Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

Μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες

Μωβ
Αράλ Ιντζί
εκδ Ωκεανίδα

Ένας θυελλώδης έρωτας σαρώνει τη ζωή ενός άντρα. Οι γυναίκες της ζωής του αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο και διεκδικούν λυσσαλέα το μέλλον τους.

Ο Ιλχάν, γιος κηπουρού, πρώην αριστερός και τώρα μεγιστάνας του πλούτου, πενήντα χρονών πια, μετά από έναν αποτυχημένο νεανικό γάμο ερωτεύεται μια κοπέλα τριάντα χρόνια νεότερή του. Με την επιθυμία να γυρίσει σελίδα στη ζωή του, προσπαθεί να πάρει διαζύγιο από τη γυναίκα του.

Από το πάρτι που οργανώνει για να γιορτάσει τα πρώτα γενέθλια του γιου του από την ερωμένη του, απουσιάζουν η πρώην γυναίκα του και η αδελφή της, που όμως συμμετέχουν στη γιορτή μ’ ένα σατανικό τρόπο.

Το Μωβ εκτυλίσσεται μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες. Οι ήρωές του όμως σκέφτονται το παρόν και το μέλλον τους, και καθώς το μυθιστόρημα αναπτύσσεται προς αυτές τις κατευθύνσεις, καλύπτει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άντρες και γυναίκες ταλαντεύονται ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, τη συνήθεια και την επιθυμία για κάτι καινούργιο, τη ζωή και το θάνατο.

2 σχόλια:

  1. επειδή το όνομά του δε βοηθάει,ο συγγραφέας είναι άντρας ή γυναίκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκάλα συγγραφέας Ιντζί Αράλ γεννήθηκε το 1944 στο Ντένιζλι, κοντά στη Σμύρνη. Το πρώτο της μυθιστόρημα εκδόθη­κε το 1979. Ζει με τον άντρα της στην Κωνσταντινούπολη.
    Τα θέμα­τα που κυρίως την απα­­σχολούν στα βιβλία της είναι οι σχέσεις αντρών και γυναικών, τα αδιέξο­δα στην επικοινωνία ανάμεσα στα δύο φύλα, η ψυχολογία του ατόμου όπως προσδιορίζεται από το περιβάλλον και τις κοινωνικές συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση