουνίου 2009, στις 18.30, θα μαζευτούμε στο κεντρικό βιβλιοπωλείο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, Πανεπιστημίου 17, 5ος όροφος, στην αίθουσα όπου συνήθως γίνονται οι παρουσιάσεις βιβλίων.

Θα γίνει η απονομή των βραβείων στα 19 μέλη / επισκέπτες του Diavasame.gr που έλαβαν μέρος στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος και το πόνημά τους βρέθηκε ανάμεσα σε αυτά που μας άρεσαν περισσότερο. Όπως και πέρυσι, και την ευχαριστούμε γι' αυτό, η κυρία Σοφίκα Ελευθερουδάκη αποφάσισε αυτά τα διηγήματα να κυκλοφορήσουν και πάλι σε βιβλίο.

Η σειρά αναγραφής είναι τυχαία.
Τα 19 διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο είναι:

Το κολίμπρι / Κωνσταντινίδης Γιώργος
30 ημέρες / Μίχος Ιωάννης
Εντοιχισμένος στη σιωπή / Μαρία Μιχαλούδη
Τα εισιτήρια / Βλασταρά Ελένη
Ανθρωπόρφοι πίθηκοι και πιθηκόμορφοι άνθρωποι / Θανάσης Παυλόπουλος
Η μύγα και το χιόνι / Κώστας Τσώνος
Προηγούμενη ζωή / Σπύρος Σιμωτάς
Χλόη στις ράγες / Γεωργούλα Χρυσούλα
Η αναναβολή / Παυλίνα Χατζηγεωργίου
Η κυρία γιαγιά Ελισάβετ / Ιωάννα Μπαμπέτα
Ιστορία on the mix / Αμανατίδου Μαρία
Η θλίψη / Κατερινα Λανο
Από το πίσω κάθισμα / Ράνια Κανιούρα
Το υπόγειο / Διονύσης Μαρίνος
Οι μέρες είναι πονηρές / Βαρελλάς Ιωάννης του Παναγιώτη
Εκείνη κι αυτή / Φουστέρη Μυρτώ
Κάτι που δε θυμάμαι / Γιαννουτάκη Ελένη
H κενή διαθήκη / Αναστάσιος Μεργιάννης
Εκ προμελέτης / Πόπη Ζώγα

Την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει σε μια ειδική έκδοση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, το βιβλίο «19 νέα βήματα», που περιλαμβάνει αυτά τα 19 διηγήματα (φωτογραφία του δεξιά), μαζι με συνοπτικά βιογραφικά των συγγραφέων.

Θα πούμε, μεταξύ μας, δυο λόγια για το site μας και τον διαγωνισμό, που υποσχόμαστε ότι θα επαναληφθεί του χρόνου τον Σεπτέμβριο (και κάθε Σεπτέμβριο) και θα μιλήσουν, χωρίς να .....μακρηγορήσουν; Εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, και οι κ.κ: Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, και υπεύθυνος του ένθετου για το βιβλίο στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Γιάννης Σκεπαρνιάς, γενικός διευθυντής του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, και ο διαχειριστής του Diavasame.gr Γιώργος Πιπερόπουλος, σαν εκπρόσωπος της συντακιτκής ομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι στα βραβεία περιλαμβάνονται: Μια δωρέαν παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής από το ΕΚΕΒΙ, και μία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΧΜΙΟ, αξίας 500 ευρώ εκάστη. Ενώ στον κάθε νικητή/νικήτρια θα δοθεί και από ένας πολυτελής τόμος ειδικών εκδόσεων του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ,

Δεδομένου ότι ο χώρος παραμένει ανοικτός έως τις 21.00, θα έχουμε και χρόνο για κουβεντούλα και καλύτερη γνωριμία μεταξύ μας μέχρι εκείνη την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση