Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Λογοτεχνικό Αφιέρωμα στον Ιανό

Την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 19.00 μ.μ. το Βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) με αφορμή την απαγόρευση του καπνίσματος από την 1η Ιουλίου 2009, διοργανώνει ένα λογοτεχνικό, μουσικό, εικαστικό αφιέρωμα στον καπνό.

Ο καπνός είναι το βασικό στοιχείο της συνεύρεσης. Περνάει από τις σχέσεις των ανθρώπων, στις σχέσεις των κοινωνιών, στις απαγορεύσεις. Περνάει στην λογοτεχνία και την τέχνη. Για όσους αγαπούν το κάπνισμα, αλλά και για τους αντικαπνιστές που είναι ενάντια στις απαγορεύσεις.

Στη συζήτηση συμμετέχουν: Λιάνα Κανέλλη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Γραμματικάκης και άλλοι άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής, των media και του πολιτισμού.

Στις 20.30 μ.μ. εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση Χρώματα Καπνού

Συμμετέχουν: Μάριος Σπηλιόπουλος, Μανώλης Χάρος, Κωνσταντίνος Ράμμος, Ηλίας Παπανικολάου, Αλέκος Φασιανός, Παύλος Σάμιος, Παύλος Διονυσόπουλος [PAVLOS], Χάρις Τσεκούρα, Λώρα Κόντου, Πάνος Χαραλάμπους, Χρυσόστομος (Μουσμουλίδης), Χρήστος Μποκόρος, Αχιλλέας Χρηστίδης, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Βασίλης Χατζηιακώβου.

Επιμέλεια: Αθηνά Σχινά, κριτικός και ιστορικός τέχνης.

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 20.00 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) καταξιωμένοι ηθοποιοί διαβάζουν αποσπάσματα από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία γύρω από τον καπνό και το κάπνισμα.

Συμμετέχουν: Άγγελος Αντωνόπουλος και πολλοί άλλοι δημοφιλής καλλιτέχνες.

Επιμέλεια κειμένων: Βασίλης Χατζηιακώβου.

«Σώματα που άλλαξαν τη θωριά τους. Διαδρομές στις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου».

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 19.00 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) οι εκδόσεις GUTENBERG παρουσιάζουν το βιβλίο του Θεόδωρου Δ. Παπαγγελή.

Μικρές Κυκλάδες

Την Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 19.00 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) ο Ηλίας Προβόπουλος μέσα από φωτογραφίες και κείμενα σας καλεί σε ένα ταξίδι γνωριμίας των Μικρών Κυκλάδων.

Ο Νίκος Οικονομίδης σας περνάει με τα τραγούδια του από την Ηρακλειά, στη Σχοινούσα, τα Κουφονήσια, την Δονούσα ως την Αμοργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση